2020-12-19

05.30

Låt oss säga att Idun sover varierat. En bra dag vaknar vi 07.15, en dålig dag 04.30 och så har vi den vanligaste dagen som idag: 05.30. Intressant hur perspektiven förflyttas. Innan tänkte man “bara det står en 6:a så är det ok“. Nu tänker jag “bara det står en 5:a så är jag ok“. Jag klarar morgnarna rätt ok ändå, men som förväntat är jag helt paj på kvällen. Så jag tar morgonpassen och Anton kvällspassen. Funkar bra. Och så njuter jag av att få vara vaken “själv” innan lägenheten fylls av sorl.

På vintern hinner vi vara vaken i 2-3 timmar innan solen går upp. Men jag och Idun myser till det. Jag sätter på Kardashian eller något annat lagom hjärnvaket, gör en kopp snabbkaffe och sen delar jag och Idun på mina mackor. Ibland gapas det mycket på tv:n och då är hon såhär gullig.

Julfint i hyllan. Köpte denna på Watts & veke för ett par år sen och är himla glad för den. Nästan så den kan stå framme året runt men det är rätt festligt att plocka fram en gång om året också.

05.30 versionen av vårt liv. Här även jag, omringad av smutsiga overraller och kladdiga fingrar på spegeln. Det är inte ofta jag plockar upp kameran såhär tidigt på morgonen, men på något kändes det lite mysigt. Som att ni var med när livet händer.

64

Kommentera

Helena Gyllensvärd

Exakt samma hemma hos oss. Tycker det är trösterikt att tänka att vi är flera uppe av samma anledning.

midis

Jag tycker också det är en tröstande tanke. Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.