2020-01-05

2019

Hej då 2019! Vilket år det varit! Det förtjänar ändå en tillbakablick (om en en liten vecka sen). Första halvan var ganska jobbig på ett personligt plan, men jag tror verkligen det behövdes för att sista halvan skulle kunna bli så bra som det ändå blev till sist. Och för att 2020 förhoppningsvis ska kunna fortsätta på precis samma sätt (minus gravidkrämpor). Allt har inte varit en picknick (verkligen inte), men jag känner mig starkare (känslomässigt) än på länge (trots gravidkrämpor) och den känslan. Oh gud vad jag unnar den till alla. Tack 2019!

▶ Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jisses, ja! Detta året har varit så konstigt, så lärorikt, så roligt och samtidigt så himla jobbigt. Jag har varit modell i Lindex höstkampanj (kan man läsa mer om här, här och här), stylat både hemreportage och vårkampanjer åt företag, gjort roliga samarbeten med både Erikshjälpen, Fredriksdal och möbelföretaget Montana, föreläste på Lunds Universitet, höll en workshop på Folkuniversitetet, jobbade i butik (okej det har jag gjort innan, men ändå), gick en kurs i bokföring, utvecklat JWHF, gjort flera events, varit gravid med mitt andra barn (vilket var en väldigt annorlunda upplevelse från den första) och varit inlagt på sjukhuset. 

 

▶ Är det något du saknat år 2019 som du vill ha år 2020?

Energi och bättre hälsa. Jag har aldrig varit så trött och haft så lite energi som detta året. Hela våren var jobbig pga olika relationer och konflikter som åt upp min energi. Var så ledsen och att bråka med folk tar så mycket av en, vilket är så svårt att förstå när man är mitt uppe i det. Och när jag äntligen gick vidare från det, blev jag gravid och sjukskriven efter varit inlagt av ett brutalt nässelutslag. Jag återhämtande mig aldrig energimässigt, utan behövt hantera lika brutal trötthet det senaste halvåret samtidigt som jobben tog fart. Och när jag skriver detta är jag så höggravid och så kroppsligt utmattad att jag gråter varje dag och tänker ”kommer jag någonsin tillbaka från detta”.  Så, mer energi 2020 tack.

▶ En mobilanteckning? 

▶ Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Ibland tänker jag att det var i mitten av maj jag fick reda på att jag var gravid och herregud så länge man är gravid. 

▶ En gång du grät?

När kom hem från sjukhuset och försökte återhämta mig och hade såna enorma ledsmärtor från nässelutslagen att jag bara grät efter Anton och att han skulle hjälpa mig. Även om utslagen försvann relativt snabbt med kortison så var kroppen under sån himla attack och påfrestning. Tre veckor senare åkte jag och fotade och filmade för Lindex och sen tog jag sommaren ledigt.

 Vad var din största framgång på jobbet 2019?

Att det rasslade till, äntligen! Att jag fick så himla mycket roliga uppdrag både som konsult, olika blogg-samarbeten, stylist, och att JWHF samtidigt växte sig större. Förra året växte JWHFs besök med 60% (!) och så gjorde vi gjorde events som blivit en naturlig del av JWHF, som jag vill utveckla ännu mer 2020! 

▶ Din största framgång på det privata planet?

Stabilt, härligt, ärligt, glatt, lustfyllt och enkelt mellan mig, Anton och Algot. 

 

 Något du önskade dig och fick?

Att jag kunde bli gravid igen. I medicinska termer vet jag att vi blev gravida snabbt. Men när ingenting hände i januari, februari, mars eller april så hann jag ändå bli orolig. Så som man blir över saker man inte kan kontrollera. 

▶ Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Hade gärna varit utan våren, utan bråk, spruckna relationer och återkommande stress-stymptom men jag vet ju också att allt leder framåt. Jag lär mig hela tiden. Så det jag lärt mig 2019 kommer förhoppningsvis göra 2020 bättre. 

▶ Högsta önskan?

Ett friskt och välmående barn. Tar med mig den önskan in i 2020 också. 

 Vad fick dig att må bra?

Anton och Algot och att hitta mittsammanhang i jobbet och få välja vem jag jobbar med. En stark vision och att jag lyssnade mer och mer på både den och magkänslan. Vilket ibland är svårt eftersom det ofta ses som ett så tunt argument. “Min magkänsla säger det”, funkar sällan på möten varken med andra eller sig själv, hehe. Men finns alltid alltid alltid där. 

 Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Välja ännu mer med omsorg pga bebis, men ändå våga säga ja till saker jag gärna vill göra. Öva på att ha ännu mer tillit till att saker kommer och går (försöka ha lite mindre FOMO). Jag bestämmer själv. Jag kan säga nej och jag kan säga ja. 

▶ Vad tar du med dig till 2020?

Mer självförtroende. 

▶ Största misstaget?

Inte säga ifrån tidigare när något inte känns bra i magen. Jag tycker det har varit (är fortfarande) svårt, för jag varit osäker och haft vissa beteenden och komplex med mig från förr. Inte stått på mig från början, försökt vara tillags och istället burit på irritationer som gjort att jag till sist exploderat och det är inte heller så charmigt eller konstruktivt. Kanske mer lärdom, än misstag. Men det går väl hand i hand. 

▶ Har du varit sjuk eller skadat dig?

Det var ju det där himla nässelutslagen. Har aldrig varit inlagt på sjukhus förr så. Varit så kass detta året. Två dagar innan vi filmade samarbetet med Erikshjälpen låg jag i fosterställning av magkatarr från medicinen för nässelutslagen och när jag kom hem var jag täckt av röda utslag igen och grät ännu mer.

 Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja!! Fick ju exempelvis ett nytt brorsbarn, Alice <3

▶ Gifte sig någon/några av dina vänner?

Nix, och har missat många roliga tillställningar som jag avbokat senaste halvåret för att jag helt enkelt inte orkat. Har verkligen inte varit mitt roligaste sociala i år. Men det har också gjort att jag ändå mår ok i slutet av året, även om jag missat mycket av privatliv.

▶ Bästa köpet?

Hm, får nog säga tapeterna till huset som åker upp i veckan. Även om jag inte vet hur det kommer bli än, haha. Men det är något jag sett framemot sen vi köpte huset för 4 år sen.

 Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med förra år?

Gladare, även om det varit ett påfrestande år. Men ändå varit gladare  för att livet hela tiden blir mer och mer som jag själv vill. 

▶ Vad önskar du att du gjort mer?

Orkat träffar nära och kära mer. Den energin jag haft har gått till Algot, Anton och jobb (även om jag fattar att vad “jobb” innebär inte alltid är så självklart utåt sett). 

▶ Vad önskar du att du gjort mindre?

Jag börjar tröttna rätt rejält på att ligga hemma i soffan och sängen. 

▶ Mest stolt över?

Att jag pallade jobbet och graviditeten samtidigt. Ibland vet jag inte hur jag gjorde det. Det kanske låter dumdristigt men jag är stolt över det för trots att det varit kämpigt så har jag mått bättre än på länge och det är för att jag sa nej till allt annat. Avbokat resten av livet, fast det varit jobbigt att göra folk besvikna. Jag visste att jag inte skulle räcka till mer och jag lät det vara ok för första gången i mitt liv. Jag kände in mina begränsningar, lyssnade på det och agerade därefter. Det är jag stolt över. 

 Vilka länder besökte du?

Älskar älskar älskar älskar vår resa vi gjorde till Lissabon förra vintern. Bornholm som jag hoppas vi åker till i sommar igen och så var vi ju i England och hälsade på min familj där!

▶ Bästa boken du läste i år?

Jag fastnade mest för Alex Schulamns “Bränn alla mina brev” som vi läste i JWHF’s bokklubb. Som sen fick mig att läsa Malou Von Sivers triologi. Alla de böcker handlar om hur familjer ärver olika trauman som gestaltar sig på olika sätt i kommande generationer. Intressant, tycker jag.

 Årets bästa serie?

Handmaid’s tale och Game of thrones (även om sista säsongen var klart sämst) men bäst var nog ändå sista säsongen av The Affair som jag hade oerhört lite förhoppningar till men som var en av de bästa säsongerna.

 Vad gjorde du på din födelsedag 2019?

Jag bjöd in till skaldjursmiddag på vår gård i stan! Så bra det var! Längtar redan till nästa födelsedag. 


▶ Hur skulle du beskriva din stil i år?

Åh vad jag djupdök in i modeglädjen under våren ändå. Körde på prick allt jag gillar, testade mig fram och sket i regler –  och sen blev jag gravid. Men försökte ändå bibehålla den känslan lite. Lyckades till typ va 36 då jag bytte in till morgonrocken och gravidmysbyxor mest.

▶ Vem saknade du?

Två av mina närmsta kompisar från gymnasiet i Helsingborg. Livet drabbade oss och vi sågs typ inte på hela sommaren eller hösten, vilket kändes sjukt trist. Hoppas på mer kompistid generellt under 2020.

 Ser du framemot 2020?

Gud. Ja. I min version har det inte börjat än. Längtar efter bebis och få börja balansera livet med allt det nya. Hoppas jobbet ska fortsätta gå bra och att vi får en snäll bebis. Skräckblandad förtjusning men jag ÄR PEPP.

Game on!

2018
2017
2016
2015
2014
2013

24

Kommentera

Tack för inblicken i ditt år – livet är verkligen inte en dans på rosor. Vill ge så många peppkramar för att graviditeten snart ska vara över och att ett nytt liv kommer! Och vill också säga att jag blev så färgpepp när jag läste detta inlägg – en färgbonanza komprimerad och exploderad! <3

midis

Livet är verkligen inte en dans på rosor. Men himla svängigt. Tack för du läser och peppar, det gör det här platsen så fin. Blir alltid glad. Kram!

Jag har läst din blogg med glädje och igenkänning i år. Så ärligt och vettigt på alla sätt. Tack för att du delar med dig – både av mörker och den färgbomb du är! Kram

midis

Tusen tack för din fina kommentar. Jag blir verkligen så himla glad, för lägger så mycket av mig själv här. Det är fint och värdefullt att det skiner igenom. Tack för du läser och är här, det betyder så mycket! Kram!!

Så fint att få läsa om ditt år, håller tummarna för att alla dina förhoppningar om det nya året slår in och överträffas ?

midis

Tack Clara!! Detsamma såklart <3

Så fin sammanfattning av året! Och älskar att din blogg är så ärlig och öppen, det känns liksom som att man på riktigt hänger med dig i livet. Det känns liksom inte som att vi inte setts på riktigt sen april, för att man får hänga med här. Och det är verkligen något jag älskar. Håller tummarna nu för att bebis kommer ut säkert och snart, och att 2020 blir ett bra år <3

midis

TACK Bea! Så himla fin kommentar att få, det är precis så jag önskar att den här platsen ska vara. Jag ger väldigt mycket av mig själv här inne, vilket stundvis är både läskigt och jobbigt så att få såna här kommentarer är så värdefullt och ger mig mening. Tack för det <3

Anna María

Vilket år alltså! All pepp till dig och kroppen inför den kommande förlossningen och jag ser fram emot vad 2020 har att erbjuda för dig, mig och JWHF. Puss!

midis

JAG MED! Det kommer vara roligt! Säkert jobbigt men också roligt <3 Längtar!

Hanna

Jag snubblade över din blogg under hösten, och som själv mitt i graviditeten med mitt andra barn och att denna andra graviditet knockade mig oförberedd både mentalt och fysiskt i jämförelse med den första så fastnade jag och sträckläste dina inlägg. Att du skrivit så öppet, ärligt och genuint om graviditeten, krämpor och känslor har varit hög igenkänning och faktiskt fått mig att känna att det varit lite mer ok att tänka och känna som jag gjort emellanåt. Så tack för ditt skrivande och fina inlägg, och lycka till med sluttampen av graviditeten och framåt!

midis

Hej och tack! Ibland blir jag osäker om det är värt det att vara så öppen, även om jag ibland skriver lika mycket för min egen skull, så att få sån här fin kommentar ger mig väldigt mycket mening och påminner mig om varför jag älskar denna platsen. Den och ni får mig att känna mig mer normal och mindre ensam också. Och grattis till barn nr2 – vilken resan vi har framför oss <3 Och som vi kämpar! Stor kram!

Finaste Christin, du inspirerar alltid genom högt och lågt. Ser fram emot ett 2020 där vi ses mer. Nu får bebis komma uuut!

midis

Det ser jag också SÅ HIMLA MYCKET FRAMEMOT!!! Tänkte på dig häromdagen när min kropp låg på soffan, men huvudet var i sommarhuset och valde blommor till rabatten. Kanske en kul grej att göra något ihop med i vår??? KRAM vännen

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.