2019-07-17

Vad är det kluriga med att bli frisk från den här skiten?

När jag skrev mitt inlägg RECAP, min utmattning för ett par veckor sedan så fick jag flera frågor som skulle passa bra att göra egna inlägg om. Så jag tänkte att vi börjar med det idag.
Första frågan. Kanske den svåraste av dom alla. Som jag såklart ej har alla svar på.

”Vad är det kluriga med att bli frisk från den här skiten?”

Jag är inte frisk. Men jag är på väg och jag har några viktiga punkter som jag tror varit avgörande i att jag de senaste månaderna blivit bättre.
Men vill börja med att säga att alla är sjuka på olika sätt. Av olika saker. Olika länge. Jag blev sjuk i oktober 2014 och jag blev inte sjuk av min arbetsplats.

Men här kommer dom. Punkterna rätt upp å ner.

Jag tror tiden hade gjort sitt. Det behövde ta tid.

Jag vågade hoppas igen. På att jag skulle bli frisk. Våga tro att det kunde bli bra. Här hjälpte det också att jag träffade en läkare som tittade mig i ögonen och sa ”jag är helt säker på att du kommer bli frisk”. Efter att han sa det vågade jag tro det.
Jag tror dock att jag hört just det förut, men det har inte rört mig då. Så här igen tror jag det var på grund av tiden som jag kunde ta in och våga tro på honom.

Jag försökte byta fokus på hur jag ser på mig själv. Jag har sen jag blev sjuk identifierat mig så otroligt mycket med att vara sjuk. Hej jag heter Maja och jag är sjuk. Min självbild har varit en bild av mig som sjuk. Den behövde ändras och det har jag tillsammans med min kurator som jag ÄLSKAR gjort den här våren. Jag behövde verkligen få något annat att fokusera på. Ha något annat än det sjuka. Få lägga det sjuka bakom mig. Bli någon annan än det sjuka.

Efter någon månad hittade gamla delar tillbaka. Den glada som dansar innan frukost var tillbaka. Hade glömt att jag var sån. Att jag pratade så mycket och snabbt att jag snubblade på orden. Helt plötsligt var grundkänslan glad igen. Det är så många år sen det var så. Jag minns det inte. Men jag förstår att det någon gång varit så.
Nu är jag glad igen.
Jag är trött också. Men mest glad. Å trött och glad får finnas samtidigt.

Framförallt ser jag så mycket fram emot livet. Framtiden. Att jag har en framtid känns helt otroligt. Jag trodde aldrig att den skulle komma. Jag trodde inte att det skulle bli bättre. Att jag kunde bli frisk. Eller i alla fall friskare.
Jag tänker inte att jag är frisk. Inte alls.
Men jag är okej. Och allt kommer bli bra. Jag vet det nu.

MVH Maja – glad, trött och allmänt briljant

 

22

Kommentera

Linn

Blir lite tårögd. Jag vet ju hur tuff resan är

majadelborn

<3 <3 <3 <3

Agge

Flännar <333333333333 älskar dig bby

majadelborn

ÄLSKAR DIG

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.