2019-07-04

Jordgubbsplocket!

Wow, alltså! Sedan barnsben har sommarlovet många gånger om, bjussat på jordgubbsplock – i vått & torrt!
Har många våta minnen från jordgubbsåkern som liten & mitt första sommarjobb tror jag minsann var ett ”jordgubbsplockarjobb” hos den lokala bonden. Puhpuh, jag minns att det var svårtjänade kronor och väldigt tidiga morgnar, och inte precis det allra roligaste…

Annat var det häromdagen då vi besökte Torlarps Gård i Strövelstorp mittemellan Ängelholm och Helsingborg. Jisses vilka otroliga mängder, söta, riktigt smaskiga jordgubbar vi plockade. Det var som att släppa kusinerna på grönbete, såå flitiga på både att äta och plocka;) På 20 minuter var 15 liter jordgubbar samlade i vår pappkartong. Himla bra sommarlovssysselsättning för barn, i alla åldrar, många gånger om!

Denna laddning jordgubbar har fått gå åt att ge bort i  ”gåbortpresent”, att toppa nyrostade morgonsmörgåsen  med skivade jordgubbar och cream cheese uppå, till en massa pannkakor samt till en laddning jordgubbsscones. Nästa omgång får bli till sylt, saft, chutney och till att styckfrysa till vinters smoothies & bak.

Det är något visst med jordgubbssmaken – SOMMAR- och så dekorativt när det röda lyser till, inte minst då jordgubbarna bakats i ugn och i och med det får ett ”gräddat” lite gojsigt utseende.

Helt enkelt- spana in traktens jordgubbs-självplock och åk dit och plocka, ät och ha skoj!
Efter en skånsk torsdag med störtskurar och grå himmel längtar jag hejdlöst till morgondagens utlovade solsken!

Sommarkram,

Louise

4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.