2021-01-04

2020

Man får väl ändå säga att det nya decenniet började med ett jäkla brak. 2020 gjorde minst sagt ett minnesvärt avstamp både på ett personligt plan men såklart även i världen. Kanske ett av de svåraste åren att sammanfatta? Idun föddes, världens kollapsade och jag kollapsade samtidigt som året avslutas med nya perspektiv som inte nödvändigtvis känns så dumma. Jag längtar tills Corona inte lamslår livet lika mycket och längtar både tillbaka till hur det var innan och ser framemot sen. Kanske var det att uppskatta saker man lärde sig av detta året? I alla fall; här kommer en tillbaka blick!

▶ Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja, förutom att jag födde mitt andra barn (det har jag ju som så aldrig gjort innan) och upplevde något så vansinnigt som en pandemi (trodde aldrig!) så började jag också äta anti-depp. Ett beslut som egentligen tagit mig flera år men där jag efter sommaren helt enkelt inte orkade mer. Precis innan min 33:de födelsedag ringde jag vårdcentralen hulkandes och bad om hjälp. Ännu en vildsint postförlossningsdepression och en helt overklig pandemi fick bägaren att rinna över.

▶ Är det något du saknat år 2020 som du vill ha år 2021?

Jag saknar självklarheten att kunna besöka min familj när jag vill. Även om vi får hålla ut lite till, så hoppas jag den kommer tillbaka innan 2021 är slut.

▶ Vilket datum från år 2020 kommer du alltid att minnas?

12 januari, när Idun föddes. Snart blir hon 1 år och det känns stundvis helt overkligt. Jag minns fortfarande hur kraftfullt hon tryckte ner mot rumpan när jag promenerade in till förlossningen den morgonen.

▶ En gång du grät?

Jag grät hela sommaren. Alltså verkligen  h e l a  sommaren, varenda dag grät jag för något. Jag grät för vi missade vår semester med min lillebror, för Algot inte kunde vara hos sina mor- och farföräldrar, för att osten var slut, för att jag var slut och för att världen var läskig. Ibland bara grät jag utan att veta varför.

▶ Vad var din största framgång på jobbet 2020?

Att jag fick två konsult-uppdrag när jag officiellt kom tillbaka från föräldraledigheten. Är så otroligt glad för det, inte minst i tider som dessa då många permitteringar och krispaket har haglat tätt. Hela hösten jobbade jag intensivt med startupen Awaio och längtar efter vårt uppstartsmöte imorgon inför våren.

▶ Din största framgång på det privata planet?

Idun, att bli en familj på fyra och att jag bad om hjälp.

▶ Något du önskade dig och fick?

Ett friskt och välmående flickebarn <3

▶ Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Pandemin hade man väl klarat sig utan.

▶ Högsta önskan?

Att mina barn ska fortsätta må bra och att Antons pappa inte får Corona. Jag vill ju förstås inte att någon ska få Corona men med en transplanterad njure och en historia med cancer så har vi varit extra oroliga för honom.

▶ Vad fick dig att må bra?

Att jag äntligen började sova ordentligt. Sen jag började på anti-depp somnar jag alltid inom 5 minuter på kvällarna. Det har inte hänt på så många år att jag knappt tror det någonsin hänt.

▶ Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Gå fler steg per dag. Jag snittar, en bra vecka, 6000 steg i genomsnitt per dag. Jag måste resa mig mer från kontorsstolen för att må bättre.

▶ Vad tar du med dig till 2021?

Jag tar nog med mig att jag tänket fortsätta hålla umgänget tajt. Även om en del av mig saknar mingel, event, fest och flärd så tycker jag det här året har visat att man har inte tid till en miljon personer eller projekt.

▶ Största misstaget?

Precis när pandemin bröt ut tänkte jag att det nog ändå var över till hösten i alla fall och investerade en slant i att utveckla JWHF-event. Nu känns det helt irrelevant. Men glad att det inte var värre än så.

▶ Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag hade ont i själen väldigt mycket periodvis.

▶ Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja! Om inget annat för att jag längs med 2020 lärde känna härliga personer som låg på BB nästan samtidigt som jag. Mycket tack vare denna bloggen <3

▶ Gifte sig någon/några av dina vänner?

Ja, trots allt, men missade alltihop pga corona.

 

▶ Bästa köpet?

Vår bil! Okej, vi leasar den men ändå, bästa investeringen i 2020.

▶ Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med förra år?

När jag var ledsen var jag ledsnare och när jag var glad var jag gladare. Intensivt år alltså.

▶ Vad önskar du att du gjort mer?

Jag önskar att jag rört på mig lite mer för jag börjar få lite ont i kroppen nu. Men det var också något jag bestämde mig för redan innan jag födde Idun. Ingen himla hets.

▶ Vad önskar du att du gjort mindre?

Kollat på hjärndöd tv kanske, men jag behövde det också.

▶ Mest stolt över?

Idun, såklart.
Jobbet som jag haft väldigt kul med.
Att jag tog hand om min psykiska hälsa.

▶ Vilka länder besökte du?

Danmark, med nöd och näppe.

▶ Bästa boken du läste i år?

Jag tyckte väldigt mycket om “fjärilsvägen” som vi läste i JWHF’s bokklubb.

▶ Årets bästa serie?

The Crown! Spenderade timmar med att YouTube:a Diana klipp efter senaste säsongen.

▶ Vad gjorde du på din födelsedag 2020?

Jag åt middag med mina tjejkompisar i Helsingborg som blev lugnare än tänkt. Men veckan innan var då min ångest kulminerade och jag började behandlas med anti-depp. Jag hade knappt landat i det själv men skickade ett sms till mina kompisar där jag nervöst förklarade situationen. Fick bara kärlek tillbaka, vilket var den bästa födelsedagspresenten.

▶ Hur skulle du beskriva din stil i år?

Förvirrad. Den normala identitetkrisen efter graviditeten satte diffusa spår tillsammans med soffläget á la pandemin.

▶ Vem saknade du?

Everybody. Ingen nämnd ingen glömd, men alla vet.

▶ Ser du framemot 2021?

Jag gör det! Jag är ändå försiktigt optimistisk inför 2021.

Game on!

2018
2017
2016
2015
2014
2013

27

Kommentera

Fin läsning Christin. Bjussigt berättat och bjussigt bildsatt <3

midis

Tack Hanna <3

Vicky

fina du! vilket himla år. bergochdalbana e det, livet. KRAM bästa

midis

Livet, Vicky, det är bara att åka med. Kram till dig <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.