2021-05-05

Våriga höjdare från veckan…

Vilket solskensnjut vi bjöds på under Valborgsveckan- i Skåne sken solen från blå himmel de alldeles flesta av dagar- och jag passade på att prioritera och njuta. Efterlängtad vårkänsla förstärktes markant tack vare blommande körsbärsträd och magnolior i blom och fågelkvittret var påtagligt! På tisdagen bjöds jag på salladslunch på Geijersgatan Café & Butik i Limhamn. Här trivs man gott, inne som ute och tiden glömdes bort – solbrillorna fyllde sin funktion rakt igenom hela långlunchen.

Livet i oss alla återväcks på nytt och levnadslusten brusar igång på ett mysigt sätt. Skulle gärna köpt med mig hela butiken men denna gång botaniserade jag utan inköp, skön känsla det med.

På Valborgsmässoafton, innan brasan tändes bjöd överraskade jag egna barn och lånebarn på en mysig caféstund vid vårt lokala café, Lilla Sjötorp, vid åkerns kant mellan Klagshamn och Gessie. Det valdes kärleksmums, nybakade kanelbullar, en kanna thé och drömmig Solsken´s-lemonad för barnen att dricka. Vi var alldeles ensamma i trädgården så det var fritt fram för barnen att leka kurragömma och pjätt utan att någon stördes.

En krispig morgon promenerade jag och en väninna längs havet- Limhamn/Ön och Västra hamnen. Oupptäckta ”hoods” för lantisen Louise- fint, härligt och trivsamt absolut- men jag inser ganska snabbt att landet och skogen är det jag fördrar trots allt! Men variationerna vill man ju inte vara utan!

Älsklings-Carl vid Arilds hamn!

Lördagen den 1 maj fyllde vi bilen med barn, vagn, nyplockade tulpaner och påskliljor och varma vaniljbullar för att umgås med vänner en heldag vid deras sommarhus. Vilken lyckoträff och solskensdag det blev! Jackorna lämnades i bilen och det blev precis sådär avslappnat, mysigt och gott som vi hoppats på. Promenad & dopp vid havet, glass i hamnen, tekopp i solstolen, prima grillad lax med sparris och goda tillbehör till middag- mums tip top kan konstateras!

Här gottar vi vuxna oss medan barnen gör likaså runtomkring!

Arild är ju en magisk plats, ort och by! Fick ett litet längt tillbaka till vårt vernissage på Galleri Fredlands förra sommaren som vi fyllde med smakfullt dukat kafferepsbord, färgstarka tavlor, fina fotografier och somriga tyger med blommiga tryck. Vilken gyllene kvartett jag och 3 kreativa tjejkompisar utgjorde den veckan…

Helt plötsligt var MajMånad kommen- YEES! På söndagen var det kalas igen – Pokebowl & Champagne hos väninna i solskenet i Skanör, vilken fest! Vi var 8 st som firade loss- vår gemensamma kompis Monika. Jag fixade det perfekt för mig så jag blev både lämnad och hämtad av man och barn och kunde konstatera att ett glas bubbel om söndagslunchen var en lyckosam idé!

Allt Maj-gott! Kram Louise

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.