2020-03-15

Kvällsscones, i miniformat med müsli & citron!

Så kom äntligen en lugn helg efter alltför många intensiva veckor i mitt liv. Senaste tiden har varit kantad med gott om jobbuppdrag, begravning inom närmaste familjen och generellt en väldigt intensiv tillvaro med allt för lång daglig att-göra-lista och allt för få timmar av sömn per natt. Utöver det, krassliga barn och milt sagt oroligheter i världen, gudskelov går vi mot ljusare tider och förhoppningsvis mildras det som skakar som mest nu i takt med det.

Vår obokade och oplanerade helg var välbehövlig och har spenderats mer utomhus än inomhus med flertalet timmar av sol på våra kinder. Trädgården har fått sig ett första ansiktslyft efter vintern med trädbeskärning, krattande, räfsande och allmänt putsande. Gräsmattan är ljuvligt grön, hoppas det förblir så även då det blir varmare. Tänkte hänga upp tvättlinan igår, men det glömdes av. Känns inte orimligt att en solig dag framöver ha möjlighet att hänga nytvättat på tork i friska vindar, en av vårens absoluta höjdpunkter….

Min förkärlek för scones försvinner tydligen aldrig, det passar oavsett tid på dygnet och årstid- går att smaksätta och pimpa efter säsong och baka ut smått, som stort, som trekantigt som runt…..

Att samlas till kvällste är himla mysigt tycker jag, så fick det bli här ikväll, då den rejäla senlunchen justerade vårt matschema denna söndag. Citrustiderna pågär ännu, så finrivet skal av citron fick sätta smak på dessa små miniscones i sällskap med Crunchy müsli…

MINISCONES MED MÜSLI & SMAK AV CITRON

ca 20 st minisar

4 1/2 dl vetemjöl special

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 dl crunchy musli, gärna med smak av kokos eller annan god smakhöjare

70 gram smör

1- 1 1/2 citron, finrivet skal

2 dl mjölk

TOPPING

vatten, müsli & flingsalt

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 220 grader varmluft.

Blanda alla torra ingredienser snabbt och lätt i en matberedare.

Tillsätt smör i bitar och citronskal, blanda smuligt.

Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg.

Mjöla bakbordet och lägg upp degen. Mjöla händerna och kavla ut degen med en kavel, stansa ut små cirklar eller forma små bröd, trianglar eller vad som önskas. Lägg dem på baklåtsklädd plåt.

Pensla med vatten och strö över musli & flingsalt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, se till att de är genomgräddade, fortfarande mjuka utan att bli brända.

Låt svalna på galler en kort stund, servera varma tillsammans med en klick smör, krämig apelsinmarmelad och en härlig skiva Gréve-ost.

 Vårt fina körsbärsträd är beskuret och jag har fyllt huset av underbara körsbärskvistar i knoppstadie, ett gäng står kvar utomhus i vattnad vas som skall bli vårt stundande påskris, såväl inomhus men även att ha i trädgården.

Nu går vi en ny marsvecka till mötes, hoppas den blir mjukare än föregående och att vi många inom en snar framtid åter kan gå tillbaka till vardagsrutinerna. Tills dess får vi passa på att stanna upp och umgås, bara vara hemma så mycket vi bara kan, egentligen hur lyxigt och skönt som helst….

9

Kommentera

Känner med dig i allt <3 Låter underbart med trädgårdsjobb och scones mitt i allt detta. Vi hann med en liten stunds jobbande på vår uteplats i söndags. Så välbehövligt mitt i allt detta. Frisk luft och sol gör underverk.
Ta hand om dig. Kram

louisebondebjer

Håller helt med dig AnnaMaria! Kram till dig oxå!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.