2019-09-10

Onsdagslunch på stan…

En dag i förra veckan trotsade jag regndugget, satte på mig min blommiga sommarklänning, duschade mig fin och styrde radarn in mot stan. Hade verkligen sett framemot den här inbjudan som JWHF med Christin och Sanna i täten bjudit in till. Eventet var adresserad Artibus keramiklokal på Södra Förstadsgatan i Malmö, helt nytt för mig. Vi var ett härligt gäng färgglada tjejer och en liten söt hund som bjudits in för att ta del av Folkuniveristets släpp av sin nya höstkatalog med flertalet spännande kurser i sitt utbud, bla en keramik & drejkurs. Det var givande att få ta del av Folkuniversitets tänk kring att utöka sitt utbud av praktiska kurser inom hantverk av olika slag. Blev verkligen sugen på att dyka djupt i katalogen och lära mig mer kring flertalet av nyheterna i dess utbud.

Vi bjöds på urgod kyld, torr, fransk äppelcider i glaset i väntan på att alla inbjudna var på plats. Efter presentation och allmän beskådan av det vackert dukade bordet fick vi sätta oss, onsdagslunch med bordsplacering hör inte till vanligheterna. Smakfulla hösttoner kring alla detaljer, en lyxig känsla att få bli bjuden på med mycket tanke, omtanke och värme bakom.

Härligt sorl från start kunde konstateras. Linneservett, linneduk, höstblommor och små överraskningar genom hela lunchsittningen. Väldigt god vegolunch från Restaurang Spill. Krispigt, krämigt, rustikt, vackert & väldigt gott! Ton i ton med blommorna drack vi rödbets&apelsinjuice från Rescued. Måltiden avrundades med kaffe i drejad kopp och fina chokladpraliner från Chocolatte .

I den rosa asken låg en fantastisk present, en inbjudan till en keramikworkshop just precis här om några veckor, att få lära sig grunderna i keramik och drejning under proffsig vägledning, det ser jag mycket framemot. Fick även en urcharmig handdrejad miniblomstervas med mig i paketet som jag nu beundrar vid var måltid i sällskap med en knallrosa egenodlad rosenskära/cosmea.

 

Många nya bekanta ansikten fick jag möjlighet att tala med, vilken energiboost det ger att träffa likasinnade drivna personer fyllda av idéer, kreativitet, nyfikenhet och lyssna till deras spännande stories och såklart även att få dela med sig av sin egen, kring en måltid, i en aningen otippad lokal.

Stort tack för ett genialiskt lunchevent!
Kram Louise

 

6

Kommentera

Vilket fint inlägg och fina bilder! Så himla härligt att träffas. Hoppas vi ses snart igen!
Kram Sanna

louisebondebjer

Tack Sanna & Tack detsamma! En fröjd att få ta del av ert såå finfint fixade lunch. Såå skoj att få träffa härliga dig för första gången.
Hoppas snart, snart igen! Kanske på keramikkurs den 23/10? Höstkram Louise

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.