2021-03-29

Blommor, god kaka & utelek!

Vad gör man en halvruggig lördag i mars, då huset befinner sig i uppochnedvänt läge på grund av renovering, det blåser friska vindar och små regnar lite lätt, småsuget efter en god kaka infinner sig, barnen vill träffa kusinerna och själv suktas det efter en utflykt med vårblomsterköp?

Jo, precis så kände vi i lördagseftermiddag efter Olivias gymnastikträning, hemmafix och lasagne-lunch.

Vi pratade med Bjäredskusinerna och bestämde oss för en tur till Tirups Örtagård

Halvvägs att köra för oss båda och här kunde vi kombinera precis det vi önskade- klättra, gunga och leka pjätt vid utelekplatsen- köpa med oss lite påskblommor och göra ett besök i caféet.

Det var efterlängtat gott att få njuta en tårtbit Banoffee-pie- syndigt god är denna rejält söta engelska klassiker med smulade digestivekex, karamellisserad mjölk, banan, grädde och lite chokladsås på toppen. Tänk så välgörande att få samlas kring varsin liten kaka, dricka te och prata lite utanför hemmets 4 väggar.

Det är inte så mycket som är vackert utomhus just nu i mars månad, framförallt inte då vädret är trist- det mesta känns väldigt grått och färglöst- men tänk så glad man blir av att se små lökar som ger grönt, gula narcisser, små penséeblommor och vindbitna krukor med patina. Ett tydligt tecken på vart vi är på väg……..

Utflykter älskar jag verkligen- det ger en fin energi. Man behöver inte åka långt, bara att få se ngt annat, som inte tar del av ens vardag, gör gott. Året som varit har verkligen bidragit till idérikedom kring platser att besöka och skapa fina minnen på i vårt närområde.

2 timmar senare var vi nöjda och belåtna, barnen bestämde sig för kusinsleepover så jag fick åka hem ensam denna gång- vilken känsla ändå & mysigt när det finns utrymme för spontanitet och härlig inledning på påsklovet för barnen!

Nu står det 2 påsar penséer vid dörrkanten som hoppas på att få bli planterade lagom till påsk- bättre sent än aldrig!

Kram Louise

 

6

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.