2019-08-14

Sommarbukett, glass & bad!

Borta bra men hemma bäst ändå… Brukar avsluta varje sommarlov med de orden i tankarna…

Ett innehållsrikt sommarlov har nu närmat sig mot sitt slut, i en nedrans fart. Om några timmar är det åter vardag för vår fina kvartett; en i femman, en i fyran, en i ettan och lille Carl nyinskolad på förskolan.

Sommarlovet kändes oändligt inledningsvis och vips så är det över med mängder av minnen och upplevelser att bära med sig in i hösten. Vi har semestrat hemmaomkring de senaste dagarna, korta utflykter, vänner på besök och sköna, gosiga måltider hemma i egna trädgården- alltifrån långfrukost med fil&smörgås på sommarfilten, Lasse´s ljuvliga vildlax på grillen, mellanmål i form av päron som fallfrukt och varm bärpaj under rut-täcke i pergolan, just innan midnatt med alla kusiner för att morgonen efter gå upp i ottan och få uppleva Sommarlovsmorgon i Beijers Park.

Nåväl, en solig tisdagseftermiddag åkte vi lite spontant & oplanerat ner till trakten kring Räng, strax utanför Höllviken och ett trevligt besök på Annedals Gård för att plocka varsin somrig bukett och köpa grönsaker med oss hem. Min sommarängsbukett nedan, såklart en brokig & färgglad sådan, lite som en sprakande karamell.


Efter blomsterplocket blev det en tur in i gårdsbutiken med diverse grönsaker och bär med i papperspåsen hem: hallon, tomater, rödbetor, potatis och tjusiga morötter med blast.

Efter 2 timmar bland de svajande vetefälten på Söderslätt åkte vi vidare ner till Kämpinge för att svalka oss i det blå. Stabilt högtryck då vi kom, men som snabbt skiftade till det motsatta, men barnen tog sig ett uppfriskande dopp, vi gottade oss på stranden och därefter mumsade vi i oss dagens Glass nr 1 på/bredvid trevliga Strandtugg.

”Efter-glass häng” med Eric….

Vi fick upp intresset för ännu mera glass denna dag och konstaterade att vi var tvungna att åka vidare ner till Skanör & smaka på äkta italiensk glass hos Aldo´s, det ångrar man aldrig, Glass nr 2 fick bli- 2 kulor – mango/hasselnöt- en av mina favorit kombinationer sommar 2019! Regnet öste helt plötsligt ner, men det passade utmärkt att sitta inne med varsin bägare i handen och gilla livet… Läängtar såå, imorn skall jag och barnen fira in ny skoltermin med en tur till stan och Malmöfestivalen, och på vägen hem har jag lovat att ”premiär-prova-på” glassarna hos Limhamns Glass Mejeri i Dragörkajen som ser alldeles tokgoda ut, på bild!Just det, morgonen efter vår tisdagsutflykt såg min frukostbricka ut ungefär så här med gott från besöket på gårdsbutiken. Puuh, Imorn är det åter dax med tidiga vardagsfrukostar och begränsat med tid. Nya vanor och rutiner skall sättas efter ledigheten, skall peppa dem alla till ny Havregrynsgröt-säsong, vi får väl se hur det går?! Jag känner att lockbetet får blir den goda gröt-toppingen som var och en får välja med variation av nötter, bär, frukt, en liten ätbar höstblomma eller så.

Kram Louise

 

 

 

2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.