2021-04-05

Morgonstund med guld i mund!

När morgonstund har guld i mund…Lediga påskdagar har passerat en efter en! En fin högtid som utstrålar ljuset, det gröna, det gula, fåglarnas sång då fönstret är öppet och vid sköna promenader och mycket mer.  Värmen är ingen garanti bara för att det är påsk, men det är nog ljuset som jag mest längtat efter som inte gjort mig besviken, att mörkret inte kommer smygandes redan på eftermiddagen känns hoppfullt och livet känns helt enkelt enklare!

Häromdagen åt vi en mysig helgfrukost tillsammans med godsaker från Skånemejerier- här hemma gillar vi mejeriprodukter- inte minst då det är gjorda på helt svenskt ursprung med varierande smaker.

Denna påsk målade vi äggen med tuschpennor då den självklara målarutrustningen står undanplockat nu under renoveringen, det gick fint det med- lite mindre kladd såklart, ganska skönt och lite saknad! I små kaffekoppar åt vi Yoghurt kvarg (laktosfri) smaksatt med blåbär, toppad med hemgjord granola och kiwi-skivor- mums!

Oftast blir det kalljästa bröd av något slag om helgmorgnarna- denna gång med rågsikt och blåvallmofrö! Passade utmärkt till den mellanlagrade prästosten och Skånegott, att bre på smörgåsen gjort på svensk grädde och rapsolja.

Färgstark påskbukett med påskliljor, tulpaner, ranunkler- ÄLSKAR FÄRG!

Syltskål med lock & nykokt lemoncurd!!

God Yoghurt med smak av tropisk frukt i några glas och YoghurtSmoothie med smak av jordgubbe, hallon och banan i de andra!

& en skvätt laktosfri Mellanmjölk i morgonkaffet!

Det är långt ifrån alltid jag gillar förpackningar på bordet, tycker oftast att det är trevligast att lägga smör i skål, juice och mjölk i kannor och yoghurt i glas- MEN är de fina, som här så får de gärna vara med och spendera morgonstunden med oss! Det händer så sällan här hemma så barnen tycker det är spännande att läsa på förpackningen om innehåll och annat kul!

I samarbete med Smakbox!

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.