2020-01-09

Stockholm…

Som jag verkligen tycker om vårt finaste Stockholm. Peppen och längtan till vår minivecka i huvudstaden var minsann stor då varken jag eller barnen varit uppe sedan sommarsolen sken för ett antal månader sedan. Många glädjefyllda år har vi bott, arbetat och roat oss i denna stad, därav ALLTID en stor smula nostalgi då det strosas runt på gatorna i våra gamla kvarter.

Såå tacksam att vår planering följdes utan avvikelse från baciller eller andra avhopp, vi bara hängde med jag och hela familjen. Visst är det mysigt att få fylla huset hemma till bredden med barn, vänner och familj men ack så skönt att då och då träda in i vänners hem och bara njuta och få se ngn annan stå vid spisen och röra om i grytorna. Precis så bra har vi nu haft det i dagarna 5!

Himla kul att få uppleva busiga restaurangbesök, att få dricka sitt morgonte på lilla caféet i kvarteret bredvid, att få låta våra lantisar till barn få stoja runt vid stadens fina lekplatser, att samla cityväninnorna för frukost i arla morgonstund, att kika i skyltfönster, att gå på museum och att låtsas bo i stan på nytt- finaste känslan, för några dagar iallafall.

Med 4 barn i sitt följe får man vara snabb att snappa upp, beundra, njuta, klämma och känna! På Svenskt Tenn vill jag helst stanna i timmar, men 8 minuter räcker gott- jag fick en enorm skopa energi, färgboost till mitt sinne och ett och annat att lägga till min önskelista härifrån. Måltidsinspiration liksom allt annat presenteras här med bravur och lyckopillret i mig slår till även om att inte en endaste minsta pryl fick följa med hem denna gång…

Här ges inspiration att bjuda in, till allt från finaste aftonmiddagen till enklare vinterluncher, soppsupé och såväl till varmchoklad i kopp med dopp-stund.

Många av blommorna i dekor signalerar just nu vårkänslor med tulpan, ranunkel och anemon- mycket välkommet.

En av stadens fina skyltfönster med blommor- på Karlavägen hos Bruun! Vår även här- med primula, pärlhyacinter, rosa rosor och varierande grönt i sällskap med skimrande mimosa, körsbärsblom, eukalyptus och tulpan med lök i mindre terrakottakrukor.

Vi blev omåttligt bortskämda med goda middagar hos finaste vänner, vi bodde över och åt långfrukostar i pyjamas, gick sköna promenader i trevliga bostadskvarter bortom stadens buller och åt långluncher ihop.

Stockholms olika stadsdelar bjuder verkligen på sin unika stil och charm, var och en av dem på olika vis. Tack vare att världsbästa mostern bor i Gamla Stan är associationerna enbart positiva i dessa kvarter, ända sedan barnsben, vi blev personligt guidade av Moster som berättade anekdoter & historia från århundrande tillbaka. Promenaden avrundades med AfternoonTea Hemma-Hos, extra allt. En av höjdpunkterna i Stockholm är ju alla möten med vänner och bekanta, längre stunder eller minutsnabba sådana, såsom här. En 2 minuters uppdatering på Narvavägen med mysigaste Jonna på vår promenix mellan 3 av stadens fina museum. Grymt att många av museerna har gratis entré, vi lyckades hinna med 5 st under våra dagar här med välsorterade museishopar, trevliga caféer, pysselbord för barnen och mycket mycket mer.

Listan på allt som inte hanns blev lång, men jösses vad vi hann med mycket och jag har nu kommit hem till vardagen fylld av energi för spännande terminstart och tid för annat än familjehäng och semestergos;)

Tänk vad en stunds luftombyte och avbrott från det vardagliga gör gott för kropp och själ att hämta ny kraft!

Kram kram Louise

5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.