2018-12-30

2018

▶ Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Japp! Det här året har varit så långt att jag fick tänka till vilka saker som faktiskt tillhörde det här året. Ett år är verkligen långt, det hinner hända mycket hur fort man än tycker tiden går. Men i alla fall. Jag startade en bloggportal och gick i parterapi som var två stora grejer som präglade mitt år mycket.

▶ Är det något du saknat år 2018 som du vill ha år 2019?

På ett sätt längtar jag efter att JWHF ska växa till sig. Mest i mig. Att ha många arbetsuppgifter är sin sak, men allt tar dubbelt energi, dubbelt med tid när allt är nytt. Så längtar tills allt liksom har hänt en gång redan och jag vet hur jag ska hantera det bättre och snabbare. Det är coolt att satsa men läskigt som fan, det tänker jag inte sticka under stolen med. Men jesus kristus vad jag lärt mig saker. Lär mig saker.

▶ En mobilanteckning? 

▶ Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?

Det här året får inte plats i ett datum. 2018 har verkligen varit en game changer på många sätt. 

▶ En gång du grät?

Hela våren när jag och Anton kämpade.

 Vad var din största framgång på jobbet 2018?

Well, måste väl vara JWHF ändå?

▶ Din största framgång på det privata planet?

Att jag och Anton klarade oss. Jävligt badass.

 Något du önskade dig och fick?

En tre:a. Vi gjorde ju om vår lägenhet från en tvåa till en trea.

▶ Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Antagligen hade det varit bättre om året inte vad fullt så intensivt. Renovera, starta företag och parterapi på samma vår. Det var som att allt ställdes på sin spets, och även om det varit intensivt som tusan, så behövdes det.

▶ Högsta önskan?

Att få fler och mer ögonblick med Algot. Små magiska ögonblick som sparas i själen. Som när han kom längst bak i lucia tåget med lite rödsprängda ögon och sen stoltheten i blicken när han såg mig och Anton i havet av föräldrar. Magi!

▶ Vad fick dig att må bra?

Sommaren, den var lång, varm och omhändertagande.

 Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Inte lika mycket nya grejer kanske? Mer tuffa på, rulla upp armarna, jobba på, vara ledigare. Öva på att vara helt ledig och sätta gränser som gör det lättare för mig att vara sann mot mig själv.

▶ Vad tar du med dig till 2018?

Glädjen i att våga grejer!

▶ Största misstaget?

Hm…. misstaget misstag misstag…. allt har liksom löst sig. Misstag låter ju dödsallvarligt. Men när jag sårat någon, då har jag skämts och fått be om ursäkt såklart. Annars, stanna kvar i situationer för länge av olika anledningar. Smäller liksom alltid till på något sätt till sist. Men som en god vän tröstande sa; ibland måste man verkligen ta slut på saker innan man kan gå vidare.

▶ Har du varit sjuk eller skadat dig?

Inte fysiskt så mycket i alla fall. Sämsta var i och för mig mitt magkatarr anfall jag fick dagen innan lanseringen av JWHF. När allt var på plats och jag slappande av. Dagar av intensivt jobb och dålig mat mynnade ut i kräkfest hela natten.

 Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Japp! Dom poppar dom som popcorn just nu.

▶ Gifte sig någon/några av dina vänner?

Yes! En av mina bästa vänner gifte sig i höstas.

▶ Bästa köpet?

Renoveringen av lägenheten!! Så sjukt glad att vi gjorde det. Lika sjukt är det att vi gjorde det mitt i allt. Minns det knappt, men alla är vi väldigt glada över våra nya rum.

 Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med förra år?

Both and. Men till sist: gladare. Jag har levt mer nära det jag drömt om. Men vad jag drömmer om är inte alltid vad alla andra (familjen) drömmer om, så det har varit svårt. Men i grunden har jag känt mig genuint glad och tillfredsställd att få leva ut något jag verkligen drömt om. Jag har stått upp mer för mig själv.

▶ Vad önskar du att du gjort mer?

Sovit mer. Det var ju faktiskt bara förra hösten (2017) som jag fortfarande brottades med sömnproblem rätt mycket osv. Måste måste måste verkligen ta hand om det och va uppmärksam på att inte inte inte hamna där igen.

▶ Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig. När vi var igång med planera JWHF kunde jag ibland vakna på nätterna och tänka “vad fan håller jag på med” . Att starta något nytt är en sjukt märklig känsla. Övertygad en minuten, känslan av vara bortgjord nästa.

▶ Mest stolt över?

Ett jävla tjat, men jag ÄR stolt över JWHF. Inte bara min prestation utan i vad det är. Håller på att bli. Alla som bidrar. Tack forever.

▶ Vilka länder besökte du?

Var ju i Barcelona förra januari! En sväng till mina släktingar i England och sen var vi mycket i Danmark i somras!

▶ Bästa boken du läste i år?

Åh gud vad jag läst mycket i år i förhållande till andra år. Inte överdrivet men tack vare JWHF bokklubb har jag läsandet i mitt liv. När boken vi läser är slut, plockar jag upp nya. Så fint! Bland dom var Malou von Sivers böcker med. Dom satte sig.

▶ Årets bästa serie?

Eventuellt för att vi är mitt i den, men vår tid är nu. Så sjukt snygg och välspelad tycker jag!

 Vad gjorde du på din födelsedag 2018?

Vi var i huset! Anton överraskade mig med dagsspa medan Antons föräldrar passade Algot. Sen åt vi kräftor. En skön och mysig födelsedag! Blev 31. 

▶ Hur skulle du beskriva din stil i år?

Färgstark! Känner ändå att jag börjar hitta mer och mer till vad som är jag, speciellt den här hösten Och det gäller inte bara kläder. Även om sånt hela tiden är flytande och ändras. Gör och köper det jag gillar helt enkelt utan att ifrågasätta det så mycket. Klär mig efter humör snarare än situation. Bra grej.

▶ Vem saknade du?

Ibland har jag kommit på mig själv att sakna gamla tider. Barn och jobb tar mycket tid, många av oss är så sjukt upptagna med det. Man har mindre energi. Hur man än vänder och vrider på det. Ibland saknar jag när omständigheterna var annorlunda. 

 Ser du framemot 2019?

Ja! Om 2018 var året jag entusiastiskt, naivt, argt, ivrigt och passionerat slängde alla pusselbitar upp luften och ifrågasatte allt, så hoppas jag 2019 blir året då alla bitar tryggt, säkert och lustfyllt faller på plats igen.

Game on!

2017
2016
2015
2014
2013

18

Kommentera

jag har läst flera sådana här sammanfattningar av 2018 idag och skrivit min egen. under läsningen (och skrivandet) slås jag av vilken öm grej det är att skriva det här varje år. att ta sig den tiden, att tänka i det stora perspektivet, att inte bara rusa på. christin, du bjuder alltid på dig, så även i de här svaren, och det tycker jag verkligen om. tack för att jag har fått följa dig (och även träffat dig irl!) det här året som gått. <3

midis

Malin! Tack! Tack för du läser och gör jobbet meningsfullt. Hoppas vi ses under 2019 också. Och att du får ett fint, balanserat, innehållsrikt och lugnt nytt år. Stor kram!

Nastasja

Du fabulösa människa! Grattis till framgångsrna och fucking heja er som klarat av att ta er igenom äktenskapsproblemen. Så grymma! Och vår date var en av mina höjdpunkter 2018 <3

midis

TACK!! Känns stundvis som en sån jävla vinst. och ja!!! me2. Hoppas såklart vi ses MINST en gång under 2019!! Kram!

Jennie

Så himla fin, ärlig och peppig årssammanfattning! Heja dig! 👏🏼

midis

Tack!! Så fint att det känns så, hjälper mig att glädjas också (det är ju inte alltid lika lätt att se på sitt eget år utifrån). Kram och god fortsättning!

Tack för att jag ännu ett år får läsa en sammanfattning av ditt år. Och vilket år sen. Glädjer mig med dig och Anton som tog er igenom parterapi och kämpiga tider. Det är jävligt bra! Och heja JWHF! Är tacksam och så glad att jag får vara en del av det. Tack! Gott nytt år till dig! Stor kram!
Heja 2019, nu kör vi!

midis

Anna María!! Vilken otroligt fin kommentar. Tack för allt. Slås över hur otroligt roligt det är att vi får följa varandra (så länge nu också!) OCH jobba ihop på ett sätt. Så jäkla tacksam att ha dig här. Ser framemot 2019 tillsammans, tror det kommer bli grymt! Stor kram!!

SÅ fint inlägg <3 Heja dig Christin!!!!

midis

Tack Jasmin!! Ser framemot 2019 tillsammans!!

FASEN VAD DU ÄR GRYM!!! GOTT NYTT ÅR!!!

midis

TACK ALICIA!!!! Du gör mig alltid så glad! Tack för du är här <3 glad fortsättning!

så mycket livspepp och färg blandat med det sköraste av sköra i det här inlägget! som det bästa med din blogg i en liten ask <3

midis

Fasen va fint att det känns så, gör mig uppriktigt glad. För det är så jag tänker livet är och bör vara. Om man har tur. Kram och godfortsättning Ulrika!

Ellie

Så mycket fina bilder. Uppskattar dem mycket, och din ärlighet. Allt gott inför 2019! <3

midis

Tack!! Jag blir alltid glad av dina kommentarer, tack för du läser och gör allt det här roligt!

Älskade du, finns få som inspirerar mig så som du. Så jäkla modig, framåt, färgstark och varm. Och det här inlägget var typ som en godispåse, särskilt bilderna. Heja dig, hörs snart! <3

midis

Alltid – tack!! <3 HÖRS SNART! Puss

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.