2019-07-27

Gott med semester!

Sommarledighetslunken fortsätter och jösses vilket njut det är. De magiska soldagarna avlöser varandra och varvas med någon enstaka svalare dag på ett alldeles ypperligt sätt. Vindstilla morgnar & kvällar är lyxvara för oss här i södern och nu helt fenomenala, vill aldrig någonsin stänga dörren för kvällen/natten & först framåt 22-tiden får en liten tunn kofta sättas på, lagom till utomhuste & dessert.

Halland & Skåne som jag åker mellan bjussar på finfina stränder med ljuva bad, mysiga och personliga caféer med drömgoda glassar och bakelser. Bland alla bestyr och fix fångar vi sköna stunder för umgänge med vänner och familjen så mycket det bara går.

Lite pics från senaste dagarna..

En kväll var sommar försöker jag samla mina kära tjejkompisar från gymnasietiden till en härlig middag. I år var vi 9 stycken, bra uppslutning ändå.. och det blev lika glatt, pratsamt, energigivande & lustfyllt som jag hoppats på.

Min sköna gröna sojabönsröra gillades, igen, såå användbar röra, passar till det mesta och denna gång till knäckisar som tilltugg. Grovmixa frysta/tinade sojabönor, vänd ner grovriven parmesan, rör ner olivolja, finhackad vitlök och salt och peppar! Yummie! Utmärkt till kylt bubbel…

Vidare på menyn som jag serverade på punchverandan var:

rostad spetskål med brynt varmt smör och sesamfrö

-rödbetsstubbar med basilikaolja, toppat med finklippt krasse

-mangold&getost tarteletter

-pepparrotscrèmefraiche

-sallad på matvete, surdegskrutonger, persika, hyvlad fänkål, olivolja

-cantaloupemelon med parmaskinka, pumpakärnor

-grönsallad

-jordgubbar

diverse gröna stora oliver, krämiga ostar, hemmavridna baguetter

Till dessert blev det en ruta björnbär&hallonkaka, en slice kladdig chokladtarte med flingsalt & en generös skopa gammeldags vaniljglass!

Helt enkelt, en strålande tjejkväll som jag kommer bära med mig som en av sommarens höjdpunkter.

Två dagar i förra veckan fick jag ta en liten paus från semesterfirandet vid halländska strandkanten för att åka hem till Skåne och arbeta med fotografering av blivande kokboken, kommer bli såå himla fin känns det som. Tacksam årstid nu för inläggningar, svenska bär & snygga närodlade grönsaker så det var temat för dessa fotodagar med härliga fotografen Tine.

Väl hemma passade jag på att ta mina sedvanliga morgon-joggingturer längs de vidsträckta odlade fälten, som nu på ena sidan är knastertorr vete, redo för skörd, any minute ser det ut som, och på andra sidan spåret hålls det på att vattna nysatt ruccola och spenat. Fiint med livet på landet!

Så fort tillfälle ges så stannar jag till på schyssta caféer, försöker hålla mig ajour med utbudet runtomkring. En klar favorit i utkanten av Ängelholm på Hedentorps Plantskola är Mamsellen & Matverkstan, vällagat och välbakat där det som bjuds dekoreras på finaste sätt med ätbara blommor och färska bär. Hasselnötskakan med lavendel och vitchoklad var en fullträff och kombuchan ”Beerbucha” likaså, gjord på humle från ett litet bryggeri på intilliggande Bjärehalvön.

Ett annat drömmigt stopp vid vägen är Café Lillaro som ligger vid en salladsåker inte långt från Storahults Strand. Ett superpoppis ställe så då vi kom dit var det väldigt utplockat på menyn men himla gott det som fanns kvar- ljummen kardemummabulle, hemgjord flädersaft och svalkande glass gjort på brynt smör, lite knäckig och nötig i sin smak, toppad med frasigt marängsmul och söta jordgubbsklyftor. TipTop!

På återseende!

Kram Louise

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.