2014-12-30

2014

 ▶ Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Som bekant gifte jag mig, blev med barn och avslutade min kandidatutbildning. Fullt tillräckligt.

 ▶ Är det något du saknat år 2014 som du vill ha år 2015?

2015 skall jag njuta av allt vi sått och planterat under året som gått. Allting har varit fantastiskt roligt och omvälvande för att uttrycka det milt men det har också varit jättejätteansträngande att göra flera milstolpegrejer på väldigt kort tid. Många saker har varit fantastiska i själva stunden, såklart, men ibland behövs det lite distans och reflektion för att verkligen förstå något. Såklart kommer även 2015 bli megahäftigt pga att vi vår träffa vår bebis då men efter det skall jag njuta av skörden från 2014. Det är så lätt att det blir sånt himla fokus på att man hela tiden skall ta sig framåt att man glömmer bort att uppskatta de tillfällena då man faktiskt kommit fram. 

 ▶ Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?

17 maj kommer nog vara svårt att glömma eftersom vi tjatade om det datumet ett helt år i förväg. Men vilket rackarbajsar dag alltså.

                   Photo: Emily Dahl 

 ▶ Vad var din största framgång på jobbet 2014? 

Jag svarar samma som föregående år men ändrar tempus:

Jobb har jag inget, men jag är sjukt nöjd över min prestation i skolan. I vår skrev jag min c-uppsats och tog examen. Vilket kanske inte låter så våldsamt i dagens högpresterande samhälle men det fanns en tid då jag trodde att jag var för dum för universitetet. Jag är så glad att jag bevisade mig själv fel.

 

 

 ▶ Din största framgång på det privata planet?

Att jag vågat känna allt det jag känt utan att det automatiskt betytt att allt kommer gå åt pipsvängen eller att jag är dum i huvudet. Allt blev inte som jag tänkt och ibland har det gjort ont och då har det fått lov att göra just ont utan att det nödvändigtvis behövt definiera hela livet för all framtid. 

 ▶ Något du önskade dig och fick? 

Ett dröm-igt bröllop, ett barn i magen och hälsan i behåll.

 

 ▶ Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Som sagt, att göra flera milstolpegrejer på kort tid har stundvis varit utmanande. Jag vill inte på något sätt göra något som har varit otroligt fint till något fult men tycker samtidigt att det är viktigt att påpeka att allt varken är eller måste vara rosenskimrande. När man gifter sig, skaffar barn eller andra bombastiska saker så händer det inte bara en själv. Det händer hela familjen. Dina förväntningar blandas ibland ihop med andras och när livet ändras, ändras ibland relationer. Inte till det sämre (förhoppningsvis), men det ändras och det får båten att gunga lite innan man kan segla vidare.

 ▶ Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

Inte gör fler omstörtande grejer än att föda barn. Sen får någon annan gärna stå för kalaset. Jag kommer gärna!

 ▶ Största misstaget?

Att vissa känslor tagit allt, allt, flera år för länge att erkänna. Dumt men mänskligt.

 ▶ Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag blev gravid. Vilket såklart inte är en sjukdom men, för min del, har graviditeten varit en kroppslig och psykisk chock. Tack och lov börjar läget äntligen stabilisera sig.

 ▶ Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nix pix. Men nästa år, då jävlar.

 ▶ Gifte sig någon/några av dina vänner?

Inte det heller, men går gärna på ett pampigt bröllop snart hörrni.

 ▶ Vilka länder besökte du?

England, Italien, Frankrike, USA och Portugal.

 

 

 ▶ Bästa köpet?

Bröllopet. Även om jag hör, förstår och kan hålla med om kritiken till bröllopsindustrin så måste jag ändå erkänna att jag inte ångrar en enda krona som gick till den där förbaskade dagen.

 

 ▶ Gjorde någonting dig riktigt glad?

En natt på Madeira drömde Anton mardrömmar, så jag kröp upp till honom och skedade honom så gott jag kunde. Inte helt lätt med en bulle i ugnen. Men det fina var att bullen gjorde sig påmind. På riktigt. För där låg vi småfnittrandes mitt i natten när Anton kände bebisen sparka honom på rumpan genom magen.

 ▶ Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med förra år?

Kan faktiskt inte göra en objektiv bedömning av detta pga att hormoner och en graviditet vänder upp och ner på allting. 

 ▶ Vad önskar du att du gjort mer?

Jag har gjort fullt tillräckligt. Jag är trött nu. Jag är nöjd. We did good.

 ▶ Vad önskar du att du gjort mindre?

Lagt energin på rätt ställe och på rätt person. Det låter så uttjatat och självklart men det är så himla lätt att säga i efterhand. Ibland måste man verkligen dunka huvudet i väggen innan man med säkerhet vet att man gjort allt man kunde. Även om det är slitsamt så är det fint att verkligen ha försökt.

 ▶ Bästa boken du läste i år?

Hm. Har inte någon sådär bästabästabok. Men jag uppskattade Sigge Eklunds In i Labyrinten som en schysst solstolsbok. En man som heter Ove var charmig och kär. En mamma blir till var den första boken jag fick efter vi berättat att vi väntade barn. Jag skrattade rakt ut genom halva boken (andra halvan är mer allvarsam och sorglig). Och på flyget hem från Madeira började jag läsa Koka makaroner som är en bok av en pappa till andra pappor men vid flera tillfällen såg jag inte texten eftersom ögonen sved av ”det här är så fiiiint”-känslor.

 

 ▶ Årets bästa serie?

True detective och House of Cards, hands down.

 ▶ Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Åkte till Köpenhamn och bodde på ett allt för överprisat hotell. Spenderade dagen med min lillebror och best woman och Anton såklart. Och var väldigt nygravid.

 

 ▶ Hur skulle du beskriva din stil i år?

Tröja och byxor. Jag märkte när kroppen svällde att jag faktiskt inte alls går speciellt mycket i klänning längre. Dumt i sammanhanget. 

 ▶ Vem saknade du?

Relationer från förr.

 ▶ Ser du framemot 2015? 
Game on!

 

Här är 2013s lista för den nyfikne. 

Gott nytt år! 

Puss

 

 

 
0

Kommentera

Vilket jäkla år! High five till dig och jag tycker det verkar som att nästa också kommer bli väldigt spännande. Ska bli kul att få följa med under årets gång.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.