2020-09-23

Frukostgott från Smakbox!

Sedan en tid tillbaka är jag smakinspiratör för Smakbox. Det är lika spännande var gång att dyka ner i den stora boxen och se vilka produkter som ingår just den här gången. Barnen tycker det är som julafton vid vart sådant tillfälle då det ofta även ingår några produkter som passar dem utmärkt till helgens ”mys”. Generellt är det en salig mix på spännande kryddor, drycker, müsli, knäcke, oljor etc, med ett specifikt tema vid varje tillfälle.

Då jag, och många med mig, i butik, går den klassiska invanda rundan, och väljer samma ingredienser, gång efter gång, ges här en ypperlig chans att öppna upp sinnet för nytt och få prova på nyheter och förhoppningsvis en och annan favorit som tidigare inte provats på. Boxen kommer några gånger om året och dess variation inspirerar helt klart till olika slags måltidsstunder.

Den senaste boxen med tema ”Skafferinytt” erbjöd diverse gott som resulterade i en härlig septemberfrukost hemma hos oss med inslag från egen trädgård!

Älskar frukostar, de kan vara enkla att plocka ihop med såväl salta som lite mer söta och fruktiga inslag och mot slutet bli en ”komplett” måltid som stillar hunger under flera timmar! Vår sensommarfrukost, från ett kylskåp som tycktes eka tomt, blev fullkomlig tack vare senaste ”Skafferi-boxen” från Smakbox!

I små snapsglas bjöds det på 2 syrliga ”RÅ” shots med smakbas av ingefära. Min favorit blev den smaksatt med ingefära, äpple, citron och chili. En daglig dos av en rivig shot i hösttid hör till, är verkligen gott och är en välgörande morgonvana!

Ett glas med naturell yoghurt, goda frukostflingor och en sked med hemkokt björnbärssylt är en klassisk start på dagen. Gott med den osötade yoghurten, ett bärigt inslag av björnbär och välbehövligt crunch från Kellogs Müsli.

Mina nybakade bullar fick denna morgon konkurrens av frasiga & gröna små Grönkålskex med havssalt, goda med en bit ost uppå, och även fröknäcke ”fyra frön och havssalt” som ”filosticks” med variation på solros, sesam, lin- och pumpafrö! Supersnygga att dekorera brödkorgen med och riktigt goda! En lagrad ost är en viktig del av en frukost & ännu bättre i sällskap med en kompott/sylt/marmelad från trädgårdens egen frukt/bär! Det är verkligen en enkel insats för stor utdelning!

Höstblommorna stoltserar nu i trädgården och plockas in så gott som dagligen- vilket njut de ger- såväl nyplockade som lite mer vissna med tappade blad vid sin sida. Just nu känns det avlägset att om inte alltför lång tid stängs trädgården ner för vintervila. Passar nu på att plocka in och njuta av de här små vardagsinslagen av lyx som vi kan välja att omges av i våra hem!

Gillar verkligen den här sortens måltider då det finns små skålar, burkar och byttor med lite av varje att kittla smaksinnet med. Tänk att en frukost kan lika väl vara en rostad smörgås på språng, samtidigt som en sittandes långfrukost med diverse godsaker att njuta av, om och om igen, i flera timmar. Det behöver INTE ta flera timmar att förbereda och ger verkligen en stor nypa njutning! Perfekt är att kombinera några köpta favoriter med ngt nybakat/hembakat, en egenkokt sylt kanske! Gillar den mixen vilket bidrar till att det inte behöver bli alltför komplicerat & tidskrävande! Men mätta vill vi ju bli, gott skall det ju vara och 100% inbjudande att se på!

GOD MORGON på er allihopa!

 

5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.