2019-08-16

Smaka på Tvååker!

För er som inte har något inplanerat för kommande helg har jag ett finfint utflyktstips, till Halland, (inte alltför långt från Skåne). Närmare bestämt Tvååker, en bit från kuststaden Varberg. Jag blev helförtjust i denna trakt efter att ha varit där för första gången för 2 somrar sedan, fantastiska pärlor att besöka, drivna entreprenörer att möta, god mat och magisk natur med en imponerande bokskog- Åkulla bokskogar! Just denna helg anordnas ”Smaka på Tvååker” med hela 34 olika spots att besöka – gårdsbutiker, blomsteraffärer, vingård, plantskola, läderverkstad mm.

För 2 veckor sedan besökte jag 3 av dem, en solig&varm sommardag i sällskap med min lille minsting!

Ett ställe helt i min smak. Inte en sommar utan en frukost på Obbhults Gård hos vänliga Lars & Kicki!

Vi började på underbara Obbhults Gård, en kringbyggd hallandsgård utanför Rolfstorp som funnits sedan 1752. Här bara måste man njuta av den mysigaste frukosten man kan tänka sig fint uppdukad på unika vintagefat, skålar, karaffer och nybakat varmt bröd. Det finns härliga hörn att sitta och äta i, utsikten från trädgårdssidan är bedövande grön och på innergården blir man tagen av den sanna Bullerby-andan. Serveringen kompletteras med antikbutik med sköna små ting, möbler, lampor och diverse.

Liten mini spanar in den goda frukostbuffén!

Ja, här njuter man av sommarfrukosten i allra högsta grad!

Älskar miljöerna & alla detaljer alla vila ögat mot….

Vilken kopp, assiette, karaff skall man välja…

Svårt att gå tomhänt härifrån, köpte med mig fina Gustavsbergstallrikar och ett snyggt plåtfat! Hej Då Obbhult..

Mätta och belåtna åkte vi en liten bit söderut till StrömmaFarmLodge. En sprudlande farm med gårdsbutik, inredningsbutik, café och stora ytor att strosa runt. Här tycks alla trivas, såväl barn som vuxna-  ”Världens största sandlåda” och jättegoda pannkakor med sylt och grädde, kan vi skriva under på!

32 grader i skuggan, vi kämpar på med saften…

Imponerande gårdsbutik med fint till köket och gårdens egna produkter i kyl&frys! Missa inte en titt på takmålningarna…..

Pannkaksmätta och i skönt svettigt semestermood körde vi vidare på vår lilla utflykt, & lille Carl på strålande humör, trots värmen.. Inte långt från Dagsås en bit från Strömma FarmLodge ligger Öströö Fårfarm vid Åkulla Bokskogar. Slottet ligger inbäddad i bokskogen och här erbjuds lammsafari, picknick i parken och en riktigt bra gårdsbutik med hemlagat och gårdens egna kött, 100% glada djur här på Öströö.

Vi hoppade på traktor & vagn och åkte på Lammsafari!

Tycker naturen här är såå tilltalande, böljande längs en å, som om torra somrar är obefintlig men ändå. Det finns lamm att klappa i en hage vid caféet där man kan köpa gårdens färdiga picknick korg med rödrutig duk såklart, som man själv väljer innehållet i. Dessvärre hade vi inte hunnit bli hungriga på nytt så det får bli picknick korg då vi kommer hit härnäst.

Här eftermiddagsvilade lammen innan vi kom på besök med en väldresserad vallhund som fick den enorma flocken samlad på mindre än 4 minuter, såå imponerande, vilken arbetshund med 100% fokus på sin uppgift.

Efter en heldag på landsbygden blir jag helt glad inombords vilka fantastiska människor det finns som lägger ner hela sin passion i något som blir så riktigt bra. Här kan man verkligen tala om att landsbygden blomstrar & ännu mer tillsammans som just nu med den gemensamma öppna helgen ”Smaka på Tvååker”!

Om jag inspirerat er att det blir en tur till Tvååker  i helgen, snälla, låt mig få veta! Då blir jag glad!

Trevlig helg!
Kram Louise

6

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.