2019-08-11

pizza å bastu

HEJ, har tydligen glömt bort att jag har en blogg.
Men så kan det också va ibland.

I fredags efter att jag hade somnat på soffan så lagade jag pizza till middag.
Jag gör ofta vit pizza med lök, rom å crème fraîche. Men den här gången la jag till karamelliserad lök. Vilken succé det blev. SÅ, deg med crème fraîche, VB-ost + salt å peppar.
Grädda på hög hög värme tills den ser klar ut, tips tips värm upp plåten med ugnen så du lägger pizzan på varm plåt.
Innan du gör något av detta så skivar du gul lök och börjar steka på medelvärme i både lite olja å smör. Ska steka skitlänge. Blir då karamelliserat och så så så gottt.
Sen så när du tar ut pizzan skickar du på den stekta löken. Finhackad rödlök. Mer crème fraîche och rom. Här är såklart löjrom godast men vem fan har råd med det?!? Så jag kör alltid med tångrom. Salta å peppra å sen ÄT Å NJUT.

Sen packade vi handdukar och ved och slängde oss i båten. Vi åkte ut på ö för att se solnedgång men framförallt att utnyttja den fantastiska bastun som ligger där. Min kille hade dessutom dagen till ära köpt ny telefon.
BRA FÖR MIG
Bättre bilder till bloggggen.Obs – kan ej tacka hans telefon för detta mästerverk. Här med zoom och med min egen telefon som ger upp vilken dag som helst.

HEJ HEJ i i kvällsljusetAlltså att detta är till för alla är otroligt.
Bastun är så otroligt fin. Efter bastu å bad så åkte vi hem igen.

En perfekt fredagskväll var det.

21

Kommentera

Hej! Jag är en ganska ny följare och jag måste bara säga att den där pizzan såg jäkligt god ut. Vill prova! Vill också sitta i den där bastun – helt magisk ju?

Inte osugen på den pizzan här och nu <3333

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.