2021-01-04

Trivsam jul 2020!

Mysjul nummer 1 är av mig korad! Wow, vilken härlig julledighet vi fortfarande har, förknippad med trivsamt ”lugn” i hemmamiljö med omnejd! Det känns som att vi inte hittat på så rysligt mycket, men tack vare dagliga små notiser i dagboken får jag känslan av att vi hunnit med en hel del av både det ena och det andra och det vill man ju ändå. Alltifrån pepparkaksbak, hemma-spa, rensning i husets olika vrår, filmkvällar, familjeträffar och kompispromenader. Det jag ändå saknar är sköna innestunder vid brasan i värmen, levande ljus och avslappnat häng med vänner och storfamiljen – men det har fått ske ute i det fria som alternativ- vilket i och för sig oxå funkat alldeles utmärkt!

Motion känns som att det kännetecknat ledigheten helt klart- barnen suckar då vi presenterar det dagliga upplägget på eftermiddagstur till skogs, i vår vackra pilallé(gamla järnvägsspåret från Malmö till Skanör), på stranden & på golfbanan men väl på plats är de hur nöjda som helst.

Juldagens morgon var helt otroligt fin med blå himmel och ivrig sol som sken från arla gryning- i vanliga fall smyger jag till julottan tidigt tidigt, men denna juldagsmorgon unnade jag mig istället en 2 timmars morgonpromenad med efterlängtad och välbehövlig D-vitaminpåfyllnad av just solstrålar.

En eftermiddag fyllde vi våra termosar med äkta varm choklad och nybakade lussekatter, åkte till Falsterbo Fyr och gick en fantastisk promenad i blåsten- bara vi- absolut ingen annan- hur läckert som helst!

Vi har ätit gott under julen – måttligt och lagom av det klassiska godbitarna! Har i ärlighetens namn inte känt någon kolossal lust av matlagning under denna jul och då vi inte haft gäster har det känts skönt att ta måltiderna med ro och spontanitet!

Varm, snarare het, svartvinbärssaft från rymlig termos, frasiga saffransbiscotti med mandel och pistagenötter, mammas spröda mandelmusslor med grädde och hjortronsylt, samt gammelfarmors små ”chokladbröd” har förgyllt min julhelg helt klart.

Ljuvlig promenad på Kullaberg med familjen- svårslagen natur och kuperat landskap!

En dag styrde vi GPS:en mot Alnarpsparken – världens bästa kurragömmapark om man så önskar! Helt klart allra vackrast under sommarhalvåret men ack så välkomnande även en stormig decembereftermiddag!  gång Vi värmde oss med kryddig äppelglögg och saffransgifflar i sällskap. Det väldigt goda enkla…..

Järavallen here we come…..

Våra lov innebär alltid sleepover med kusinerna, madrasserna fram, bus och fniss och självklart bjuder moster Louise på efterlängtad pannkaksfrukost till alla barn.

Jag och 5 barn på Bokskogens GK! Lyckorus när minstingen somnar och fokus kan läggas på de stora som ivrigt och fokuserat räknar ihop sina slagna poäng, hål efter hål! Belöning och eftersnack i klubbhuset med varm choklad och sprutgrädde & pepparkakor var nog den dagens höjdpunkt för barnen, och mig för den delen.

Har hittat läsvärda böcker i bokhyllan som jag ärvt av min kära faster, godingen om Evighetsblommor blev jag alldeles förtjust i, skall helt klart plöjas igenom och tas med i planeringen inför sommarplanteringen 2021. Eterneller är ren nostalgi från barndomen och 80-talet, men känns mer aktuell än någonsin. Minns väl självplock med mamma och mina systrar som små. Fint!

Nyårsuppställning i goda vänners sällskap- iklädd fjolårets röda julaftonsklänning! Den tyckte jag passade utmärkt att avrunda 2020 med och skåla in det nya 2021 i!

Såå nyfiken på vad detta år har för trevligheter att dela med sig av!

 

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.