2020-04-23

En stund till skogs och första bricklunchen…

Det första man gör, smakar och upplever som är starkt förknippat med en viss säsong och årstid känns oftast lite extra härligt. Den första semlan i februarimörkret påminner om stundande vår, att pryda påskriset ger lyckorus av ljusare tider, att premiär-hänga tvätten på tork utomhus är alltid väldigt efterlängtat, likaså den första tulpanbuketten som plockas såsom den första brickan med en liten måltid som plockas ihop. Solskensdagarna följs av varandra nu och häromdagen hade vi tid för lunch i vår ännu ofixade pergola. Känslan av att plocka ihop sitt lilla lunch-kit i köket för att bäras ut i träskor kändes rätt till absolut 100%.Det blev en läcker, grön värmande soppa med smak av god buljong, en klick crème fraiche och gräslök på toppen & nybakat bröd! Det kom att bli startskottet för årets förhoppningsvis många, många uteluncher!

Inget exakt recept utan kör på egen känsla!

GYLLENE GRÖN RAMSLÖKSOPPA

olivolja+gul lök

färsk ramslök

vatten

god grönsaksbuljong

crème fraiche + gräslökshack

GÖR SÅ HÄR

Hetta upp en generös kastrull med olivolja, finhacka gul lök och fräs utan att ta färg.

Lägg ner den grovt delade ramslöken, låt fräsa ihop någon minut.

Smula ner god grönsaksbuljong och vatten så att ramslöken täcks.

Låt puttra några minuter, smaka av!

Mixa soppan slät och servera rykande het i kopp med en klicka crème fraiche och grovhackad gräslök!

En perfekt soppa att hälla i termosen och ha med på sin vårutflykt…

Där det finns, där finns det massor av Ramslök! Här i korgen, nyplockade och pinfärska i skånska bokskogen bland brännässlor, sjungandes fåglar och en svag vind som passerar oss förbi. Ett tips är att ha handskar på då man plockar dem, då de sällskapar med en hel del nässlor….Mitt älskade lilla sällskap denna utflykt! Vi roade oss av att se på förbipasserande fasaner, harar och spanade bort mot hästarna som stod och solade sig i hagen! En av vårens ”Nyp-i-kinden-dagar”…

Låt oss hoppas på många fler..

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.