2021-05-13

En kustnära promenad + sillamacka!

En av de bästa stunderna i livet för mig är under långpromenader! Sedan mitt konfirmationsläger i Grövelsjön för en väldans massa år sedan har vandring i såväl platt Skånelandskap som i svenska fjällen, men även i Alperna fullkomligt trollbundit mig! Jag kan nästan inte få nog av milslånga promenader! Jätteglad är jag faktiskt för det! Tack vare detta har jag upplevt flertalet vackra vyer, spännande möten med olika människor och roliga iaktagelser på diverse platser. Nyligen vandrade jag en del av natursköna Skåneleden tillsammans med min kära mamma, syster och farbror. Som skåning kan jag varmt rekommendera ett kik på deras hemsida för att promenad-inspireras!

Vi utgick från Höganäs hamn och vandrade norrut längs ”vattenkanten” med destination Mölle- ca 12 km!

Vädret blev betydligt bättre än lovat men jag ångrade inte en sekund att jag klätt mig lager på lager och avrundade med rymlig regnjacka, den behövdes en kortis. Vi hade en finfin dag- att umgås ”by walk” är en klar ”hit” och vi hann prata om de fina omgivningarna, förbipasserande fåglar och livet i stort och smått. En odramatisk sträcka, utan större utmaningar, längs kohagar, söta fiskelägen, den gamla banvallen och lite så. Halvvägs stannade vi till, vid Strandbaden, och drack te ur termos och åt varsin nötbar, tänk så gott det allra enklaste kan smaka utomhus!

Gulliga dekorationer överallt som skapar en skön stämning!

Efter avslutad promenad hade vi siktet inställt på lunch hos Lisa på Krukmakeriet i Mölle. Det var en lugn och skön ambiance utan helghets och enstaka lunchgäster! Vi gavs bästa bordet i växthuset och gottade oss en bra stund, det blev en prima långlunch helt enkelt. En smakrik sillamacka med extra allt, picklad rödlök, krämig avokado, syrliga kapris och nykokt ägg i halvor- bra val helt klart! Och är man på Krukmakeriet är det en självklarhet att dricka te till maten- i husets egendrejade jumbokopp! Mums!

Botaniserade en lång stund bland smått och stort i butiken- koppar och fat och mycket annat ögonskönt!

Jag bad min farbror ta en söt porträttbild på mig under promenaden- det gick så där;) De första 5 fotona blev typ som fotot ovan, en och annan kroppsdel ur bild, men till slut fick vi ordning på det.

Välj ut en passande vandringsled, packa ryggsäcken med lite dryck och gott och på med sköna skor- ut och gå-såå välgörande, på riktigt!

Kram Louise

 

13

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.