2021-04-21

På landsvägstur till grönt & skönt stopp!

För några dagar sedan åkte jag och min kära mor på en liten tur i Helsingborgs-trakten. Solen sken och vår fredagsplan kändes passande. Jag hade både hört och läst om en nyöppnad liten pärla med varierande fint att inspireras av till trädgården, nyöppnade Quistofta Trädgård. 

Precis vid vägen dök skylten upp och snabbt som tusan, for min blinkers ut och bilen parkerades vid klassisk Skånekyrka. Smakfull skylt och fint arrangerat av citrusträd, småblommor till vårens krukor, kuddar och ett fint urval snittblommor. Här trivdes jag och mamma väl och längtet efter utesäsongen blev helt plötsligt kolossalt även om att den skånska bistra vinden lurade runt husknuten.

Inspirerande och fint presenterat vilket gjorde att önskan om att ta med sig en hel del hem gjorde sig påmind. Det är något visst med våren då trägården åter skall få liv efter vintervilan. Jag har någon idé om att vart sommarhalvår skall på ngt vis sätta en liten speciell prägel på vår trädgård och uteplats- vi får väl se vad som kommer bli det nya inslaget för 2021?!

Det var svårt att motstå den hembakade mazarinkakan med glasyr- helt perfekt saftig och energigivande till den värmande tekoppen! Vi stod upp och åt och drack och tittade oss samtidigt runt. En jämn ström av nyfikna besökare gjorde entré av gårdsbutiken som drivs av paret som bor i huset på tomten- båda arbetar med trädgård på varierande vis. Vad jag förstod öppnade butiken för bara 3 veckor sedan- så väldigt nytt för oss som kom på besök.

Med mig hem i papperspåse fick ett gäng färgstarka ranunkler följa med – blir alltid på gott humör av ranunkler, både i kruka och som snittblomma. Citrusträden är alltid lika inbjudande- kanske får bli ett sådant då jag kommer hit härnäst!?

Tänk att få bjuda på en syrlig citrontarte, gjord på egenodlade citroner, och en klick lättvispad grädde då majsolen snart tittar fram och trädgården fått lite mer färg, grönska omsorg och piff!

Tack för fint fredagsbesök Benny & Lina!

5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.