2020-02-24

4 bilder jag inspireras av till sommarhuset

@sofacompanyofficial

När vi först köpte vårt sommarhus föll jag i inredningsfällan av alla andras förväntningar på hur ett sommarhus ska se ut. Trivdes uppenbarligen inte i det och fick tänka om. Jag hittar min inspiration lite överallt, och kanske allra minst i andra sommarhus (för att inte fastna i samma fälla igen). Utan plockar godbitar här och där och översätter dem på vårt personliga vis (förhoppningsvis). Vår nuvarande soffa är en grå Karlstad bäddsoffa från Ikea. Bra bäddsoffa och urusel soffa. Förvånansvärt oskön att sitta i, tyvärr. Och grått tycker jag är lite kallt i vårt annars varma sommarhus. Har länge tittar på en i denna färgställningen men kan inte bestämma mig ifall den ska gå åt den gula hållet (som bilden) eller röda hållet. Och så väggfärgen. Funderar genast på om det kan bli fint i huset? Än så länge har jag velat mellan svagt rosa eller svagt solgul.

@skagerrak_denmark

Mmm tycker Skagerak Denmark gör så fin möbler. Men här var det färgen jag sparade bilden för. Hade gärna haft denna i hallen med tillhörande mussäkra lådor. Men kanske blir det att jag inspireras av färgen helt enkelt och målar en byrå jag hittar på loppis i sommar!

@theapartmentdk

Mmm The Apartment i Köpenhamn är en oändlig källa av inspiration. Kombinationen av lekfullhet, färg men ändå lätt och luftigt försöker jag copy/paste på vårt sätt. Kanske är det älskar mest här är den totala avsaknad av ängslighet. Mysigt och full av värme i mixen av nytt och gammalt, rena linjer och mönster i ljusa färger.

@les_gens_heureux

En favoritkopp utan dess like, av Peter Shire. Som användbar konst. Så föreställ er mitt glädjehopp när jag fick en av min svägerska i somras. Låt samlingen börja! Såhär hoppas jag vårt frukostbord ser ut varje dag under sommarlovet.

22

Kommentera

J

Anticimex kanske kan hjälpa till med mössen? Fritidshusförsäkringen täcker ju skadedjur. Hade sån ångest när vi hade en musinvasion på lantstället i anslutning till en köksrenovering. Speciellt nu när vår bebis börjat åla sig genom tillvaron är det skönt att vara av med dem.

midis

Åh ja. En gång bodde de in sig i vårt tak, då tog vi till hjälp. Men är rädd att med ett hus från början av 1900-talet och precis vid en skog och åker så är det nog omöjligt att bli av med dem helt. Men som tur är vågar de väldigt sällan vara där när vi är där 🙂 Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.