2021-04-28

Vårsolen sken på oss & Sofiero!

I lördags hade vi en supereftermiddag – jag och mina 2 systrar, alla 9 kusiner och vår kära mor- på vackraste Sofiero Slott utanför Helsingborg- överösta i solsken, men någon vidare vårvärme var det ändå inte tal om. Detta ställe alltså- då jag kommer hit, ofta, rusar timmarna förbi och utan tvekan är en heldag lätt att spendera här och ändå är det ngt som missats.

Vidder med gräsmattor, ofantlig grönska bland buskar och träd, perfektion och välskött, oändlighet med blommor & stilleben, sundet som blänker nedanför,  vackra slottet, caféet som vätter mot havet, de 2 butikerna, orangeriet mm.

Ännu är det försäsong på Sofiero och bara ett fåtal rhododendron i blom men ack så inbjudande! Om någon månad är den färgstarka upplevelsen än mer påtaglig.

Trädgårdsbutiken med mängder av knoppiga plantor, snittblommor, krukor och dekorationer. Jag investerade i ett par exklusiva trädgårdshandskar i skinn och läder, ser framemot trädgårdsfix med dem.

Kombinationer av klassiskt vårfint i gult och blått!

Drömmig vårdukning! Ett blomsterhav i växthuset med ranunkler, pärlhyacinter, snitthyacinter och tulpaner med och utan lök i kopp, glas och vas. Så nedrans inbjudande med handskriven bordsplacering, färgade smala ljus, linneduk & servett i knut, mormors servis och silvergaffel med inramning av växthusväggar täckta av ljusgröna vindruvsblad och kraftfullt grenverk- WOW! Vem vill inte sätta sig här och skåla in våren 2021?!

Lekplatsen för barnen är uppskattad med möjlighet att så egna frö i krukor, åka rutschkana med Hornbaek som utsikt och en bit där ifrån- ta sig en liten vilstund i hängmattan med lillebror och kusinvitamin som ger fart.

Solskenet inbjöd till en smarrig glass innan vår sorti.

Alla måste bara åka till Sofiero någon gång under stundande vår/sommar/höstsäsong- det gör såå gott! Lek, något gott att äta på en filt i parken eller i restaurangen, blomsterinspiration i massor och bara utomhus-njut helt enkelt!

Välkommen våren!

Kram Louise

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.