Hej fredag! Tänkte först att det helt enkelt inte hanns med ett blogginlägg idag, men så la sig kvällen som en varm filt över mig och here we are. I sommarhuset mer specifikt och väntar in min bror med familj. Algot sover, brasan är tänd och bara lite musbajs. Detta huset känns ibland nästan lika mycket deras. Min brors alltså, inte mössen. Eller, jag känner mig alltid så trygg när min bror med familj är här. Viggo var bara en månad när dom var våra första gäster. Kändes som jag och min lillebror lekte en jätteseriöst mamma-pappa-barn-lek. Tänk att vi är stora nu att vi delar sommarhus med våra respektive familjer.

Från i våras när Algot fyllde 3 år. Vi firar alltid hans födelsedag här. Då var allt megagrönt och vi hade en supervarm sommar framför oss. Men det visste vi inte då. Känns som en halv livsstid sen dess.

Två små gulliga livstider! Viggo och Algot, det bästa som finns!

Och så fina Helle, min svägerska! Älskar hennes Nué Nué kjol här. Såg att den kommit i svart och blått i höst. Funderar på den efter att jag sagt “oj vad fin kjol” varje gång Helle haft den på sig. Bra måttstock.

Sommarhushäng! Lite synd att det ska vara storm i helgen, när det var 23 grader nyss. Våren och hösten är min absolut favorittid i huset, även om det inte är lika badvänligt. Men det är lugnare på något sätt.

Algot är sjukt pepp på att träffa Viggo. “Imorgon när jag vaknar är Viggo här Mamma”. Tänker att vad som än händer (eller inte händer) med fler barn i framtiden så har dom två alltid varandra.

Och så trillade det in en sista tapper bokning till huset om ett par veckor. Tänkte att säsongen var över. Men så ville några optimistiska mysdanskar fira sitt höstlöv här. Så fint ändå, att huset används och älskas. Ska bunkra upp med ved till dom <3.

11
  • Just wanna view more of
  • Home

Jag har knappt varit utanför lägenheten denna vecka men de få gånger jag tog mig ut har jag sett ut typ såhär. Leopard och blommigt, utmärkt kombo. Leopard funkar nämligen till allt. Så fort jag känner mig….trist.. tar jag på något med leomönster, min Ganni väska jag köpte i våras har jag exempelvis använt så h- i- m- l- a  mycket!

Gick till lekplatsen med resten av Malmö, antar att 23+ grader gör så med folket. Men ändå trevligt häng. Får passa på innan 12 grader och snålblåst kackar på dörren och det känns som man bor i en konservburk.

Åt hamburgare här, på Casual som jag brukade högljutt deklarera har Malmös bästa burgare. Men jag vet inte länge. Även om jag inte kan sätta fingret på varför så har jag blivit besviken de senaste gångerna. Även om det är trevligt häng och Algot stod i kö själv (!) och ville beställa sin egen hamburgare. Lätt veckans gulligaste.

Och så har jag gått runt med den här hemma med prislappen kvar. Försökt känna igen den. En gång i tiden sa jag att jag inte passade i Leopard, men nu älskar jag det. Tänker försöka göra en favorit i repris och göra detsamma med rutigt. Denna är från Gesutz och är också typiskt bra för den passar till allt utan att vara… svart.

Annars är det sjukt svårt att skriva om en vecka då man knappt gjort något och tröttheten har totalt lamslagit en. Kanske därför dom så sällan syns i det digitala skyltfönstret?

16

Hej sommar-onsdag! Med gardinen fördragen och krasslig. Efter att ha mått ganska kasst måndag och tisdag och krampaktigt stirrat i datorn, försökt skärpa mig (classic) och kommit med det ena bortförklaringen efter den andra. Som att det är mycket, återhämtning, ansträngt mig för mycket på tränings osv osv kom jag på att det kanske bara är så att jag är… sjuk. Förskolebaciller snarare är hjärnkollaps. Allt behöver inte vara på liv och död. Det är lättare för mig att ifrågasätta mitt mentala mående, kriser och allt vad det är –  och klanka ner på mig själv snarare än vara…sjuk. Ibland är man så obs på alla sina känslor och tillkortakommanden att man glömmer bort att man kan vara helt normal ibland och bli sjuk. Sist jag sjukanmälde mig för vanligt virus var för 1,5 år sen. Då varken jag eller Anton tog mig på allvar förrän jag hade 40 graders feber trots febernedsättande. Just saying. Så med det sagt och mitt i årets tråkigaste vecka tittar vi på något annat.

Sonny Café i Köpenhamn
Sonny Café i Köpenhamn
Sonny Café i Köpenhamn

Ett köpenhamnstips! Sonny Café! Jag var där i somras med härliga Hanna. Ett av alla hypade caféer i Köpenhamn, spottade både en och två digitala it-girls där. Alla var dock så snygga att jag kände mig från kusinen från landet, typ. Men ändå; trevligt ställe ju!

Sonny Café i Köpenhamn

Mysigt och fina detaljer ända upp till taket!

Sonny Café i Köpenhamn Sonny Café i Köpenhamn  Sonny Café i Köpenhamn

Och ganska klassiska, old school danska mackor. Fast trendigt. Som kyckling med curry på mörkt bröd.

Sonny Café i Köpenhamn

Favoritlampan på plats dessutom. Ett av mina bästa köp till lägenheten ever.

Det var en underbar dag på stan med Hanna. Det är så kul att åka till Köpenhamn med olika människor, för alla har sina favoritställen, sina rundor och obligatoriska pit-stop.

Sonny Café i Köpenhamn

Har hört en del klag och stånk på hur dyrt Köpenhamn har blivit, men jag har inte velat se det pga älskar staden så mycket. Men när jag skulle betala 90 danska (typ 120ish) kronor för två cappucciono satte jag nästan kaffet i halsen. Så att säga.

Sonny Café i Köpenhamn

Och så valsade den här härliga tjejen in med sin barnvagn och både jag och Hanna glömde vad vi pratade om och började stirra pga sjukt snygg ju. Only in Köpenhamn att man kommer undan med en fiskarhatt, tänkte vi. Sen exploderade mode-veckan och tji fick vi.

12

Algot har ju ett eget rum nu. Så sinnessjukt knäppt att tänka att vi renoverade lägenheten i våras också. Denna vår kommer ju gå till historien som en tillfällig psykos. I alla fall. Algots rum blev ju gult. Totalt ovant för mig som gärna jobbar med kalla färger och det tog ett tag att vänja mig, men börjar sakta men säkert göra det det mitt. Jag menar – hans. Hehe. Hoppas i alla fall han ska ärva min kärlek till färg och form. Renoveringen avstannade ju tvärt i somras, när sommaren började och aldrig tog slut. Men i takt med att temperaturen sjunker desto mer inredningsinspiration kommer tillbaka. Än så länge är det alltså gult och rosa i Algots rum.

Källa: här

Man kan såklart ta en bild rakt av men här inspirerades jag av färgerna. Satte gult på väggarna och rosa i detaljerna. För det ÄR ju en av de bästa färgkombinationerna. Plus glatt och härligt och coolt som jag gärna vill att hans rum ska vara.

Källa: här

Inte alls min färgsättning, gäsp, men gillar idén med bänken från vägg till garderob. Kanske att vi gör den lägre så han kan använda det som ett litet bord. Om det får plats. Hans rum är ju effektiva 7kvm.

Källa: här

Klara, härliga färger är mer min melodi. Gillade bordet och färg på en sida. Enkelt men annorlunda =  kul. Vilket påminner mig att jag vill jobba in mer naturmaterial i hans rum. Tycker det är fint och roligt komplement till mycket färg. Plus vill ha postern fast jag bara ser halva på bilden.

Källa: här

Kolla så ljuvligt! Att jobba med färg behöver varken vara hysteriskt, skrikigt eller jobbigt. Hur härliga nyanser!!!??? Speciellt garderoben med det gula och gröna. Såhär vill jag att hans rum ska kännas. Glatt, färgstarkt, kul men lugnt.

Och så tänker jag såklart att hans konstverk ska upp på väggen så småning om. Eller kanske Mathildas för de senaste gångerna har hon kommit med flera teckningar till honom. Hur fint!? Annars tänker jag kanske göra som min kompis; som framkallade hennes barns teckningar som foton och hängde upp. Blev så sjukt fint.

Lite så går den kreativa processen till i det här hushållet. Plockar lite här, lite där och så vips så blir det något som bara är vårt. Bilder från de faktiska rummen kommer så fort jag slutar vara så förbannat trött.

14

Tiden springer på men den senaste veckan-isa har ju ändå varit lite speciell, högt och lågt. Förra fredagen var jag så sjukt trött men slängde mig på cykeln på eftermiddagen, med guldskorna i högsta hugg. Har köpt dom av finaste Fia, följ henne för böveln om ni får!

Köpte blommor, för anledningen till att jag slet mig ur fredagströttheten var för att Julia firade sitt boksläpp den kvällen.

På MJ’s i stan såklart!

Där satt hon och signerade bok efter bok tills dom tog slut. Coolt ju!

Dagen därpå ägnade vi oss av logistik av barn hela förmiddagen, eftersom vi skulle på bröllop! Min käraste Marie skulle gifta sig och jag var lika nervös som om det vore min egen bröllopsdag. Okej, kanske inte riktigt men det kändes ändå så stort och fint att få se sin vän gifta sig. Vi har känt varandra i 15 år (nästan halva livet) och sett varandra gå från… ja.. det ena till andra let’s say. Otroligt fint.

På tågstationen i min rosa klänning från Ganni. Ganni hit och Ganni dit, jag vet, snart är det väl ute. Tjoff tjoff.  Men jag älskar fortfarande märket och tycker dom levererar fina kollektioner även om jag tycker kvalitén borde bli snäppet vassare i och med den prissättning dom har nu. Minst sagt maffigt. Skitsamma för idag, jag kände mig fin.

 

Vaknade dagen därpå upp på Hotel V som jag ibland bor på när jag är i Helsingborg. Några av mina äldsta och bästa kompisar bor ju här, så även om min familj inte bor där längre så är jag där ibland.

Hotellfrukost smakar aldrig så gott som när man är bakfull. Detta är också anledningen till varför jag sällan fotograferar mina frukostar. Jag är en ägg och bacon tjej. Ingen fräsch frukt, ingen yoghurt med nötter eller chiapudding. Ägg, bacon, kaffe.

Sen hämtade vi upp Gottegrisen, som varit hos farmor och farfar. Han var pigg med två väldigt trötta föräldrar. Men helt klart värt det pga så fin helg. Men klart ska läggas till att allt händer alltid på en och samma helg. Inte nog med att två nära vänner hade allt från boksläpp till bröllop samma helg, utan en tredje hade dessutom sin babyshower. Jag våndades i dagar innan jag skrev förlåt, men jag kan inte komma. Försöker både lära mig och respektera mina gränser, för i längden blir jag en bättre kompis, mamma, flickvän osv. Men öh, sumpighetskänslan alltså.

Jag var bakis i dagarna tre och sen hade jag möte med JWHF’s webbyrå. Uppföljningsmöte och planeringsmöte. Vad ska lagas, vad är kvar att göra och vad ska läggas till. För ett år sen visste jag inte hur man bytte header på en blogg, hehe. Och när jag i våras skulle gå in första gången och lära mig JWHF’s system öppnade jag datorn och började hulkgråta av panik. Skönt att man lär sig.

Julia aka Tuvessonskan hyr ju ett skrivbord i samma lokal så sa hej såklart.

Innan jag cyklade vidare till MJ’s igen, där LOPPI hade sitt seminarium om internet. Statistik och siffror om deras målgrupp. Intressant men jag vet inte. Jag älskar content mer än siffror. För inget content, inga siffror. Jag diskuterar mycket hellre hur man gör kul, roligt, intressant och annorlunda (reklammärkt) content. Men Lina var snygg som vanligt!

Annars? Har mest jobbat med näsan djupt ner i datorn hemma vid köksbordet. Har några luncher varje vecka för inte bli helt knäpp. Nästan alltid med kaffe efteråt. Ofta cappuccino för jag tycker det är så himla mysigt. Efter lunch, påväg till lekplatsen med Algot, under en promenad. I sval höstvind. Så himla mysigt och jag gör det varje dag, för det är en av anledningarna till att jag älskar att bo i stan.

Och så har jag sprungit med Algot hela helgen, som stolt berättar om sin onda läpp. “Ingen fara Algot blir glad igen”, fina unge alltså. Har verkligen varit en så himla mysig helg. Men nu är klockan nio så det är dags att stänga ner och njuta av att vara ensam hemma.

Puss!

 

18

I helgen är det jag och den här nissen som hänger. Anton är på jobbresa till måndag. Så vi åt frukost i soffan, tittade på tv och pratade om väderomslag (misstänker dom pratar väder på förskolen, hehe).

Rätt skönt i ärlighetens namn eftersom jag den senaste tiden känt mig lite skör. Ibland tycker jag lite synd om folk omkring mig, eller mig själv för den delen. Med så mycket bagage så kan den enklaste meningen sätta sig i mig. Ibland utan att jag vet om det, och så helt plötsligt står jag på gatan och gråter. Som den gången en i Antons extrafamilj hade raljerat och skvallrat lite om mig när jag inte var där och jag sen fick höra det. Drygt såklart men för mig stannar det inte vid “drygt” – det sänkte mig totalt eftersom det påminde mig om saker som hänt när jag var liten. Eller som när någon jag trodde var en kompis bröt kontakten mig med över ett natt (hände iof två gånger så borde väl lärt mig) och självhatet blossade upp som en storm. Sånt kan ju iof hända i vänskaper (även om det också är drygt) men olyckligtvis gjorde min pappa så mot mig när jag var liten. Enkel matematik men känslor är inte matte och ibland river det enklaste upp gamla sår. Så där med att alla “is fighting a battle you know nothing about”, stämmer ju verkligen.

Kanske är det därför jag vågar skriva om det också. Vi har alla våra strider (vissa värre än andra såklart). Men jag mår som allra sämst när jag försöker dölja det. Då blir det ångest till sist. Men jag skriver också om det för varje gång jag gör det, så skriver ni så fint tillbaka. Om era historier. Det får mig att våga och det får mig att känna mig mindre ensam. Det är väldigt fint, att få se sig själv i någon annan. Jag tror verkligen att alla behöver det. Sen får inte alla detaljer plats här i cyberspace, det tänker jag också att alla har förståelse för.

Och det bästa med att växa upp, det är att man växer ifrån vissa saker och in i något annat. In i sin egna familj, som man gjort helt själv. Algot, Anton, vänner, kollegor och de tappra familjemedlemmar som finns kvar. Love’em.

28

Waosa, kommande nummer av favorittidningen Eurowoman  – så snyggt!! Danskarna alltså. Måste köpa tidningen pronto. Älskar verkligen detta. Sen slår det mig att det kanske är för att det påminner liiite om JWHFs färger? Hehe.

Annars är jag inne på Sophie Bille Brahes hemsida ett par gånger i veckan. Vet egentligen varför eftersom det är helt utanför min price point men tycker hennes smycken är helt utsökta. Armbandet till höger är en liten dröm.

Min svägerska tipsade mig om den här bubbelgums tjejen i Köpenhamn, Julie Neilsdotter. Tydligen ska affären vara lika hubbabubba som hennes instagramflöde. Verkar värt ett besök i sig.  Även om inte allt faller mig i smaken så är det här halsbandet så himla fint. Får njuta av det när jag träffar Helle (min svägerska) som fick det i 30 års present.

Annars? Längtar så sinnessjukt mycket efter att få resa lite. Anton är chockad över att jag inte tjatat mer det här året. Jag brukar vara ganska drivande i det där. Antar att jag varit lite för upptagen med andra äventyr detta året. Men känner verkligen hur viktigt nya intryck är för kreativiteten. Den hålls inte vid liv av sig själv. Så med det sagt verkar inte det här hotellet i Marocko helt fel.

13

Började dagen såhär idag – med träning! Det senaste året har jag helt prioriterat bort det. Förra hösten när Anton var uppslukad av sitt ex-jobb så var det min träning som fick ryka för jag skulle hinna allt. Sen kom JWHF. Att genomföra sin egna idé är en dröm och att starta företag är slitsamt. Dagen innan vi lanserade JWHF låg jag och kaskadkräktes i magkatarr. Nervositet, dålig mat och många jobbtimmar. Ugh. Baksidan. Men nu försöker jag göra om och göra rätt. Såklart inte speciellt roligt att jag gick upp 7kg på köpet men skit i det för träning har alltid varit det som hållit mig grundad. När min pappa dog för snart 10 år sen och jag gick in i jobbig depression så var träning det som hjälpte mig. Sen hjälpte det mig under hela studietiden osv. Det gjorde att jag blev stark – på fler en ett sätt. Men efter barnafödande så har jag haft svårt att få in en bra och hållbar rytm. Att inte ha prioriterat träningen i mitt liv har verkligen påverkat mitt state of mind.

Efteråt satt jag på gymmet och jobbade lite för att inte tappa allt för mycket av arbetsdagen med att cykla fram och tillbaka. Cyklade sen direkt till Saltimporten och åt lunch med Kajsa! Regnruskigt, tröttigt och härligt. Som det är på hösten. Efter en sån intensiv vår känner jag verkligen hur skönt det är att stänga dörren att gå in igen. Gå ner ett par varv, vara för sig själv och reflektera över allt som hänt – och jobba på. Bestämde mig därför att jobba hemifrån i höst, istället för ha kvar min kontorsplats. För att kunna vila också och isolera mig lite kanske, antar jag. Känner mig stundvis så himla trött. Sen är det härligt att bryta av med sånt här fint också. Alltid så mysigt med Kajsa ju!

Sen var jag ett par timmar hos Miloii för att få kläm på saker och ting innan jag ska vara helt själv i butiken senare. Sånt jäkla mysigt beslut det var att jobba lite extra här då och då.

Träning, lunch och jobb. Sån himla vanlig dag.

Härligt ändå.

20
Citat: Julia Eriksson

Måndag och det ska erkännas att jag är trött. Från min fina väns bröllop i helgen framför allt, men också för den senaste veckan. Veckorna. Diskussionerna har varit så otroligt hårda den senaste tiden. Jag förstår ju varför, läget är ju som det är. Men tycker det har varit så otroligt mörkt. Har känt att hela världen vilar på mina axlarna. Jag gick stillsamt och röstade med Anton och Algot. Röstade med hjärtat – som sig bör. Hjärtat som sitter till vänster för er som glömt.

Samtidigt som det är så tydligt vilken bubbla jag lever i. Hela Instagram har totalt svämmat över i starka deklarationer. Rösta! Ta hand om varandra! Solidaritet!  Allt jag tror på. Så ni behöver inte övertyga mig. Ändå blev det som det blev. Även om jag gillar att vi visar att vi röstar. Ja, kanske vi slår in öppna dörrar i just det forumet, att man kanske inte ändrar någons uppfattning. Men kanske Instagram fick folk till att rösta. Jag minns nämligen inte att man pratade så mycket om att rösta när jag gick på varken högstadiet eller gymnasiet. Jag hade ingen förebild i det. Och även om man var för liten för att rösta så tänker jag att det är viktigt att samtalet börjar redan då och sen fortsätter hela livet.

Kanske kommer det här inlägget en dag för sent. Men samtidigt så fortsätter ju allt idag. Kampen. Framåt. Framtiden. Jag måste ta fasta på det, rörelsen framåt. Det blir för nattsvart annars. Jag måste ju tro på framtiden, för den är ju Algots. Även fast det förstås är viktigt att förstå allvaret. Trots att jag valt att inte skriva om det här, jag har helt enkelt inte orkat eller vetat hur helt ärligt, så har jag tagit diskussionerna här ute i världen. Tröstat kompisar som brutit med någon som stått för något hen inte tror på. Försvarat, förklarat, varit rädd. Frågat. Övertalat vår kompis som bott utomlands halva sitt liv att rösta för första gången. Lyssnat och lärt mig. Förhoppningsvis kan jag ännu mer till nästa val. Vågade skriva det här efter att ha läst två blogginlägg specifikt (heja bloggformatet!). Tyckte att både UnderbaraClaras “nyhetslista” var befriande och mänskligt när hon skrev att hon inte orkar ta in alla nyheter om miljön. Och Sandra Beijers senaste om var hon var i oktober. Tyckte en av kommentarerna till det inlägget stod ut så fint. Att vissa strider sker på barrikaderna och andra inuti.

“(…) Vissa strider sker inuti, andra på barrikaderna, var och en har sina gränser och det är nog det finaste du ger dina unga läsare. Gränserna. Tack för det.”

I alla fall. Det var både skönt och konstigt att ha varit på bröllop dagen innan valet. Ingen pratade om valet, vilket sa ganska mycket om läget. Men det va fint att få fira det ljusa här i livet en stund, med människor som älskar.

17
Klänningar till bröllop

Imorgon gifter en av mina bästa kompisar! Bröllop är ju alltid kul, men detta känns lite extra speciellt såklart. Efter mycket om och men så landade jag i den här klänningen. Vet inte varför, men har varit helt besatt av klänning till det här bröllopet. Har beställt hem säkert 10 stycken och skickat tillbaka alla. Skyller på PMS:en och det vacklande självförtroendet just nu. Det sitter ju inte i klänningen även om man gärna vill tro att det gör det.

Klänningar till bröllop

Utgick egentligen från dessa underbara drömskorna. Från Rebecca Björnsdotter som jag köpte i våras hos Karoline. Har typ aldrig haft en finare sko.

Klänningar till bröllop

Och väskan, även från Karoline.  Så himla tjusig. Skorna och väskan var egentligen det jag hade först. Klänningen kom faktiskt sist. Så kan det gå.

Klänningar till bröllop

Ta-da! Blir nog bra till slut.

Klänningar till bröllop

Håller sminket enkelt, eller ja. Det ska se enkelt ut, hehe. Därför kastade jag mig på cykeln och köpte min absolut favoritpalett från Lancomé. Använde typ bara den hela sommaren, tills jag tappade den i golvet. Försökte leva utan en ny, men det gick inte. Och så ögonbrynspennan av all time. Har aldrig använt ögonbrynspenna innan eftersom jag tycker det är svårt att lägga på naturligt. Men icke med denna. Parfym och mörkt nagellack. Klart.

Klänningar till bröllop

Hade hoppas på att mina vigselringar skulle vara klara tills nu. De hade suttit som pricken över i. Men får hålla till godo med mitt fina armband från brittiska Monica Vinader som jag fick av Anton som morgongåva när vi gifte oss.

13
  • Just wanna view more of
  • Style