Idun växer så det knakar och jag kunde inte låta bli att handla hem några favoriter när det var rea i stan. Enfärgade favoriter från MarMar och en i lavendel från Soft Gallery. Har förstås sparat en del från när Algot var liten men det är fint (och kul) att lägga till sånt som är till Idun.

Favoritstrumpor från MK Denmark och ärvda byxor från sin gulliga kusin Alice. Fick även lite arvegods från Kajsa och Bea härom veckan. Det är väldigt sött och kärt att se Idun i deras gamla kläder <3

Och i en fin liten butik här där Kalle och Helles hus ligger slog jag till på förra säsongens Bobo Chooses som såklart funkar hur bra som helst när som helst.

20

Idag samlade vi kraft till en himla bra utflyktsrunda i Köpenhamn. Vi åkte ut mot Refshaleøen, vi tog bilen med det går bra kollektivtrafik ut dit.

När vi kom fram såg det knappt ut som Köpenhamn, vilket väl är något man älskar med Köpenhamn. Till och med Algot slutade tjura över ipaden och blev nyfiken på husbåtarna.

Så kom vi fram till dagens första stopp, La Banchina. som är en favorit för många. Man förstår snabbt varför. Ett supercharmigt litet ställe mitt i ett industriområde.

Här kan man äta, fika, dricka och bada. Allt man gillar i livet alltså.

Här började Algot tycka det var riktigt mysigt.

Idun!

Vi sket i skylten och badade ändå, when in copenhagen osv.

Eftersom det var söndag och en halvmulen dag så var det ganska lite folk när vi kom. Men kan tänka mig att detta är där man verkligen vill vara när det är fredag och sol. Gud så underbart.

Fint!

Här odlas det och i vanliga fall finns en bastu också men som var stängd tills vidare.

Efter bad beställde vi in mat!

Som var såhär fin! En enkel och lätt lunch (man får fylla på med fika) men otroligt delikat.

Såhär ser det ut bakom La Banchina, industriområde alltså. Älskar att även de mysigaste ställena är så enkla och nästan primitiva men så otroligt mysigt.

Studentbostäder. Någonstans här började jag och Anton prata om magin i Köpenhamn så som man alltid gör när man är här. De ser på saker som ingen annan.

Sommar!

Sen traskade vi vidare till Lille Bakery som ligger i nägeheten.

Kolla så fint!

Så otroligt fint och surdegsbrödet var redan slut. När ska det öppna ett bageri i samma anda vid Saltimporten  i Malmö? Släng gärna in en badbrygga också.

Fyllt av enkla men vackra möbler.

Och blommor!

Och tomater!

God fika såklart!

Sen var vi klara här för dagen! Och bestämde oss för att åka vidare. Härifrån kan man promenera in till stan, men det är en frisk promenad på 45 minuter-ish. Så vi fuskade lite med bilen.

Vi parkerade vid Christians Havn och promenerade över den (ganska) nya inderhavnsbroen.

Men här är fint och en annan sida av Köpenhamn.

Njutit på sitt sätt.

Precis över första bron hitta med massor med street food hos Broens Gadekøkken.

Fint, gott och kul!

Mat blandat med coctails, vin och öl!

Fortsätter man därifrån promenerar man rakt in i Nyhavn och möts av klassiska vyer.

Därifrån kan man såklart ta sig an indre by och stan men vid det här laget var vi trötta och hungriga igen så vi gick tillbaka.

I säsongens skönaste skor.

I gröna och rosa färgtoner.

Sen åt vi varsin gyros och pratade om vilken bra dag det varit. Älskar den känslan.

Definitivt en härlig runda att lägga till nästa gång man är i Köpenhamn. Äntligen, sist vi var i Köpenhamn på detta sättet var i slutet av februari. Då var Idun bara en dryg månad gammal. Times flies även när det står still.

21

Vi är i Danmark och jag och Helle hade en strålande dag i Köpenhamn i fredags. Det var och är så härligt att vara tillbaka i Danmark. Det har varit konstigt att inte ha Köpenhamn i sin bakficka denna våren och en stängd gräns mellan mig och min familj. Med en dansk mamma och således släkt här så är ju Dk en del av en som man för det mesta tar lite för givet på så sätt att det bara är en naturlig del av en. Klipp sen till Covid -19.

Hur som. Vi har verkligen fina dagar på många sätt men tyvärr sover vi ganska dåligt just nu. Vilket gör att vi – jag – också har riktigt riktigt dåliga dagar. Det är förvirrande även för oss inom familjen att å ena sidan har helt fantastiska, underbara, bildsköna dagar för att i nästa sekund helt bryta ihop. När man inte sover bryts hela systemet ner. Det är smärtsamt och, well, farligt. Alla vet att sömn är viktigt, men jag förstod inte hur påverkad man blir av sömnbrist innan jag själv upplevde det i en väldigt intensiv form när jag led av insomna efter jag slutade av amma Algot våren 2016. Så när såna nätter visar sitt fula tryne igen denna gång går alla varningssignaler igång. Det positiva är att vi känner igen det, vet vad det är, men det gör också att familjen är lite stretched just nu mellan att både jag, Idun och Algot vaknar på nätterna.

Så, i skrivande stund är livet verkligen mycket av allt.
Some good, some bad.

34

Det finns ändå något härligt med att semestra på hemmaplan. Lyxluncher och drinkkvällar i en hoppfull ton om att jovisst är det sommar ändå. Och jag ger onda-ögat till alla som börjar pratar om hösten bara för man går tillbaka till jobbet,  även om det är något vemodigt när semestern tar slut.

Men vi har några veckors semester kvar och jag är hoppfull till att augusti fylls med solsken. Jag letade dessutom fram en gammal goding till sommarväska från Maria La Rosa idag. Imorgon åker vi också över till Köpenhamn. Vi ska låna min brors hus i några dagar men först ska jag och Helle ha en maxad dag i Köpenhamn på fredag. Ser extremt mycket framemot den turen som Helle har planerat.

Får väl onda-ögat mig själv nu för på tal om hösten så hämtade jag denna idag som är ett litet collab jag och Jenny har i höst. Stay tuned. Känner ett uns av pepp vilket är efterlängtat efter några extremt hudlösa, ömtåliga och ifrågasättande veckor.

22

Jag läste någonstans att det typiska svenska sommarvädret är varannan dag regn och varannan dag sol. Att den är förutsägbar i sin egen nyckfullhet. Jag kunde känna igen mig i det. I samma anda har våra planer dessa veckor kastats om och runt ett par gånger redan, typiskt 2020. Slutade med att vi stannade hemma. Men vi har ändå lyckats hitta på saker. En dag var vi på tivoli, Algots stora önskan för sommarlovet. Och när vi hörde att det var öppet så bestämde vi oss för att åka dit. Det var inte som vanligt men tillräckligt för Algot och det är en ganska så underbar känsla.

En annan var vi på Beddinge strand. Jag spillde glass över hela min klänning och blev sur. Surade också över att vattnet var fullt med tång. Det var en halvlyckad utflykt men med härlig inslag kan man väl sammanfatta den dagen med. Bäst var det när vi kom tillbaka till Malmö och jag och Algot slängde oss i havet och badade en halvtimme. Anton skakade på huvudet åt oss “vi hade lika gärna kunnat stanna hemma ju“. Men jag inflikade att ibland är det känslan av att komma åka ifrån och komma tillbaka som är den härligaste.

 

 

36

❤ Att vara mitt i sommaren och mitt småbarnsåren tar sin tid. Ibland är jag så trött på kvällarna att jag oroar mig för hur jag någonsin ska orka göra något annat i livet än just detta. Huvudet vet att det inte är för evigt men känslorna i kroppen är så intensiva att det är svårt för huvudet att få plats.

❤ Idun tar mer och mer tid ju mer sin egen hon blir. Dagarna går så fort ibland att jag varje kväll blir förbluffad att det är dags att lägga sig igen. Det känns som jag lever en sommarediton av måndag hela veckan. Idun sitter och tar sig fram om hon vill ha något. Vi har plockat bort babygymet och jag har slutat amma. Världen stannade 2020 men i Idun springer livet fram.

❤ Mina kvällar denna sommaren består mest av läggning. Jag har sett en solnedgång. Igår låg jag mellan barnen i min och Antons säng för jag orkade inte springa fram och tillbaka eller bompa upp och ner mer. Anton var ute med en vän. Barnen lekte tittu och kiknade av skratt. Det ljudet är som inget annat i den här världen, hur trött man än är. Alla andra stunder snurrar runt denna. Jag vet och känner det. Hade jag varit mina barn hade såna ögonblick varit tillräcklig för resten av livet. Men man är ju mer, även om dom stunderna ekar i mig i någon form av evighet och är byggklossar i mina barn.

❤ Jag googlar framfall och luft i snippan och är fortfarande så otroligt rädd att kroppen ska vara sönder. Att återhämta sig från en andra graviditet har helt klart varit tuffare. Kanske för att jag låter mig känna det också. Med Algot satt jag tyst och fint, nickade och log. Jag minns ett sms jag fick av en vän denna gång “gå och kolla dig en extra gång. Boka tid nu“. Hon hade nämligen stått ut trots väldiga smärtor efter hennes förlossning. Man vill ju inte verka gnällig. Vid återbesöket visade sig att hennes stygn gått upp efter förlossningen. Hennes sms var en kärleksförklaring till mig, till henne själv och alla kvinnor egentligen. En påminnelse om hur viktigt det är att våga vara gnällig. Ta plats.

❤ Vi har kompisar på besök med barn i Algots ålder. Vi äter lunch och när barnen frågar vad det blir till mat och vi svarar “korv” brister dom ut i ett “inte nuuuuu igen. Vi äter bara korv korv korv korv korv korv korv“. Jag kan inte låta bli att skratta och ger en armbågskram till föräldrarna. Det är fint att se sig själv i andra föräldrar. Tack gode gud att det inte bara är vi som kämpar på sommaren och tar oss fram med… korv.

❤ Jag och Anton konstaterar att semesterkänslan uteblev lite denna sommaren, det känns mest som vi är föräldralediga. Inte så pjåkigt det heller, men alla vet ju vid det här laget att föräldraledighet är fel benämning på en ganska intensiv jobbperiod i livet. I morse lutade jag mig fram i gäspning och sa “tänk när dom båda kan sitta i soffan med varsin iPad“. Och så skrattar jag för mig själv för jag tänker på det där skämtet om att vi borde ändra Iduns stavning till iDun. Ett internt skämt men såna små ögonblick som finns och ger energi.

❤ Tre veckor kvar av sommarlovet sen tar en ny tid vid igen. Hoppas jag ska känna mig mindre splittrad. Det känns som jag kastat massa stenar och tittar på ringarna som sprider sig tvärs över havet.

 

 

35

Vi är hemma i stan två små veckor innan vi kramar ut det sista av semestern. Det är lite tråkigt att vara tillbaka i stan och lite skönt. Så som sommaren också kan va. Har i alla fall hunnit med att skrolla, det blir ju tummen glad av! Detta sparade jag på Instagram som inspirerade mig lite extra i tristessen. Keramik fortsätter att vara poppis och man fattar ju varför, det är ju ett härligt material. Men måste erkänna att dessa små konstverk till keramikföremål fångade min uppmärksamhet lite extra. Älskar glimten i ögat och underbara stilleben dessutom.

Såg denna koftan in the making och tänkte att om jag börjar sticka så är det nu. Vill så hemskt gärna springa runt i en exakt det här garnet resten av året. Men sist jag försökte mig på att sticka så fick jag skav på fingrarna och nackspärr.

Sparade detta vintipset enbart för att etiketten var så himla fin. Men när Karin dessutom går i god för den så var det definitivt en keeper.

24
  • Just wanna view more of
  • Style

Typ en gång om dagen utbrister Algot “vilken härlig dag det är mamma, eller hur”. Senast idag när han nöjt stod med en korv med bröd i handen efter vi panikhandlat den på pressbyrån. Det får ju en onekligen att se på saker från ett annat perspektiv. Sen skäller han ut en för att man typ råkade titta för länge på honom visserligen, men ändå, jag uppskattar Algots glädjetjut, det får mig att se det härliga i även en sketen varmkorv. Och så är vi tillbaka i Malmö. Våra planer svänger lika kraftigt som Algots humör men det känns ju som ett genomgående tema för 2020.

Det härliga med att vara hemma mycket är att det öppnar upp för mycket spontanhäng. Playdates avlöser varandra och man har tid att umgås på ett annat sätt än när vardagen rullar och arbetstimmar ska avverkas. Jag får och skickar fler “är ni hemma“-sms mer än på länge. Älskar verkligen det. Även om en liten del av mig är så trött på att se och höra samma saker som alltid och börjar längta lite ut i världen så är detta verkligen en framsida av 2020. Här med våra gulliga kompisar Ebbot och Emelie.

Matchade rabatten i Folketspark en av dagarna. Det ösregnade tio minuter senare men vad gör det när man springer under ett paraply med en av sina kompisar. “Jag blir helt varm i hjärtat” la Algot till när samma kompis ringde på dörren för ännu en lekfull sommardag. Man vill ju definitivt leva i Algots huvud.

 

36

Dagens enda tysta timme är den mellan att Idun har somnat om och killarna inte vaknat än. Idag satte jag mig och kollade på korna. Jag gillar egentligen inte kor (är rädd för dem fast alla säger dom är snälla) men himla mysigt att ha dem som sällskap här ute framför huset ändå. Bidrar i alla fall definitivt till den idylliska stämningen.

Har haft vänner på besök och eftersom vissa var spontanare än andra så blev det nästan som om vi hade en liten fest. Vi var sex vuxna, sex barn och tre vattenpistoler. Helt underbart och helt galet. Men så efterlängtat. Detta stället kommer verkligen till liv när fler njuter av det. Kom fram till att det är baksidan med att hyra ut huset i juli som vi ofta gör (eftersom vi har resonerat att vi kan vara där mycket tidig vår & sommar + sen höst och få in lite pengar i juli istället) är att vi missar semestertiden då många har möjlighet att komma på besök. Få fundera på det till nästa år.

Sommaren är typ ett enda jämt intag av fika. Njuter av denna skål så länge jag kan. Tillsammans med sommarens favoritsandaler (näst efter den obligatoriska birkenstockbrännan) från Teva som jag dock köpte via &otherstories.

29

Häromdagen såg jag ut såhär. Jag har ett himla ihopplock av kläder här i huset, så det blir vad man kan hitta oftast. Det regnade men var varmt så jag kom undan med bara ben, annars har det varit väldigt kallt.

Vi åkte till Båstad och fikade. Eller, egentligen skulle vi till en loppis åt ett helt annat håll men alla började bli hungriga och då vet man att man (vi) måste prioritera mat. Vi kom fram till att loggan var trendigare än inredningen men att fikan var god trots ett halvgenomfört koncept. Hipsterna har inte hittat till Båstad än.

Men No.21 är en trevlig butik som drivs av Lotta som är lika trevlig hon! Idun var på sitt första besök medan killarna akuthandlade klämmisar. Nu är vi 4 personer med hangry-genen.

Det var kö in till vår loppis, så vi vände på parkeringen. Nu är det verkligen högsäsong. Jag brukar i vanliga fall tycka det är lite tråkigt att det är svårt att vara spontan på sommaren, mycket är uppbokad och snabbt. Ännu mer i år när majoriteten av alla är på hemester. Älskar ju sommaren, men älskar inte nödvändigtvis högsäsongen.

Men vi åkte till Magnarp och åt på strandkrogen där. Superopretentiöst och maten är på sin höjd helt ok men jag tycker det är så himla mysigt ändå. Det påminner mig om när jag var liten och vi åkte på båtsemester. Idun testade citron.

Påväg tillbaka stannade vi till här, swischade 105kr och kom hem med tre buntar närodlade blommor. Jag har inte hunnit så ett enda frö i huset i år.  Jag sov istället och stöttade någon annan på kuppen, hehe.

Nu har vi besök i dagarna tre innan vi åker tillbaka till stan. Det har jag längtat efter, men samtidigt är det skönt att ha såna gäster där man kan smita upp och vila en stund <3

 

27