2019-08-13

En mysig dag i Köpenhamn

att-gora-i-kopenhamn

Förra veckan var jag och Anton i Köpenhamn på tu man hand. Även om vi är i Danmark relativt mycket (pga familj) så var det längesen vi hade en planlös dag-på-stan inne i Köpenhamn tillsammans. Det var när mitt huvud höll på att gå i sönder av Paw Patrole-ljudet och graviditetströttheten bara blev för deppig som vi frågade Antons föräldrar med hundvalpsögon om de kunde passa Algot. Och det kunde dom!

att-gora-i-kopenhamn

Vi hade inget mer planerat än “allmänt mys och storsande”. Jag vill gå i mina favoritbutiker, äta något gott, köpa blommor och åka hem. Så det gjorde vi. Vi började här i en av Köpenhamns tjusigaste klädesbutiker, Another Nué  som ligger på Krystalgade 3. Det bästa urvalet av Danmarks (bland annat) bästa märken. Lika dyrt som det låter, men lucky oss så var det sista sucken på rea. 

att-gora-i-kopenhamn

Testade och köpte denna klänning från Lovechild1979. Älskar den moderna tolkningen av retromönstret. Tillkom ett skärp också, två siluetter i en klänning och köpte en storlek större så allt för plats hela hösten.

att-gora-i-kopenhamn att-gora-i-kopenhamn

Sen promenerade vi vidare, blev akut hungriga och hamnade på Illums rooftop. Illum är ett av få köpcentrum som lyckas riktigt bra, tycker jag. Känns lyxigt och stylish och man glömmer lite att det faktiskt är ett köpcentrum. Vi åt ostron och Fish and Chips på deras fiskrestaurang. De byggde om en del så kanske inte största utbudet just nu, men inget vi märkte av utan hade mysigt där vi satt. Finns en schysst uteservering också!

att-gora-i-kopenhamn

På klädavdelningen fanns denna underbara styling hos Cutommmade. En anledning varför jag tycker Illum lyckas. Varje varumärke tar sin personliga plats även om det bara är olika “bås” så det det som om att man förflyttar sig från en liten “butik” till en annan.

att-gora-i-kopenhamn

Höstfint från Gestuz. Hade jag inte varit gravid hade jag definitivt slagit till på denna top. Så fin även med en långärmad topp under. Gärna randig, why not.

att-gora-i-kopenhamn

I ett par butiker såg jag denna fina display av smycken. Keramik från Camilla Skov. Hade köpte en till mig själv direkt om dom inte var asdyra. Nåja, fantastiskt fina i alla fall och fint sätt att styla smycken.

att-gora-i-kopenhamn att-gora-i-kopenhamn

Gick vidare till Pico på Østerbrogade 98A-B. Pico är ju en av de stora leverantörerna med alla tjusiga och fina håraccessoarer som blivit så poppis. Det är verkligen som en godisbutik. Har ofta också fin styling i deras skyltfönster!

att-gora-i-kopenhamn

Varför det är så enkelt att älska Köpenhamn!

att-gora-i-kopenhamn

Trenden med torkade blommor håller i sig. Ingen favorit men har heller inget emot det. Tyckte det var fin och lite ny kombo av sorter här. Roligt att blada. Köpte torkade blommor till Algots rum, perfekt.

att-gora-i-kopenhamn

Kan vi gå till alla dom mysiga ställena du alltid lägger ut på bloggen“, sa Anton som inte varit på Atleter September än. Så det gjorde vi och kunde till och med sitta ute.

att-gora-i-kopenhamn

Jag gick runt med min härliga påse från Antoher Nué. Älskar butiker som satsar även på detaljerna. De byter printet på påsarna då och då btw.

att-gora-i-kopenhamn

Åt torr valmokaka och starkt kaffe. Men det behövdes i en ganska så mör kropp. Älskar ju sånt här. Gå från ställe till ställe och äta hela dagen.

att-gora-i-kopenhamn

Såg ju ut såhär som bekant! Hej hej.

att-gora-i-kopenhamn

Köpenhamn!

Sprang inom Stilleben påväg hem vid Nörreport, det ligger en mittemot Torvehallerne. Älskar fortfarande Stilleben. Alltid underbara färgkombinationer och fina saker. Love it.

att-gora-i-kopenhamn

Detta är alltid sista stoppet på varje Köpenhamnsbesök, blommorna på Torvehallerne. Sensommaren var i full fart där. Så fint som alltid.

att-gora-i-kopenhamn

Men kände mig inspirerad av Köpenhamnskänslan och plockade ihop denna knäppt underbara buketten. Sprang hem och ställde den på köksbordet och kände mig glad. Köpenhamn gör det med en.

30

Kommentera

en-lang-blondin

Fick ett extremt habegär för Gestuz-toppen!

midis

Det är väldigt fin!

Stina

Åh din blogg är så INSPO!!!!!

midis

ALLTSÅ tack!! Typ något av det bästa man kan höra <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.