2020-02-07

En tur till Malmö & fredagstoasten!

I onsdags hade jag ett möte inbokat mitt i centralaste Malmö!

Från en klarblå himmel strålade solen och jösses vilket energirus genom kroppen, tillvaron får en helt annat lyster än i regn och rusk. Egentligen hade jag brådis hem men kunde bara inte låta bli att unna mig en liten promenad på stans gator, till butiker som gör mig gott! Jag hann insupa goda dofter, spana fina stilleben och prydnadsföremål. äta golunch och sinnesbilderna stoppas minnesbanken!

Ett av mina favvo-stopp i Malmös butiksutbud är alltid AB Småland, här ges prima känsla för äldre föremål från landsbygden i fin harmoni med gröna växter, kuddar, linnetyger, tallrikar och annat trivsamt för hem, bad&barnrum & kök! Spanade in Gridelli´s gröna bergamott-marmelad, den längtar jag efter att få smaka på, fina citrustoner kan jag tro.  Blev väldigt förtjust i dessa kaffekoppsassietter att servera en ljummen småkaka på! AB Småland har även en färgsprakande buffé kring lunchtid, ser inbjudande ut från vackra skålar och fat!Smet inom Designtorget och blev genast nyfiken på boken ”Kockens Hemligheter”! Passerade förbi relativt nyöppnade Beyond Us, alldeles invid kanalen och strosade runt ett varv bland smycken, kläder, posters, mattor, klänningar för uthyrning och mycket mer! Ett spännande koncept med flertalet erbjudande under ett och samma tak! Vrålhungern tog mig på bar gärning och jag beslöt mig för att äta en Getost Sallad i deras café! Jättegott!

Tog en titt på Florista´s vårinspiration på Kärleksgatan 4! Krokusar som på första parkett samsades om plats tillsammans med julrosor, kungsängsliljor i kruka, frodiga Doktor Westerlund, rosa rosor och knoppiga kvistar! Därinne föll jag pladask för stora knippen av hösteukalytusar, härligt rostiga i sin nyans.

Indiska mönstrade tyger, I love it, att använda vid måltider som duk, tyg till brödkorgen, kökshanddukar men även som skjorta eller morgonrock. Sprang på butiken Moi, precis vid triangeln- butik och café i ett! Här skall jag njuta en kopp te nästa gång jag har ärenden i stan.

Ett stopp på bageriet Leve gjorde det svårt att motstå deras härliga smaksatta munkar, jag bad om 4 stycken, att överraska barnen med efter skolan, det gillades helt klart och gudskelov köpte jag bara 4! På väg mot bilen möttes jag av vintergäck i parken och minst 3 personer satt på varsin parkbänk med solglasögon på och åt glass. Tänk vad lite vårsol kan ge..

Lagade idag ihop en snabbfredagslunch då jag i veckan fick ett sneak-pekk utskick av kommande #Smakbox med tema MATNYTT, som snart kommer att landa hos alla som beställt! Ser framemot att se vad den kommer att innehålla!

Dagens lunchtips, gjorde en krämig hummus på Bonduelles ekologiska kikärtor, en klick grekisk yoghurt, massa finhackad vitlök och olivolja!

Såå gott att bre på nyrostat bröd och toppa med varm, olivoljefräst hyvlad zucchini och delade champignoner!

En alldeles perfekt vego-arbetarlunch med mig själv!

Whii, fredagseftermiddag….

5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.