2018-08-26

Äntligen en söndag i Malmö igen

Söndag i stan, äntligen. Har ändå längtat. Vi åkte tillbaka från huset igår kväll eftersom jag ville har en buffertdag mellan komma hem och börja jobba. Vi sov länge (Algot också!), jag sprang en runda och sen gick vi ut för att äta lunch. Civilisationen, ah!

Blandade sommarkläder med höstens, sensommar är ju ändå en favorit även om det är med viss vemod att sommaren börjar ta slut.

Vi cyklade till St: knut, åt lunch på Spoonery som är ett ställe med grytor. Snabbt och gott, även om jag måste erkänna att man tröttnar när man är där ofta. Tänker att hösten är deras prime time, grytornas tid. Åt köttbullar med sås, gott!

Sen gick vi över gatan, till Ugglas för kaffe. Mutade barn med telefon och drack i fred.

Tjuvfotade snygga människor. Det gick inte att ta miste på demografin i detta område.  Välbetalda jobb (gärna kreativa), 35-45 år, gillar design, 1-2 barn. Alla är så himla snygga. Därför gillar jag förvisso att bo vid triangeln, som inte är liiiika trendigt (mer än att det är centralt), man kan chillpilla (aka pilla sig i näsan). Men ska erkännas att jag gillar detta lika mycket när jag kan välja själv när jag vistas i och kring det (ej pms). Kan uppskatta uttrycket & ansträngningen så himla mycket. Så mycket att jag, ja, fotar det hela i smyg.

Algot ville handla blommor men det var stängt. Längtar efter att ge lägenheten lite kärlek igen. Fredagsbuketten har nog också sin prims-time nu.

Sen mötte vi upp Lina och Mathilda. Började eftermiddagen här, på Moderna Muséet som hade rita-med-barn-ish-aktivitet. Egentligen från 4år och uppåt, men vi gav det ett försök. Helt otroligt att såna här initiativ finns, helt gratis. Så fint. Tänkte även på det i morse när både jag och Algot pratade om hur vi ser framemot förskolestart på onsdag, “leka med kompisar mamma“.  Tacksamheten att staten hjälpen mig ta hand om mitt barn. Med utbildade personer, som vet vad dom sysslar med, som Lina poängterade!

 

Sen gick vi till Folkets Park och så gick fyra timmar i ett tjoff. Citylife, som jag älskar det ändå. Älskar älskar älskar säsongen mellan sen mars – tidig juni, sen augusti till tidig november. Speciellt med detta eminenta gäng. Igen kompisar, vad skulle man gjort utan? Ventilerade med Lina att jag tycker min PMS har varit helt katastrof denna sommar. Att jag liksom varit lynnig och skör typ hela tiden. Hon hade någon liknande erfarenhet tidigare i år, i januari, och kommit fram till sambandet “sämre kost (julen), sämre pms”. Man behöver inte direkt googla i timmar innan man kommer fram till att socker och koffein är dåligt för pms. Och jag har typ badat i allt i sommar. Som när jag drack en energidryck (!) och åt pannkakor som mellis häromdagen och fick ett utbrott på Anton en kvart senare. Huh. Någon förändring måste nog till, även om jag alltid tycker det är laddat att prata om just mat som “kost”.  Jag tycker kaffe och godis är gott och därför äter jag det och så tycker jag att det ska va. Men jag vill ju ha jämn energi och framför allt inte vara lynnig och ha så djupa dalar. Kan kosten påverka är jag villig att ge det en chans. Och kan inte låta bli att tänka hur sjukt det är att vi lär oss så lite om (kvinno)kroppen i skolan och liknande. Istället får vi söka information själva och hjälp hos varandra.

Dessa två. Tjivas såklart (dom är ju 3år) men tänker ändå att dom visar att i riktiga vänskaper får allt plats.

19

Kommentera

Älskar sista bilden! Dock inte det faktum att Algot delar med sig och Mathilda sen springer iväg med sin glass och vägrar dela med sig…

midis

Älskar också den!! Dom ÄR så goa. Med sin helt egen dynamik <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.