Letat efter en klädd sandal i en evighet och nu har jag denna hemma hos mig! Från danska märket Angulus. Väldigt sköna och jag tänker att de håller en bra bit in i hösten också, speciellt med en strumpa i.

Mutade Algot med att följa med mig till Möllans Ost om han fick en glass efteråt. Det kändes för trist att bara gå hem och äta trötta rester häromdagen, så jag köpte med mig lite oliver och två riktigt bra ostar. Guldkant i vardagen, helt klart. Går det inte att muta barnet har Möllans Ost även en webbshop. 

Jag gillar smink som blir snyggt snabbt och enkelt, inte minst på sommaren och allra inte minst med en bebis, så jag investerade i dessa två inför sommaren. Ett bronzer som ger fin färg på kinderna som jag gillar mycket. Eftersom jag blir lätt blir röd gillar jag inte att använda rouge på sommaren, men detta ger fin färg till ansiktet. Och en highlighter på stift som en vän tipsade mig om för glow. Snabbt, enkelt och snyggt. Och sminkborstarna är ett budgettips från Åhlens!

20

Juni har blivit juli och vi är tillbaka i stan. Algot går några sista dagar på förskolan, Anton rundar av lite jobb och jag traskar runt med Idun. Två dagar i rad har jag svarat “jag vet inte” när Anton frågat mig vad jag gjort under dagen i sann föräldraledig anda. Skönt!

Jag älskar konstrasterna mellan att ha gräs under fötterna ena dagen och stenplattor den andra. Medan andra pratar om hur de älskar landet och lugnet, så älskar jag stan och pulsen. Jag tänkte alltid att jag skulle bo i London eller New York innan jag fick barn, och även om det inte blev så , så har jag nog någon gen där storstadskänslan pulserar. Jag känner mig hemma när mina fötter landar på asfalt igen.

Sommar i stan <3

Vi följde med Anton och kollade på ett av de projekt han jobbat med under våren. Han behövde checka av lite innan semestern och vi behövde en promenad. Sen åt vi lunch ihop.

Jag slår vad om att hon vaknar precis när maten kommer“, sa Anton. Han fick hundra poäng!

Vi åt supergo sushi och dumpling på Saikô på St Knut. Och så fantiserade vi lite hur det skulle känns att bo runt omkring där någonstans.

Idun <3

Snyggt i Malmö. Nu har jag ont i rumpan för jag promenerat så mycket idag.

För när vi hämtat Algot tog vi stora cykeln och tog oss igenom stan. Nu kan han starta själv och allt och tar sig självsäkert fram på Malmös trottoarer.

Parkerade hemma hos en kompis vars innegård fullkomligt svämmade över i stockrosor, så fint.

Och på var och varannan fasad hängde rosor i stora sjok. Underbart.

Och så fick vi äntligen träffa den här sötnosen. Bra dag helt enkelt <3

28

Vi åkte till huset ett par nätter för att maxa det sista ur högsommarvärmen som varit senaste tiden. Härligt förstås men den här postnatala kroppen kämpar just nu. Vi har börjat ge Idun ersättning, vilket she loves, men min kropp är förvirrad av hormonomställningen. Jag har kraftiga humörsvängningar. Alltså  k r a f t i g a. Jag försöker att inte vara för hård mot mig själv, men det är svårt när det är så pass svängigt. Som här när jag verkligen försökt anstränga mig och fått hela familjen att åka till en trädgårdsbutik, men hittar inget av det jag tänkt mig. Då börjar jag i princip gråta för jag blir så besviken och trött och nerslagen. Det är nästan ett helt inlägg i sig själv, hur jag har det just nu, eftersom det tar så mycket av hela familjen och sommaren. Trots idyllen.

Men det blommar oavsett om jag får psykbryt eller inte. Den här rosbusken är nästan vulgär i all sin blomning. Väller över och tar plats. Kanske därför jag tycker om den, vi planterade den för ett par, tre år sen.  Den har blivit två meter bred och minst lika hög sen dess. Doftar ljuvligt.

Även denna rosen som varit där sen kanske alltid men som vi grävde fram för den var så dränkt i allt annat. Det är en naturtomt, något annat hinns inte med så den är ruff around the edges, men ibland rensar vi lite ogräs för att det som faktiskt är lite härligt ska kunna växa. Men med bebis är även det svårt att hinna.

Sommarstöket. Som nog många kan känna igen sig i, för som någon skrev på Instagram när jag la upp en bild där “och vid sidan ligger en blöja full av kiss och en baddräkt full med sand”. Exakt så är sommaren med barn. Det dekadenta livet får vänta.

Plockade in en liten ros till vårt nya hörnskåp jag loppade i våras. Det blev riktigt fint. Ska visa någongång när jag inte har psykbryt hela tiden vi är i huset.

Tvätt på tork till nästa hyresgäst och trött blåklint från midsommar. Det verkar förresten som vi inte alls kommer iväg till Bornholm i alla fall. Är så in i märgen besviken och ledsen över det och att vi inte kan spendera veckan ihop med min bror.

Och det händer så in i bomben mycket med Algot just nu. Jag skrattade så jag grät när jag sms:ade mina frustrationer till en kompis som beskrev exakt samma senario hemma hos sig. Det var en fin lättnad och slippa känna sig som världens sämsta förälder. Ibland är det svåraste i föräldraskapet att acceptera sin egen otillräcklighet. Men ibland räcker man i alla fall till ett parti vattenkrig och det är ju alltid något.

Nu ska vi ha mysigt igen, skriker mitt huvud. Så då går jag ut och klipper lite rosor och sätter i en vas. I en loppad jeansskjorta från Levi’s. Den springer jag runt i med bara trosor där på landet.

Ibland tänker jag på ett år från nu när kroppen är lite mer stabil och rosor bara är rosor och inte “vad är meningen med livet” och jag ångestsvettar ut amningshormoner.

31
Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Hej och välkomna till en helt perfekt Malmödag i samarbete med @Malmotown och #makeitmalmö. Många skriver och frågar om Malmö – vad ska man göra? Vad ska man se? Vad är bäst? Det finns förstås tusen svar på dom frågorna. Beroende på hur man åker, vem man åker med och vad man gillar. Men så finns det ett par klassiska tillhåll som är självklara, som typ aldrig går fel. Så jag planerade en maxad Malmödag som är perfekt för semestern, eller en weekend, eller när man nu vidgar sina vyer. Rundan är ganska logisk men jag erkänner att det är en fullmatad dag. Men är man turist så är man. Jag ser framemot att upptäcka Malmö (med omnejd) ännu mer i sommar. Och jo, absolut lättast är det att ta sig runt med cykel. Det finns flera hyrcyklar runt om och nära tillhands är exempelvis  “Malmö by Bike”.

Jag checkade in på The More Hotel – ett lägenhetshotell mellan Triangeln och Möllan typ. Ska erkännas att man sovit på roligare hotell men extra plus för läget. Det är mitt i smeten av Malmö och Malmöbor och nära till alla Malmös olika hörn om man vill känna på olika delar av staden under sin vistelse.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Malmö är fullt av kreatörer, håll exempelvis ögonen öppna efter Betuttad Kruka.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Jag tog min cykel och cyklade till havet. Kanske lite ologiskt att börja sin dag så långt från hotellet, det är lite på “andra sidan stan”. Men förutom att Kallbadhuset på Ribban och Malmös närhet till havet är något av det bästa här, så finns det en poäng till. Jag älskar nämligen att “ta mig genom staden” när jag är på semester. När man rör sig från punkt A till punkt B så hinner man se så mycket och njuta av olika miljöer. Malmö is no different. Påväg ner till havet cyklar man genom vardagssorlet och Triangel tågstation, genom stan och genom vackra, gröna Slottsparken för att sen komma till Ribban. En 15 minuters cykeltur och man hinner se tre väldigt olika miljöer och delar av Malmö. Också det är härlig med Malmö: allt är nära (även om det är viktigt att vi håller avstånd just nu!).

Riberborgs Kallbadhus ligger mittemellan två ikoner i Malmö: bron över till Köpenhamn och Turning Turso.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Och är väldigt uppskattat av många Malmöbor året runt. Men i “dessa tider” vill jag påminna om att dubbelkolla alla öppentider. Den påminnelse skickas även ut till mig, för där stod jag snopen, när det var stängt och öppnade först kl 11. Jag har en tendens att tappa det när saker inte går helt som planerat så det var med något sur min jag traskade tillbaka till cykeln, men kastade helt enkelt om lite i schemat (eftersom det var så bra planerat) och cyklade 5 minuter och njöt av lite förmiddagsfika istället.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Jag knappade in “Malmö Saluhall” på GPS:en (rekommenderar att använda det för lättast cykelväg!) och igen – nya vyer av Malmö. Och denna är nästan permanent här: den i förändring. Jag pluggade Genusvetenskap här nere 2010 men då såg det minst sagt annorlunda ut och nu går jag nästan vilse bland alla nya byggnader osv. Malmö står aldrig still.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Här finns flera olika bra matställen, allt från nudlar, pizza till falafel. Glass, choklad och kaffe. Det ligger möjligtvis lite off för en del annat i Malmö, men det är nästan alltid värt ett besök för det är himla trevligt och allt är väldigt gott.

Jag delade en macka och bulle med Anton på St. Jacobs. Klassiskt och välbakat.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Och sen tillbaka samma väg, jag ville inte ge upp mitt kallbad vilket helt enkelt får bli ett bevis på hur härligt det är.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Och tur det är fint på vägen!

Och sen: belöningen! Det är så otroligt fint och rofyllt på kallbadhuset. Visserligen börjar havet bli sommarvarmt men det är härligt att komma hit ändå. Det finns en viss stämning här som är svårslagen. Lugn och ro och vackert.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Jag hade packat ner en favoritklänning att fortsätta dagen i senare. Rekommenderas! Spara inte på krutet.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Här kan man också fika, äta och dricka ett glas vin om man vill. Både inomhus och utomhus, lika stämningsfullt hur som.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Klar! Så skönt det var! I vanliga fall kanske kallbadhuset är en tillräcklig aktivitet för en dag men nu är vi ju på semester och har mycket att se. Även om jag verkligen kan rekommendera en dag nere på stranden vid Ribban vid fint väder. Kanske speciellt om man har barn. Det är långgrunt, finns kokt korv och glasskiosk och längs strandpromenaden finns flera lekplatser. En kort cykeltur längs stranden och man kommer till nya och väldigt fina öresundslekplatsen.

Men jag hade en lunchdejt på andra sidan kajen! Cyklade genom detta, förgrunden till Malmhattan.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Och kanske sitter vi lite längre ifrån varandra detta året men det är ändå samma sköna känsla när staden börjar vakna till liv. Kanske bästa tipset var man än är: håll ögonen öppna, det finns härliga ställen lite överallt.

Jag hade GPS:en inställd på Saltimporten. Hit åker man för smakens skull och kanske för att uppleva lite karg Malmöanda men det är en omväg, det finns inget annat sätt att skriva det på. Men det är värt det. För här är maten jättegod och lokalen jättefin. Ångrar aldrig ett besök.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Mitt sällskap! Man och barn. Dom missade precis en buss och fick promenera. En rask promenad från Kallbadhuset tar ca 35 minuter. Nu vet vi (och ni) det!

Här finns också vackra och stora ytor att ta fina bilder mot och på.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Cykeln jag fick låna under dagen är gjord i trä och helt handgjord av malmöbaserade Johan Hafström. Kanske den finaste cykeln jag cyklat på! Men när vi ätit upp så tog jag cykeln i ena handen och mannen i andra och så promenerade vi tillbaka tillsammans genom stan. Även om detta är fullmatad dag så är detta lika viktigt och egentligen något jag gillar lika mycket: strosa och ta det lugnt.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Vi promenerade upp till Engelbrektsgatan. En av mina favoritgator i Malmö, där jag rör mig ganska mycket även i vardagen. Och det är ju oftast de gator man vill åt även när man bara är på besök: där själva invånarna också är. Här kan man med fördel ägna sig åt att strosa runt. Engelbrektsgatan är en parallellgata till den stora gå-gatan i shoppningmalmö.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Här ligger exempelvis Noir, ett av Malmös mest uppskattade kaféer. Mysig uteservering och har både en frukost- och lunchmeny som man sällan tröttnar på. Gott kaffe, men det är en självklarhet.

Helt tiden inspirerat av Italien, vilket är härligt.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Längre ner på gatan ligger butiken Miloii. En livvstilsbutik med kläder från Ganni, Isabel Marant, Baum und Pferdgarten och APC. Linas, som äger butiken, vision genomsyrar hela lokalen. Detta är de bästa butikerna, de som är skapade med hjärta och själ. Support your local känns viktigare än någonsin, för dessa eldsjälar är minst sagt en del av Malmö.

Så jag rekommenderar verkligen ett besök hos Lina och Miloii. Missa inte att titta i skåpen, Lina är en fena på bra vintagefynd och att se det fina i det oväntade. Här i närheten ligger även bland andra, inredningsbutikerna  Norrgavel, Olsson och Gerthel och restaurangen Bastard. 

Nu är vi påväg upp mot hotellet och Triangeln igen och vi promenerar genom Davidshall som också ligger parallellt med gågatan. Här kan man äta sushi på Hai och dumplings på Lu och så kan man kika in i den fina butiken Liebling. Jo! Även Plantmagic’s Kitchen ligger här i närheten.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Mittemot Liebling ligger även Florista som är värt ett besök även om man kanske inte har möjlighet att köpa  med sig en bukett blommor på semestern.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Men där är vackert både utanför och innanför. Runtomkring finns ett par antik-butiker fullproppade med grejer. Dyrt, men kan vara kul att sticka in huvud där ändå, ibland hittar man något kul.

Och så sista anhalten på eftermiddagen innan vi ska vila på hotellrummet! Malmö konsthall. En av Malmös finaste byggnader (enligt Anton) som en gång vunnit Kasper Salin-priset. Fin byggnad, fin konst och så utanför finns en av Malmös bästa söderväggar där man kan njuta av en kopp kaffe även tidigt på säsongen. God mat finns även på deras resturang SMAK.

Ett extratips och lite bonusmaterial är Moderna Museet i Malmö! Det ligger på vägen mellan hotellet och rundans sista stopp. Men är värt ett besök på egen hand om man inte orkar mer för dagen. Det ska erkännas att jag smet in en annan dag, men ville ändå gärna dela med mig av detta tips. Här njuter man av konst, en bit mat och ett glas vin om man vill. Härlig grej att göra helt enkelt.

Och inte minst nu under sommaren då museet har sin största utställning hittills, den av den svenska konstnären Hilma af Klint som håller på till den 29 september. En otroligt vacker och inspirerande utställning. Nästan svårt att fånga på bild och göra tavlorna och upplevelsen rättvisa. Så rekommenderar verkligen ett besök. Man bokar tid och betalar direkt vid bokning, så att vi enkelt kan hålla avstånd och tryggt förlora oss i konstens värld.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Så kom kvällen. Vi hade bokat bord och bana här på Boulebar vid Drottningtorget. Det ska erkännas att vi var trötta, orkar man inte mer så är det förståeligt men vi tyckte det var mysigt att avsluta dagen med ett spel i goda vänners lag. Vi hade hoppats på att kunna spela ute, det är väldigt stämningsfullt, men så började det ösregna. Klassiskt sommarregn.

Så vi flyttade in. Här beställer vi ett glas vin och en charkbricka medan vi spelar innan vi sätter oss ner och äter fransk mat.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Hit går man för helhetsupplevelsen. Det finns bättre restaurangupplevelser i Malmö men som helhet är detta kul och stämningsfullt. Har aldrig varit här och någon varit sur. Mer än i stunden då, när någon förlorar ett parti, hehe.

Malmötips: En perfekt dag i Malmö

Vissa är mer proffs än andra, men vad gör det i bra sällskap i en underbar stad. Det finns massor att upptäcka här och nya ställen att se och klassiska hak att supporta.

Tack för ni hängde med i en dag (av många!) i Malmö.
Hoppas vi ses här snart <3

31
Bada i Skanör

Vilken vecka vi haft va! Vi har skördat det härliga av föräldralediga dagar och dragit till stranden så mycket vi kunnat. En dag tog vi bilen och knappade in Skanörs havsbad på GPS:en. Där är sommaren i ett nötskal.

Vit lång strand och färgglada bodar.

Bada i Skanör

Kunde knappt bli bättre. Utflykter i Skåne, one to beat alltså.

Bada i Skanör

Långgrunt, lite väl kanske för min smak som gillar att hoppa i direkt, men toppen för kidsen. Till och med Idun badade.

Bada i Skanör

Sommarskor till hela familjen.

Bada i Skanör

Anton hade stekt pannkakor som han hade med sig. Bra strandmellanmål faktiskt! Köp sylt på flaska.

Bada i Skanör

Vattenmelon!

Bada i Skanör

Hade en neonrosa baddräkt och ljusblå naglar. Ljusblå seglar snabbt upp som en favvofärg.

Bada i Skanör

Hoppas vi får många såna här veckor i sommar. Det tar ca 30 min att köra till Skanör från Malmö btw. Men obs att det kan bi mycket trafik. Vi åkte på en vardag innan semestern dragit igång på riktigt. Det är ju alltid härligt att kunna undvika den mest intensiva invasionen av människor.

En beachy look.

Bada i Skanör

Och Idun blev så trött att hon somnade till slut. I ärlighetens namn är det bökigt as hell att vara på stranden med barn och inte minst en bebis. Idun åt sand och det knastrade mellan tänderna när vi åt pannkakor. Och hon somnade naken och kissade ner alla våra handdukar. Men pallar man det och skiter i vilket så kan det också vara en underbar stund man minns i vinter. Då har man ändå glömt böket.

37

I förrgår var JWHF-gänget inbjudna till Louise och de som kunde samlades i en nästan tropisk värme hemma hos Louise. En så fin tanke att samla alla innan vårterminen övergår helt till sommarlov. En handling som inspirerar – att erbjuda  varandra sin tid.

Men Louise inspirerar på flera sätt. Hon jobbar ju bland annat som matstylist och skriver kokböcker. Så det är alltid både gott och vackert.

Jag träffade Louise för första gången för två år sen hemma hos Karoline där hon hade ett litet event. Det är fint hur tiden går och att man krokar arm med varandra allt eftersom.

Vi var ett härligt litet gäng, Sandy + baby (sist Louise bjöd in låg ju Idun i min mage), Karin och Caroline. Vi hade inte setts på länge, så detta kändes extra mysigt. Äntligen!

Fina Karin! Och man kan ju inte låta bli att hiva fram kameran när någon gjort så fint. Blev verkligen inspirerad!

Idun var med, som vanligt. Men denna morgon kom vi aldrig förbi pyjamasen, så som det ibland blir. Men det gick ju bra ändå. Vad är skillnaden på bebisar normala kläder frågade Sandy? Good Point.

Louise hade dukat med en fin trasmatta som en löpare i mitten av bordet, över en annan duk som täckte hela bordet. En fin idé inför sommarens dukningar.

Precis såhär vill jag att JWHF ska kännas och vara.

Louise trädgård var fylld av magiska rosor. Jag blev sugen att planera ännu fler i huset. Ska nog fråga Louise om tips.

Sen flyttade vi in under ett träd och drack kaffe och åt kaka i skuggan. Idun somnade på armen och så pratade vi om sånt som fyller livet. Tack Louise för du stannar tiden lite och skapar så fina stunder.

 

20
  • Just wanna view more of
  • Home

Idag är sån dag då jag vaknar upp och känner mig totalt urvattnad. Inte direkt ledsen, inte direkt ångestig men bara en känsla av vilja stirra in i en vägg en hel dag. Ingen som frågar mig något, inget att ta ställning till, inget mejla att svara på, ingen logistik som måste lösas och inga livsavgörande beslut som måste tas. Vill bara krypa tillbaka till sängen, lägga mig under täcket och sova. För vissa dagar vaknar man och inom loppet av ett par minuter så är det som om man blivit dränkt i för mycket information. It’s a thing, känner ni igen det? Hoppas så jag inte framstår som ett fån nu. Men man kan drunkna i havet om man inte är försiktig och man kan drunkna i krav om man inte är försiktig, tänker jag.

Ibland är det de jag drömmer om allra mest. En kravlös tillvaro. Det är ju absolut inte möjligt just nu, eftersom jag har barn. Dom ställer och kommer alltid ställa vissa krav på mig. Men sen finns det en miljon andra krav som man kan ifrågasätta och bör ifrågasätta med jämna mellanrum. Vill jag? Måste jag? Det finns inre krav och så finns det yttre krav och ibland smälter dom ihop. Det är också väldigt jobbigt när man inte riktigt kan navigera i vad som är inre önskningar och yttre påtryckningar. Ibland kan man ju också tro att man vill någonting, fast det egentligen är en yttre påfrestning eller en normativ förväntan. Dom är mest lömska upplever jag. Och dom jag, tids nog, mår ganska dåligt av. Definitivt det jag blev sjuk av när Algot var bebis och mina sömnproblem börjarde (och som eskalerade totalt av hormonerna när jag slutade amma).

När jag och Anton gick i parterapi var det det första hon frågade oss “finns det något ni kan ta bort?”. Som ett obstinat barn svarade jag “nej” med armarna i kors. Det är förstås fel men den känslan kan kännas rätt. Som att det absolut är så. Vi gick igenom hela vårt liv och sa “vad händer om vi tar bort detta“, eller “väntar med detta“. Det räddade oss, att sänka kraven. Men det är lätt att ramla tillbaka i gamla vanor.

Det är jättesvårt att navigera i förväntningar. Ännu svårare att slänga dom, stänga dörren med ett smäll och argt säga “nej det här vill jag inte vara med på“. Good bajs. Eller acceptera var man är precis just nu. Idun blir större och större men varje dag måste jag påminna mig om att jag har en bebis. Och det är jättejobbigt stundvis. Just nu. Just nu. Just nu. Just nu. Just nu. Inte förevigt. Jag tycker ändå jag är en ganska kompetent person som fakturerar, går på möten, förhandlar och what not. Men det där med rimliga förväntningar och att sänka kraven måste jag nog älta och omvärdera till den dagen jag kolar vippen.

 

35

Igår satte jag mig på ett tåg – utan Idun. Och så underbart det var. Jag älskar mina barn och ibland kan jag bli vemodig mitt i stunden med dom för jag tänker på att är en sån flyktig tid i det stora hela. Men just nu, mitt i allt, längtar jag mig ibland sjuk efter detta. Att sitta helt själv. Det är hela tiden en balansgång att må bra själv och vara närvarande med sina barn. Men det sista blir det inget av om man inte har det första, så det är en viktig vågskål ändå.

Jag tog tåget till Ystad. Nu har jag åkt dit ett par gånger under våren för det är här ett av mina och Jennys jobbprojekt har utgångspunkt i höst. Ska såklart berätta mer om de snart såklart, men jag vill först att allt ska va påskrivet och klart. Inget konstigt egentligen, men det blir ju lätt lite mellanrum när man skriver om sin vardag. I alla fall, jag kom fram till en helt underbar dag. Detta är Sandskogen i Ystad och jag tror jag ska packa in familjen i bilen och åka tillbaka i helgen. Så bra var det.

Ett av mina bästa sommarminnen är faktiskt härifrån. Det var sommaren 2018 när vi kom hem från Bornholm och det var så varmt att alla höll på att svimma i bilen. Då svängde vi av, parkerade bilen och kastade oss i havet. Åt köttbullar, drack coca cola och Algot badade i över en timme. Vi är definitivt sommarbarn at heart, han och jag .

Här är i alla fall riktigt fint! Nu längtar jag så hela kroppen spricker efter semester och att upptäcka nya ställen close to home. Tänk om vädret fortsätter såhär, som ett plåster på såren för hela våren. Hoppas! Förra året fick jag så många fina tips av er inför våra dagar i Arild och kullahlalvön. Ska plocka fram dem och välja och vraka. Har ni några to-dos inplanerade? Jag tar tacksam emot alla utflykt-tips i Skåne.

23

Vi är tillbaka i stan! Jag älskar att ha gräns under fötterna ena dagen och asfalt den andra. Även om jag ska erkänna att jag funderar ganska mycket över, well, livet just nu. Det är så stora frågor som cirkulerar i huvudet och även om inget är akut så gungar marken (oavsett om den är av gräs eller asfalt) när när ifrågasätter grundsaker som jobb, relationer och vart vi ska bo den dagen vi växt ur vår lägenhet. Fortsätter fundera gör jag i alla fall i ett par klassiska sommarsandaler från Teva.

Och så hänger jag på lekplatsen. Inte ett favoritställe förutom precis just den här årstiden. Ofta efter förskolan har sällskap med en annan mamma från Algots förskola och sen sitter vi under ett träd och delar livet med varsin bebis under armen. Det är fint sällskap och riktigt mysigt – lekplatsen till trots. Det föräldrarlediga livet kan annars lätt bli lite ensamt. Men dessutom har jag klarat av min första natt ensam med båda barnen! Kanske ingen biggy för den med fler barn sen länge men det är något jag oroat mig för. Och så gick det så himla bra att jag kände en lite frihetskänsla pysa i kroppen. Det finns svängrum där ute!

Och så gick jag en sväng till posten och njöt av 500 meter egentid. Det är så otroligt intensivt detta småbarnsliv. Och jag känner mig skörare än någonsin och undrar om jag är tillräckligt tuff för att palla allt.  “Ta inga beslut i affekt” sa min frisör när jag satt där höggravid och uppmanade mig att inte göra en drastisk förändring förrän bebisen var minst 1 år. Tror den regeln bör appliceras på flera aspekter i livet. Hur som. Sommarlovet är efterlängtat.

26

Vilken midsommar vi har samlat på oss. Vi firade med min lillebror Kalle och Helle och deras barn Viggo och Alice. Det är tradition vid det här laget, men när de kom den här gången kändes det lite extra eftersom vi inte setts på 4 månader eftersom dom bor i Köpenhamn.

Kanske blev midsommar så bra för att vi mest av allt bara ville ses. Kalle och Helle är en av mina trygga punkter i livet så att inte få ha träffats eller kunnat umgås som normalt har varit jobbigt. Och så är vi i princip prick på samma plats i livet och har 100% förståelse för varandra vilket lägger ribban rätt lågt och skönt.

Vi öste ut alla plastleksaker, fyllde allt med vatten och sa “go nuts” till kidsen. Sen såg vi knappt Viggo och Algot. Inte riktigt sant, men vilken duo. Fint att se och få ha. Istället för att åka till åkern där man kan plocka egna blåklint som vi brukar insåg vi våra bebis-begränsningar och svängde inom bonden nära oss i stället. Tack för hjälpen!

Vi var optimistiska och hade tagit fram krocket men vi kom aldrig längre än såhär.

Och vad gör bristen på dekorationer när allt ser ut såhär.

Efter frukost åkte vi ner till havet men då hade det blåst in mot stranden igen och det var fullt av maneter och tång igen. Helt otroligt vilket skillnad det kan vara från dag till dag.

Här är Helle och lilla Alice.

Vi beställde våfflor i kiosken istället för att bada.

Och hängde lite bland båtarna och kollade på alla krabbor som några andra barn håvat upp.

Och en symbolisk midsommarstång, det vanliga midsommarfirandet nere i hamnen var inställt.

Hemma igen, ombytta och redo för midsommarlunch!

Vi hade sån otrolig tur med vädret – strålande sol och tokvarmt nästan hela dagen. Det började först regna prick när Anton grillat klart kvällsmaten och sen ösregnande det när vi åt middag och somnade för natten. Kunde nästan inte varit mysigare.

Men hann med en blommig lunch under parasollet. Anton hade lagat inkokt lax som var megagod.

I en del av vår trädgård, där vi inte orkat eller hunnit klippa gräset är det fullt med smörblommor. Så jag plockade en handfull och satte i barnens sandlådehink. Man tar vad man har.

Slafsade ihop en midsommarkrans till Idun, men det riktiga proffset på kransbinderi är min lillebror. Lika imponerad varje år.

Klassisk kombo av Marimekko.

Och fina Helle! Vi skrek rakt ut när vi läste beskedet att Danmark öppnar gränserna till bl.a oss i Skåne, vilket innebär att VI SKA TILL BORNHOLM I SOMMAR!

Och tänk att det var Iduns första midsommar. Den lilla linslusen som älskar att leva <3

Anton skulle baka hans berömda focaccia bröd (seriöst, det finns inget godare!) och då kunde jag inte låta bli att gå loss efter sett hashtagen #focacciaart. Det var oväntat kul.

Använde oss delvis av ätbara liljor. Fint att ha i en sallad också btw.

Efter lunch drog vi till stranden. Det var så himla varmt och alla var sugna på att bada, så vi åkte till Glimminge plantering igen. Denna gång med ett parasoll!

Hela dagen var en sån härlig mix av högtidsstämning och en vanlig sommardag.

Och så badade vi flera gånger och hur länge sen helst. Simmade ut till flotten och Algot som aldrig ville gå upp trots han var blå om läpparna. Och Viggo som äntligen vågade sig i, molnen som svepte över oss och när vi torkade oss glittrade havet igen. Det var underbart.

Och sen la vi barn, grillade och åt mat om vartannat. När ovädret drog in satt Algot i fönsterkarmen och letade efter blixtrar. Det blir nog inte mer midsommar än så. Kanske är det den bästa vi haft tillsammans so far. Allt stämde. Och det var så otroligt skönt efter en helt otroligt ångestladdad vecka. Att mixtra med amningen kan verkligen sätta igång kemin i hjärnan. Så det var skönt att få vila en stund med sin familj.

35