2017-12-30

2017

 

▶ Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja! Väldigt många när jag tänker efter. Planerade ett företagsevent, stylade ett skyltfönster, åkte utomlands själv med Algot och ringde bolagsverket.

▶ Är det något du saknat år 2017 som du vill ha år 2018?

Anton. Under 2017 var det mycket annat som prioriterades och mycket press som vanligtvis inte är så central i varken hans, mitt eller vårt liv vilket gjorde att vi drunknade lite.

▶ En mobilanteckning? 

▶ Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

Lättnaden och stoltheten när Anton blev färdig arkitekt. Men annars har 2017 varit ett härligt transportår. Skönt att ta en paus från bröllop, barnafödande och livsomvälvande milstolpar och bara leva livet.

▶ En gång du grät?

Hela hösten när jag kände att kroppen började lägga av igen och värst av allt, när jag kände hur my spirit började slockna.

 Vad var din största framgång på jobbet 2017?

Jag fick jobb! Men framför allt; att jag vågade börja ta för mig. Den stora hemligheten är att bara fortsätta. Måla om du gillar att måla, sjung om du sjunger, fota om du fotograferar osv. Allt räknas, sluta inte. Blunda, fortsätt, gör igen, gör mer. En fot framför den andra är ibland den största framgången av dom alla.

▶ Din största framgång på det privata planet?

Samma här; att jag vågade ta för mig. Att jag vågade stå upp för mig själv inför mig själv och inför Anton. Och att på riktigt känna en styrka inom mig att jag klarar ändrar mitt liv om jag inte är lycklig som det är. Och så är jag väldigt glad och tacksam för att jag fått, vågat släppa in och luta mig mot så många nya fina vänner i mitt liv. Och att jag vågade vinka hejdå till några andra när magkänslan inte stämde. Men att jag även få lov att ha gamla godingar i mitt liv. Årets avslutades så fint när jag stötte på en gammal vän som väldigt fint och ödmjukt sa “vi kan väl lägga gammalt groll bakom oss, jag frågar ofta om dig“.  Det gör jag också sa jag, och så kramades vi och bestämde oss för det.

 Något du önskade dig och fick?

Jobb, fart, ro (nåja, mer ro i alla fall) och en ny kamera.

▶ Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Året har ju präglats väldigt mycket av Antons examensarbete och hans prestationsångest, så året hade ju självklart varit bättre om det inte hade tagit exat så mycket plats. Men det är lätt att vara efterklok.

▶ Högsta önskan?

Högsta önskan är ju kanske att ta i men jag längtade väldigt mycket efter att Algot skulle börja prata. Jag var så orolig för att något skulle vara fel. Det visade sig att han var halvt döv på grund av vatten i örat och efter 8 månader fick han äntligen rör i öronen. Och nu sjunger han som en kanariefågel. Det är så rörande fint att få uppleva världen med honom. Som när han stannar upp och pekar på trädet, inte för att han inte sett ett träd innan utan för att han hör fåglarna nu. Då stannar tiden när vi står där och lyssnar.

▶ Vad fick dig att må bra?

Midis, jobbet, vänner och Algot gjorde att livet ändå kändes otroligt spännande.

 Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Kräva lite mer av det jag mår bra av; drömmer om att resa och utveckla midis. Och allt det kräver tid. Så jag vill gärna lägga mer tid på saker jag vill och inte släcka bränder så mycket på hemmaplan.

▶ Vad tar du med dig till 2017? 

Självförtroende, magkänslan och att våga ta risker.

▶ Största misstaget?

Finns inga misstag bara erfarenheter. Hehe, skoja bara. Klart man gör misstag men det största jag gör om och om igen är att ignorera magkänslan. Den har oftast rätt även om man låter helt sajko när man säger saker högt som bara är grundad i magkänslan. Men i år har jag lärt mig den hårda vägen att den är väldigt bra att ha.

▶ Har du varit sjuk eller skadat dig?

Nja. Men jag dras fortfarande med mer eller mindre med en del sömnsvårigheter eller rester av dom. Kroppen är liksom urlakad på ett annat sätt än förr. Önskan är ju att få känna mig stark fysiskt igen nästa år.

 Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja! Det kom en liten Evald och Leonard till världen. Annars har stora delar av året mest gått åt till att ha ångest över att jag verkar vara den enda i hela världen som inte självklart vill ha fler barn. Men så fick jag så himla fina svar och kommentarer från er då, som alltid. Dom går rakt in och hjälper till.

▶ Gifte sig någon/några av dina vänner?

Ja! Min lillebror gifte sig och det var strålande fint. Medan ett annat par bröt sin förlovning och ställde in bröllopet. Så himla sorgligt och trist men också modigt att våga säga till när något inte känns helt rätt.

▶ Bästa köpet?

I år la jag ganska mycket pengar på mig själv. Jag köpte en hel del nya kläder till mig själv, vilket var härligt efter flera år av bebis- och vuxengrejen. Dessutom är alla mina gamla kläder för små. Dags att gå vidare osv. Och så är jag så jäkla glad för min 30års fest.

 Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med förra år?

Detta året är var mitt och Antons sämsta, vilket gjorde mig väldigt ledsen. Men överlag känns det som ett bra år. Jag kan inte förklara det på annat sätt än att jag känner mig lite mer kraftfull. Väldigt skön känsla. Och jag och Anton klarade oss, så i slutändan var jag helt klart gladare.

▶ Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat. Jag älskar att träna och det har länge varit ett verktyg för mig att kontrollera min ångest och ett sätt att må bra. Det var så jag kom ur min första stora depression efter min pappa dog. Men i början av hösten la jag det på hyllan. Dels för att jag orkade inte fler prestationsinriktade grejer (som träning ändå lätt bli) och min tid var knapp. Så tyvärr rök träningen. Men nu ska Anton hämta och lämna 80% av alla gånger så hoppas få till lite morgonträning igen under 2018.

▶ Vad önskar du att du gjort mindre?

Kollat samma serier om och om igen. Det är också något jag gör när energin och gnistan inte finns. Jag orkar inte ta in nya saker. Läser inga böcker, kollar inga dokumentärer, kollar bara greys anatomy om och om igen.

▶ Mest stolt över?

Jag är stolt över att jag pallar varje dag. Ångest, sömnproblem, småbarnslivet, prestationsångest. Jag pallar.

▶ Vilka länder besökte du?

Finland, Amsterdam, Spanien, Frankrike x 2 och England.

 

▶ Bästa boken du läste i år?

Ugh, läste jag ens en bok i år? Antingen det eller så kommer jag inte ihåg, vet inte vilket som är värst.

▶ Årets bästa serie?

Att jag och Anton började kolla på Game of Thrones. Igen.

 Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Anton styrde upp en överrasknings-kräftskiva till mig i sommarhuset!

▶ Hur skulle du beskriva din stil i år?

Orädd och mindre ängslig ett steg i taget. Allt hänger liksom ihop. Ju bättre jag mår desto mer vågar jag leva ut mig själv, skapa mig själv och våga mer. Även i kläder. Jag tycker kläder och mode kan vara extremt kraftfullt.

▶ Vem saknade du?

Mina kompisar. Jag ville att hösten skulle vara en enda lång sensommar med drinkar, fest, djupa samtal och en massa hallå. Så när alla började gå in för vintern fick jag nästan panik. Men det hade nog mycket att göra med att jag inte ville gå hem. Och så saknade jag min mamma som bor i Kalmar.

 Ser du framemot 2018? 

Om jag gör. Känns som det bara kan bli bättre och större. Hoppas det.

Game on!

2016
2015
2014
2013

 

0

Kommentera

Fina du ❤️ Känner så väl igen mig i tröttheten och ångesten beskriver, kan forfarande känna den i min kropp. Jag känner ju inte dig (men skulle gärna vilja göra det😃) och vet inte grunden till dina känslor men för mig eskalerade både ångest och depression när jag fick mitt första barn, MEN idag är mina barn 8 och 11 och för mig känns livet så otroligt mkt lättare. Jag har dock fortfarande svårt för mindre barn, känslor av ångest kommer tillbaka och det känns som jag åker tillbaka i tiden med en smäll. Jag vet inte vad jag vill säga med detta meddelandet egentligen, haha 😂 kanske bara att jag känner igen mig och att det kommer bli bättre. Kram 🤗

Christin

åh vad glad jag blev av din kommentar. Och lugn! Tack för du delar med dig. Min ångest eskalerade också vilt när jag fick barn. På ett sätt jag verkligen inte var beredd på. Men stabiliserar sig ju äldre Algot blir. Det är skönt även om tröttheten blivit som ett extra organ i kroppen. Blev verkligen jätteglad för ditt hej och hallå. Hojta såklart if u ever in Malmö! Gott nytt år och kram!

“Blunda, fortsätt, gör igen, gör mer. ”
JA
precis så!!!!!

Christin

ja! Mer 2018, helt enkelt! Kram!!

vilka fina och ärliga svar du ger på den här listan! <3 jag riktigt känner hur mycket du har växt i dig själv. och det är så härligt! mitt 2017 har varit lite svajigt men på det stora hela så mycket bättre än de närmast gångna åren. mina svar på en liknande lista kommer i morgon! gott slut och gott hopp inför 2018, christin! <333

Christin

Gud vad fint skrivit Malin, mycket för att jag själv känner det. Att något hänt inombords. Så fint att det också märks utåt. Ser SÅ framemot att läsa om ditt år. Gott nytt år kära du!

Fantastiskt fint att läsa om ditt år. Tycker som alltid att du är så modig och jag är tacksam för att du är ärlig med så mycket. Idén om att alla andra har det så bra hela tiden pga det ser ut så i flöden är ju så provocerande, så det är skönt att läsa om vardagsgrejerna som är riktiga med. Gott nytt år fina du <3

Christin

Kära Nastasja, tack <3 det är såklart lite läskig att vara så ärlig. Och inte alltid helt enkelt eftersom jag lever mitt liv med andra. Men vad jag vet men övertygelse det är att jag inte orkar leva ett liv där det jobbiga inte får finnas. Eller ännu värre, där man inte kan eller får prata om det. Livet är fullt med utmaningar men också omsvepande härlighet. Hoppas att allt ska få plats här inne. Eller, det är min ambition. Men jag vill prata, skrika och sjunga tills jag dör. Tack för du gör det enklare för mig att göra det. Kram!!

tack för att du delat med dig 2017! ser så mycket fram emot att få hänga här med dig under 2018 också <3

Christin

Tack ellen <3 detsamma!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.