2020-12-23

Att ha småbarn är som att ha mjölksyra i sitt innersta.

Jag kom med andan i halsen till ett möte för ett par veckor sen. Jag hade varit uppe med Idun sen 04.30 och världens mest tjatigaste lämning på förskolan. Tack och lov är min kund också småbarnsförälder och la en hand på min axel och sa “att ha småbarn är som att ha mjölksyra i sitt innersta“. Men man måste fortsätta ändå.

Jag tyckte det var en fin liknelse och ett bra sätt att beskriva den intensiviteten som är just nu. Ibland är man så trött att man är gråtfärdig, men man har inget val utan måste fortsätta framåt ändå. Men det är också anledningen till att det ibland blir lite glesare mellan inläggen här. Jag mår gå och lägga mig för att orka allt.

Jag har tusen texter i huvudet, saker jag vill berätta, stunder jag vill visa, inspiration jag vill dela med mig av. Stundvis blir jag frustrerad när jag vill att denna platsen ska vara sitt bästa jag, men så får det vara ett tag. Idun börjar förskolan i mars. Jag minns med Algot att det var då jag upplevde första lättnaden i föräldraskapet. Inför Iduns första födelsedag kan jag känna mig melankolisk att hon redan är så stor, men jag trivs bra med större barn.

Samtidigt så är Idun en verkligen som en liten stek som man vill äta upp, som en kompis sa.

Imorgon är det julafton. Algot är så sjukt pepp vilket är otroligt mysigt. Han bidrar med mer julstämning än något julpynt. Tycker det är så fint att Idun får växa upp med den peppen. Med Algot höll vi allt lite mer low key, hans första år köpte vi inte någon julklapp. I år längtar jag tills Idun får sina för jag längtar en kopp kaffe i lugn och ro.

43

Kommentera

vincenta

Så mycket gnäll, och sista meningen är ju underbar…eller inte.

midis

Ja, jag gnäller mycket Och skriver om det gör jag för att jag själv tycker det är vansinnigt tråkigt att läsa de tillrätta lagda bloggarna. Och sista meningen är sagt med en viss självdistans. God Jul!

Sara

Okej, så Vincenta kan gå och lägga sig känner jag.
Tusen tack för allt du delar med dig. Jag är också småbarnsförälder och många gånger är det svinjobbigt. Och många gånger känner man sig så ensam om att känna att det är svinjobbigt. Men så kommer man in här och får andas ut lite. Det är inte bara jag. Tack.

Sofia

Håller med! Fantastiskt att få läsa dina ord när man själv känner samma sak!
Kärleken lyser dessutom igenom i dina texter och bilder tycker jag. ❤️

midis

Tack, det var en fin kommentar. Jag hoppas det är vad de flesta känner, för det är en sortens blogg jag försöka skriva. Det finns kärlek och det finns förtvivlan. Som i de flestas liv. Stor kram, tack för du läser.

midis

Tack!! Det är just precis därför jag skriver om det, för jag själv längtat så innerligt att få känna igen mig hos någon annan. Och det är där jag tror man växer tillsammans. Blev glad för din kommentar. Kram och god jul!

Åsa

Fint att du delar livet istället för en förväntad dröm – God Jul hela familjen 🎄❤️🧑🏻‍🎄

midis

Jag försöker, ibland blir det fel och ibland blir det rätt. Men det känns som det är precis det som är livet. Tack för du läser, det gör mig glad. Kram och god jul!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.