2019-11-13

Ugnsbakad pumpa med fräst spenat, Fioripasta & Salsaverde med sting!

Häromdagen bjöd jag en väninna på vardagslunch. Jag lagade en höstig pasta, håller medvetet, nästan krampaktigt kvar känslan i kroppen av höstlovets italienska värme, vill liksom absolut inte släppa taget, vilket är lätt att göra, men njuter fortsatt vidare av sydeuropeiska trevligheter. Såklart, äter vi som familj ofta pasta av olika sort här hemma men jag blir på något sätt lika glad varenda gång det blir så där riktigt gott med mer vuxna smaker så som denna gång med en smakrik Salsa Verde, en grön & skön sås/dressing/salsa, användbar till typ allt, där det behövs en schysst smakhöjare.

Har fått hemskickat min första välfyllda  SMAKBOX. En låda fylld med diverse spännande smakprover och produkter, denna gång under temat ”VARDAGSFEST”. Perfekt tema för mig som älskar guldkantad vardag och som julafton för barnen att vara med och öppna!

Pastan som jag använde här var Zeta´s Fiori gjord på äkta italiensk durumvete, jättegod, lagom storlek och fin att se på. Till detta, som bland annat ingick i SMAKBOXEN, fick vi smaka Rotfruktsknäcke, fint rödbetsrosa i sin färg, tunna & frasiga och god sälta på toppen.

 UGNSBAKAD PUMPA MED FRÄST SPENAT,  FIORIPASTA & SALSA VERDE

Antal: 4 personer

400 gram pasta, Zeta´s FIORI

500 gram pumpa, gärna orange Hokkaido, med lite nötig och smörig smak

1/2 dl god olivolja

2 vitlöksklyftor, finhackade

200 gram färsk spenat

SALSA VERDE

ca 100 gram persilja

70 gram sardeller i olja

1 1/2 dl kapris

2 vitlöksklyftor, grovhackade

ca 2 dl god olivolja

saft från 1/2 citron

2 tsk flytande honung

ev en skvätt grädde av valfri sort

Tillbehör

parmesan

olivolja

citron

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär pumpan i breda klyftor, behåll skalet på men ta bort innanmätet. Lägg på bakplåtspapper och baka i ugn i ca 35 minuter tills klyftorna fått fin färg.

Under tiden förbered salsa verden; hacka den sköljda persiljan grovt och lägg ner i en matberedare, tillsätt sardellerna, kapris, vitlöksklyftor och citronsaft. Mixa och tillsätt olivolja, mixa till en slät sås. Smaka eventuellt av med mer peppar, salt, honung.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Hetta upp en rymlig stekpanna, häll i olivolja, lägg ner vitlökshacket och sedan den färska spenaten, vänd om så att spenaten sjunker ihop.

Lägg de bakade pumpaklyftorna på ett rymligt fat. Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan med spenaten, tillsätt eventuellt lite grädde, vänd om. Lägg upp pastan på fatet, se till att pumpan sticker upp lite här och där.

Servera tillsammans med en skål salsa verde(snåla inte) och hyvlad parmesan(snåla inte) och gärna krispigt rödbetsknäcke därtill.

För den som är nyfiken på prenumeration av SMAKBOX kika alltså in här och här smakbox.se/prenumerera

Då jag är smakinspiratör ges nu ett erbjudande vid en första Smakbox kod LOUISEBY som ger 50% rabatt!
Erbjudandet gäller t.o.m. 25/11 eller så länge lagret räcker av Smakbox VARDAGSFEST.

Må så gott!

Kram Louise

 

3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.