2021-02-28

Årets premiärvåfflor!

Vad är väl mer VÅR än just nygräddade frasiga våfflor, en klick vispad grädde och en riktigt god hemkokt sylt?! Allra helst önskas de njutas utomhus i en solglänta med solen som värmer den svala luften och med tjock tröja och halsduk virad om halsen. Årets premiärvåfflor gräddades dock hemma, inomhus i köket, just inkomna efter härlig eftermiddagspromenad. Våfflor är som pannkakor- det gillas av alla! Tillbehören kan vara såväl salta som söta och passa under hela dagen lång. Här & idag blev det helt i klassisk stil och vips så var våffelfatet, gräddskålen och syltburken helt och hållet länsade.

En fräsch apelsin&kiwisallad var gott därtill – likaså ett glas kyld Fiber Shot från Kiviks musteri med smak av gurka, grapefrukt och ingefära och en kanna nybryggt Sir William-te såklart!

RÅGSIKTSVÅFFLOR MED KOKOS & VANILJ- med lättvispad grädde & hemkokt körsbärssylt

Våffelsmeten är svagt smaksatt med vanilj och kokosflingor, gav lite mörkare färg och finfin mild smak!

Antal: ca 8 st

3 1/2 dl rågsikt

1 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljpulver

4 msk kokosflingor

2 ägg

4 dl mjölk

100 gram smält smör

Tillbehör

vispad grädde

hemkokt sylt

kiwi & apelsinsallad

GÖR SÅ HÄR

Blanda rågsikt, bikarbonat, vaniljpulver och kokosflingor i en skål.

Tillsätt ägg och mjölk, vispa till en jämn smet och tillsätt det avsvalnande smöret, rör om.

Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.

Grädda våfflorna till frasiga och servera med favorittillbehören.

Ännu ett tydligt vårtecken som vi mötts av denna helg är snödroppar, vintergäck och snöklockor. Visst är de supersöta, inte så ofta de syns ute i naturen. Skogen i vår närhet överraskar varje år med ett vitt täcke av snöklockor- då allt annat fortfarande är i grå nyans i skog och mark. Fina att plocka några stycken och sätt i ett glas eller kopp.

En fantastisk tulpanbukett har under 10 dagar prytt köksbordet i nyans av orange, ljusrosa och intensivt mörk cerise nyans- nu är buketten i krympt version och inne på absolut sista versen med skiraste blad som faller av ett efter ett. Tulpan-njuteriet får fortsätta ett bra tag till…

Att önska Glad Vår känns väl optimistiskt sista dagen i februari- men låt oss hoppas på att den mildare vårluften är här för att stanna!
Kram Louise

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.