2019-10-03

Algot och hans rum

Jag har lovat bilder från vår ombyggnad av lägenheten en evighet, men det sitter tydligen långt inne att ta mig tiden. Dumt för det börjar bli himla mysigt. Här kommer lite bilder från Algots rum, som är så mysigt att jag ibland lägger mig med datorn i hans säng, “byter miljö” och jobbar. Här inne är det färgstarkt, mjukt och stökigt. Som ett barnrum ska vara. Men sticker inte under stolen med att jag gärna ser att Algots rum upplevs som fint även av oss vuxna. Tycker det är njutbart.

Algot den gulliga. Som sjunger, dansar och leker med bilar. Och som uppmärksammar när något är fint eller extra mysigt. Kommenterar alltid blommorna jag köper, när vi tänder ljus på kvällen eller slängt på sig ett klädesplagg man gillar lite extra. Det är fint att kunna lägga märke till, tycker jag.

Vill och hoppas han också får glädjen av det fina och kreativa i sitt liv. Hur han än må leva ut det.

Algots rum är också fullt med detaljer. Något vi båda gillar – när det är mycket att titta på och mycket att göra. Det blir en tillåtande plats då, tycker jag. Färgerna i hans rum går i gult, rosa, svart och rött främst. Torkade blommor är också ett tips till barnrum eftersom det håller forever. Barn skiter kanske i vilket, men kanske inte? Jag tänker att de påverkas och inspireras av saker de har runt sig även om dem inte har förmågan att sätta ord och känslor på det än och uttrycka det.

Det ska upp lite mer hyllorna på hans väggar, men så länge har vi upp andra fina grejer på väggarna. Dekorerar med ännu mer färg och fina saker att tänka på. Även om han inte kan läsa än så tänker jag att det är bra för hela familjen att påminna om stämningen man vill ha. Dessa är från duktiga @jessicaritar på Instagram.

Ska erkänna att han mest sover i sitt rum i dagsläget, men ändå så glad för att han har sitt eget rum. Det är lättare att kasta in hans saker där och stänga dörren om inget annat. Men just nu hänger vi tre mest tillsammans vaken tid. Det är härligt. En del av mig kommer sakna vår trio även om jag fattar att det andra också kommer bli bra.

Saker jag satsat på i hans barnrum? Designad förvaring. Dessa knoppar är från Muuto och jag älskar dem för jag tycker de både är lekfulla och stylish. Kombinerat med tygpåsar jag samlat på mig som hans diverse tågbanor och bilar samlas i. Lite smått och gott ändå. Snart ska jag försöka visa alla rum i sin helhet! Lovar!

39
  • Just wanna view more of
  • Home

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.