Om Mig

Jag heter Karin Ericson, är krogkritiker och matskribent sedan tio år tillbaka som ramlade in i kultur- och nöjesvärlden genom min penna som tjugoåring och nybliven Malmöbo. Då jag praktiserade på TV4 och alltommalmo, fick snart en egen blogg för Sydsvenskans nöjestidning Dygnet Runt och kastades lika hejdlöst in som redaktör för krogsidorna på Nöjesguiden för att senare recensera restauranger i Metro. Men det jag egentligen lever på är att att driva eget företag som copywriter och kreerar reklam.

Jag har en femårig vild liten kille som ger mig livets glädje och gråa hår, jag bor själv med min son i en lägenhet vid havet och pluggar just nu till sommelier för att utöka min kunskap som mat- och krogskribent och för att det är förbannat kul med livets njutning. Mina åsikter har jag alltid haft en fantastisk ovana att klargöra högt och står upp mot orättvisor med ett brinnande hjärta för kvinnors rättigheter och jämställdhet i allmänhet.

För att få lite work work balance så matchar jag mitt stora intresse i mat och vin med dans. Inte lika ofta på borde på baren längre, eller timmar i dansstudion då jag jobbat som danslärare i många år. Men numer undervisar jag träningsklasser på Nordic Wellness.

Tidigare bloggade jag under namnet Karin af Malmoe, personligt, stundom ilsket och stundom kärleksfullt. Nu ger jag en bimbimbpap av ord och åsikter med mat och vin som röd tråd genom livet.