2019-07-10

WinWin & Toast med Gurka & Smultron

Såå himla bra det där att man kan hjälpas åt att hålla lite koll på varandras hus eller lägenhet när grannarna åker på semester. Barnen tycker det är lite spännande att få följa med, låsa upp nyckeln, larma av, mata fiskarna och se så allt är i sin ordning och gå en liten tur med vattenkannan. Som tack för att vi gör så just nu fick vi lov att skörda av lite godsaker från trädgårdslandet, hur lyxigt som helst; finfin rabarber, solljumma gurkor från miniväxthuset, söta/mogna tomater, smultron & jordgubbar och härliga basilika & timjankvistar.

Min söta lilla rabarbertjej!

Vi avrundade vår Danmarksvistelse i helgen med ett bageribesök, som sig bör. Jag köpte en längd danskt gottigt wienerbröd till pappa och ett saftigt surdegsbröd med hem.

Den läckra skördekorgen vi fick med oss från grannen resulterade i suget efter en läcker lunchtoast, rackarns enkel att slänga ihop, och såå god att jag absolut skall bjuda över ngn i sommar på just denna lilla färgexploxion till smörgås.

ReceptInspiration till Toast:

Skär upp ditt goda surdegsbröd i lagom tjocka skivor och lägg på tallrik. Bred på generöst med cream cheese, ända ut i kanterna. Hyvla gurka & äpple tunt och lägg på, ös på med smultron, klyftade småtomater & jordgubbar, tunt skivat äpple & rödlök och färsk timjan/basilika. Avrunda med att strö rostade pumpakärnor över och ringla vit balsamico samt olivolja över. Och viktigt, sist men inte minst nymortlad svartpeppar och havssalt smaksatt med citrus, såå fräscht. Nog egentligen tänkt till grillad fisk, men passar utmärkt även till en Vego-toast som den här.

Gott, vackert och snabbt att fixa ihop, utmärkt för hungriga sommarsemesterfirare utan ugn och spis!

INOM KORT- Delar jag gärna med mig av vår föregående vindfriska semestervecka i & kring Kullabygden, håll utkik!

Må så gott!
Kram Louise

 

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.