2019-10-30

Höstlovshej från Positano!

Wow, jag är helt betagen av den sydvästra italienska kustremsan en timmes körning från myllret och bruset i Neapel, närmare exakt, Amalfikusten. Sagolikt vackert, snudd på overkligt fint faktiskt.

Vi lämnade ett blåsigt och regnigt Köpenhamn för några dagar sedan och hamnade här, just precis här i Positano, en plats där människornas liv levs på sluttningar, med tjusigaste av havsutsikt och ett evigt promenerande i trappor. Nu råder senhösten här och lyckliga vi har inte sett ett moln sedan vår ankomst utan njuter av 24 grader och sol, vår husvärd berättar lite besvärat för oss om ca 1 veckas tid inträder hösten och det årligen med besked, generöst med regn, blåst och grått. Låter bekant från skånska hemmaklimatet eller hur?!

Vi myser runt på vårt gästvänliga La Fenice B&B, äter härlig lokalodlad frukost på terrassen, motionerar om tidig morgon, barnen badar som tokar i vår saltvattenspool, vi letar strandfynd, äter äkta italienska gelato, pasta, burrata och äter helst dagens fångst av fisk på vår favoritrestaurang  familjeägda ”Bruno”, en stunds promenad från vårt B&B. Här bjuds på godaste maten; enkel, rustik och hemlagat & såklart himla gott med prosecco och rödvin därtill! Personalen tycks gilla oss, och vi dem!

För mig som keramiktokig, här finns mängder, måste nog få bli en keramiksouvenir med hem i allafall.

En heldag spenderade vi på ön Capri, en halvtimmes båtfärd från Positano. Det som gjorde störst intryck var som väntat San Michele, livsverket och bostaden där Axel Munthe njöt sina dagar då han var i Italien. Urläckert interiört men inte minst den lummiga tillhörande trädgården med labyrinter och grönskande gångar imponerar.

Något som vi uppskattar mycket efter en heldag i sol, vandrandes upp och ner, all god mat, ett och annat utbrott (hehe) osv är att gunga i hammocken på vår terrass när solen gått ner och syrsorna ljuder, såå himla mysigt, vi får plats hela bunten. Ett gäng filtar har plockats ut och där sitter vi och smågungar ihop och summerar dagen men vår minsting snusandes i någons famn.

Än är det inte slut, några dagar till av sköna livet på Amalfikusten därefter avrundas vår italienska séjour med en tur till Rom, ser framemot att visa barnen denna häftiga stad.

Nedan följer ett axplock av det vi upplevt…. en tur hit kan varmt rekommenderas om man säger så!

Arrivederci & Kram Louise

8

Kommentera

midis

GUD SÅ UNDERBART!!!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.