2019-10-15

Macklunch Deluxe!

Mack-lunch deluxe! Strålande solig höst-tisdag, hemmakontor, ”sjukt-barn-på-bättringsvägen-hemma-i-soffan” & godaste kantareller från skånska Saxtorp i kylskåpet, lite läget just nu hos mig! Paus i skrivandet och dagens lunch blev den godaste av kantarelltoast, med finaste trattkantareller, färsk spenat, strimlad spetskål och getost on top!

KANTARELLTOAST MAXIMUS!

Såå gott att gratinera surdegsskivor med diverse läckerheter som frästs tillsammans och toppas med getost. En klassiker som gör sig förtjänt att lagas på nytt. Lite picklat därtill, likaså en grönsprakande pesto får denna toast att nå oanade höjder både för öga och mun. Ät bums från ugnen, rykande varm!

2 surdegsskivor + lite bredbart smör

en klick smör (efter samvete & smak)

2 vitlöksklyftor, finhackade

125 gram svenska trattkantareller

70 gram strimlad spetskål

70 gram färsk spenat

salt/peppar

50 gram getost

Topping

persiljekvistar

Tillbehör

picklad rödlök

persiljepesto

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Bred lite smör på surdegsskivorna och lägg dem på bakplåtsklädd plåt.

Hetta upp en stekpanna med en klick smör, lägg i hackad vitlök och trattkantarellerna och låt dem vattna av sig ngt, fräs några minuter. Tillsätt spetskålen och låt stekas ihop. Vänd till sist ner den färska spenaten, smaka av- salt & peppra.

Fördela fräset på de 2 surdegsskivorna och toppa med getost som skivats & delats och läggs på.

Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter tills de fått fin färg och getosten har börjat mjukna och få färg.

Servera rykande varma i sällskap med persijekvistar, picklad rödlök och en klick persiljepesto.

Plikten kallar och lunchpausen är över… Fortsätt njut av alla fantastiska svenska höstgrönsaker som vi nu omges av, det gör jag minst sagt- denna vecka genom råvarukassen från MyllaMat – inspiration & råvaror från lokala gårdar kring Malmö och Lund.

Må väl!
Kram Louise

1

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.