2021-04-11

En ledig väldigt bra dag!

Tänk så bra det kan bli att emellanåt ha en helt och hållet oplanerad dag/agenda under helgen. Nyligen hade vi en sådan, vädret var helt ok, någon solglimt som tittade förbi, men inte mer än så. Det blåste inte nämnvärt och regnet höll sig borta. Man och de stora pojkarna hade trädgårdsarbete som sin arbetsuppgift under dagen, att köra kvistar och grenar i flis-maskinen, blir ett alldeles perfekt spån för rabatterna.

Vi andra 3 ville däremot hitta på ngt kul, en liten tur ngnstans. Fiffiga Olivia kom på det bästa förslaget att cykla till Katrinetorp och äta en god kaka. Så himla bra idé! Vi satte hjälmarna på huvudet och premiärcyklade dit, tog ca 15 minuter utan gnäll och missnöje- varför har vi inte gjort detta tidigare kan man fråga sig?!

Vi  började med att smita in i cafét/restaurangen och njöt en smarrig, krämig kolakaka med flingsalt uppå och en rejäl klick lättvispad grädde. Tokigt söt och ”rich”- tur att vi var kloka nog att dela biten alla 3. Jag drack ett gäng koppar Earl Grey därtill och barnen fick dela en flaska Fruktsoda. En trevlig stund med trivsamt småprat.

Att gå på café är barnen fenor på- det har blivit många genom åren. De blir inte alltid så värst långvariga så man får njuta av var sekund, innan annat runtomkring lockar dem vidare.

Fick fin inspiration för vårens krukplantering, härliga kombinationer av kvistar, småblommigt, tulpaner och diverse andra lökar. Jag blir minsann aldrig besviken då jag kommer till Katrinetorp, smakfullt, inspirerande och får alltid mängd av energi av att gå hit! Lyxigt att ha cykelnära avstånd hit!

En tur i parken såklart, ännu grått och lågmält men det blir det snart ändring på. Här i terrakottakrukan erbjöds en läcker mix av fritillaria, penséer och ranunkel på kruka.

Har aldrig gått ut från antikboden tomhänt, inte denna gången heller, såå mycket säsongstypiskt fint till rimlig slant- perfekt presentbutik, det är även den andra butiken med kvalitetstyger, brickor, ljus, servetter och böcker. mm. Blir alltid glad att se mina kokböcker ute i handeln såsom här- Svenska Klassiker!

3 timmar senare ”hojade” vi hemåt igen- jag i rispig hjälm, Carl med nappen i mun & Olivia allmänt nöjd och belåten. Den här sortens småutflykter påminner mig verkligen om att vara ännu mer idérik att hitta på enkelheter i sin omgivning. I vårt fall var transporten nu en del av utflykten och nytt- definitivt gav det längtan att få göra om den igen- då med vårkjolen på och solen skinande på oss.

Trevlig söndag!
Kram Louise

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.