2020-03-02

Veckans godsaker!

Mellan solstrålar, skurar och vinande vindar tog jag mig i förra veckan till Anitas vid BörringeKloster för att leverera ett antal kokböcker av min ”Naturens Skafferi”. Här trivs boken bra i doften av allt hemlagat/bakat som serveras. Stora gedigna fat med härliga rätter serverade vid deras dagliga buffé! Lokalen är ett gammalt stall som fått nytt liv med servering och försäljning av diverse livsmedel och handplockade saker.

Här är verkligen alltid mycket folk, ett riktigt vattenhål på skånska landsbygden. Ett hett Tips för lördagslunch om man är på tur med familjen i utkanten av Malmö!!

Här möts maten och konsten i lantlig miljö!

Golunch på Anithas kombinerades med en kurs jag går just nu, Kreativ Struktur för kvinnliga företagare av Jenny Brandt Grönberg, som oxå bloggar här på JWHF. För andra gången åker jag till charmiga Skårby med ett omkringliggande böljande landskap i utkanten av Ystad- fina timmar av struktur, rådgivning, pepp och kloka ord oss kvinnor emellan coola med Jenny vid stafettpinnen.

Blev hur glad som helst, paket på posten med godaste praliner från Lakrids By Bülow. Upptäckte just precis att jag och pralinerna har samma initialer – L B, det händer inte så ofta! Med dessa 2 smaker – Strawberry & Cream samt Blackberry & Dark hyllar företaget kärleken i form av en ny Love-Kollektion! De både doftar gott och smakar ljuvligt, framtagna, limited edition, för vårens kommande högtidsdagar med tanke att hylla kärleken.

En väldigt kär vän befinner sig i slutskedet av sin graviditet. Vi samlades i lördags för att äta brunch ihop, vi blev 10 stycken i mitt kök med en riktig WOW-stämning. Det blev mys på högsta nivå. Vi inledde med att värma oss vid öppna spisen med ett glas iskall Blodapelsinmimosa, såå gott! En gemensam present från oss alla överlämnades från underbara Coin de Rêve, ekologiska bebiskläder, mjukare än mjukast.Brunchen bestod av..

Nybakade frallor gjorda på kalljäst deg med nyponskalsmjöl…. saftigt yoghurtbröd med frö och kärnor…..ugnsbakad omelett med spenat, grädde, muskot och västerbottenost, krämig bovetegröt toppad med ingefärsstekta päronklyftor, naturell yoghurt med granola och rårörda bär och en variation av olika gröna och fruktiga toppings !

Vi drack te och kaffe i de största kopparna och kyld färskpressad äppel- och apelsinjuice i glas på fot.

Brunchen avrundandes med 3 utvalda ”Sweets”- Supersöta cupcakes, BlackBeanBrownieRutor och syrlig, krämig Citronkaka på sked, serverad med en klick grädde. Såå upprymd efter 4 1/2 timme fulländat tjejhäng, att leva väldigt länge på..

En lugn och skön söndagseftermiddag avrundades av att barnen bakade små pimpade kladdkakemuffins. 15 muffins försvann innan jag hann få smaka, det måste ha varit det allra högsta betyg av bagarna själva…..

5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.