2020-07-20

Då himlen är grå- 5 Hallandstips!

Tankarna inför sommarledigheten är drömmigt förknippad med stunder, platser och upplevelser som formas kring den oändliga solen som strålar på oss från maj till september.

Både och har vi fått veta av denna sommar, så absolut, min 13-åriga knallgula regnjacka har fått dammas av och användas flitigt på nytt! Ganska så mysigt ändå, kan tyckas då ett högtryck nu är på besök hos oss igen!

Vi har vår sommarstuga vid Skrea Strand i utkanten av Falkenberg och botaniserar runt i dess trakt så mycket vi kan. Bland de icke-strandvänliga dagarna upplevs en rad trevligheter som vi med största sannolikhet inte hade gjort om himlen varit idel blå.

Sumpafallen, ett naturreservat strax söder om Ullared med dramatisk och lummig natur, här forsar en orörd sträcka av Högvadsån, som är Ätrans största biflöde. Fantastiskt skoj för de lite äldre barnen att balansera på stenar och fallna träd som ligger över forsen! Här går det utmärkt att grilla korv på utplacerade grillar och fascineras av naturens krafter.

Ca 15 minuters bilfärd från Sumpafallen körde vi förbi en inbjudande skylt vid vägen där det erbjöds våfflor, minigrisar, gårdsbutik och minizoo! Gunnagård – det måste vi prova! Precis allt vad familjen behövde just då, så vi körde in och trivdes utmärkt en längre stund. Fascineras så av eldsjälar som skapar den här sortens platser med mycket hjärta, i vacker natur som kuliss och gott att äta och djur att klappa! Ute i hagen ser vi Linderödsgrisarna böka runt!Ett litet hängbukssvin… Gårdens meny erbjöd frasiga våfflor med diverse topping- jag valde klassikern grädde med bärsylt. Det värmde utmärkt gott med en kopp te! Våfflorna gjorda på ekologiskt mjöl från halländska Limbacka kvarn! I gårdsbutiken finns gårdens charketurier att köpa med sig hem! Här erbjöds lek som förr i tiden, klassiska lekar som kasta hästsko runt en trädpinne, kasta riskuddar mot konservburkar, baka kaka i sandlåda mm.

I pärlan Slöinge, strax söder om Falkenberg råder full kreativitet. Ett pärlband av bilar kör långsamt på gatorna för att besöka ortens dragplåster, och de är många! Min årliga tur till Slöinge Kafferosteri , ett mikrorosteri där det säljs hantverksrostat specialkaffe. Jag föredrar ju te & här finns ett av mina favoritteer – Fanny – ett grönt senchate med smak av citrus- stort MUMS!

Här kan man sitta både inomhus och utomhus och dricka sitt alldeles nybryggda kaffe&te!

Rentrointeriören på Slöinge Kafferosteri!Ett stenkast bort ligger bageriet och caféet som ”alla” vill till, inte minst denna hemester-sommar! Hör och häpna- vi fick bord, till och med ”bästa bordet” på verandan på Solhaga Stenugnsbageri.

Här åt vi ljummen kanelbulle & ljus chokladbrownie med grädde, bara vi 2- min lille minsting & jag! Ett riktigt mys-ställe! Ett sant hantverksbageri i idyllisk miljö med linneduk med spets, gott serverat på blommigt & antikt och trädgårdsblomma i vas! Såå enkelt med stor omtanke!

Mys deluxe innan promenaden gick vidare i byn Slöinge & till Antikstället . En guldgruva för den som gillar antikt inom allt- möbler, porslin, tallrikar, bestick- wow ett prylparadis! Rörstrands Ostindia ses ofta nuförtiden, blev förtjust i de 2 tekannorna-jag tidigare inte sett! Mjuk, rund form…

& fina, äldre kryddburkar för kökshyllan!

Sol, vind och vatten i all ära- men tänk så mycket annat vi får se och uppleva de dagarna strandupplevelsen blir avlägsen! Ganska så perfekt med variationen, till skillnad från våra 2 senaste somrar då vi inte kom ut på ngn endaste liten Hallandstur i hettan! Jag är nog en sann fantast av de båda!

Kram Louise

 

6

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.