2020-06-11

En junisöndag i Kullabygden!

I söndags hade jag ett ärende till havsnära Arild, vid Skäldervikens södra strand, i närheten av Kullaberg. Ett spännande och roligt sommarprojekt som jag och några kompisar håller på att planera som gick av stapeln där och då- berättar mer om det lite längre fram. Inledningsvis kändes turen från Malmö till Arild lite onödigt lång denna helgmorgon, men väl på plats och min förmåga att komma på trevliga kringaktiviteter så blev det en finfin söndag i junisolen.

Vi möttes upp i Arilds hamn där vår ”to-do” fixades snabbt och lätt. Underbart att ses i denna miljö och att föra kreativa själar ihop! Jag hade med nybryggt kaffe och en ljummen rabarberkaka med mig hemifrån så vi samlades kring det i den stilla förmiddagssolen.

Man ångrar sällan att ha med sig lite gott i en korg att bjuda på!

Efter att ha andats in Arilds-lugnet så åkte vi vidare till närliggande Skäret för att möta upp mamma och pappa, njuta goda kakor på Flickorna Lundgren och gå en promenad. Vi var många kaksugna på plats men det kändes som att vi fick ett perfekt bord med utsikt mot havet och lammen i hagen nedanför som stal barnens uppmärksamhet totalt. Vi njöt vaniljhjärtan, hallongrottor och kolasnittar, te ur klassisk gul ”Höganäskanna” och nybryggt kaffe ur putsad kopparkittel.

Pittoreskt, eller hur!?

Den koncentrerade jordgubbssaften med tillhörande apelsinklyfta är nog med på listan av sommarens godaste safter & en oemotståndlig orangeröd färg. Den lilla plantan i plastkrukan fick vi hos en god vän som bor granne med caféet, en Helleborus(julstjärna) som skall få följa med hem och trivas hos mig, hoppas jag!

Vi åkte därefter vidare till ett riktigt krydd & blomsterparadis, precis vid sidan om Krapperup Slott – Kryddiga Perenn! Här råder det ingen tvivel på växtlighet någonstans! De mest imponerande plantorna av CitronVerbena, finns just här- i sällskap med otaliga pelagonier, trädgårdsblommor, myntasorter mm. Alla som besöker Kullabygden i sommar borde åka hit och botanisera, njuta, dofta och köpa med sig grönt hem. Jag valde ut 4 st ljusrosa Mårbacka-Pelagonier – det hör sommaren till!

Efter vårt besök vid Kryddiga Perenn strosade vi vidare bakvägen ner till trädgården och parken vid Krapperup Slott! Pampigare än någonsin nu med puderrosa, ljuslila och intensivt cerisa Rhododendron i sin fullaste prakt. En rogivande oas som tveklöst imponerar sina besökare!

Sista bilden från en ledig söndag med familjen i Kullabygden! Fint!!

5

Kommentera

Anna María

Så underbart! Jag hoppas att jag kan ta mig ner till Kullabygden i sommar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.