2021-01-19

Häng med på vinprovning live

När pandemin slog till var det stopp och belägg på vinprovningar. Jag hade massor av idéer och planer med vips stod allt still. Men flyttade till nätet. Det är inte detsamma men det har skapat en helt ny grej, även för mig. Och är det något som den här pandemin kanske bidragit till så är det att att sociala medier blivit sociala igen. För vi vill inte längre bara se bilder och bli inspirerade, vi vill prata och ha kontakt.

I höstas körde jag igång vinprovningar live på instagramkontot Grapewild och gensvaret var så härligt. Vilken kontakt, vilken glädje och vilken grej att få prova vin ihop med människor över hela sverige inloggade hemifrån. Folk skickade bilder på när de inhandlade sina viner, hur de samlats i olika gäng hemma och kopplade upp oss på TV-skärmen. Hur mysigt. Det sociala behovet är så påtaglig. Vi vill prata, känna gemenskap och ha kul!

Provningarna live gör jag tillsammans med en tjej som heter Ida Svensson, sommelier, som senast varit restaurangchef på Weinbergs och har en grym erfarenhet från allt från natruvinsbaren Julie till den trestjärniga restaurangen (märk väl att det endast finns 3 i hela norden) Maemo i Norge. En grym partner helt enkelt och en grymt härligt tjej. Vilket jag vill ska vara hela grejen med våra provningar. Kunnigt, opretentiöst och kul.

Nästa vinprovning live

Vi har kört temana ”Trerätter” med vin till plockmat, förrätt och huvudrätt. Bubbelprovning inför nyår och nu på fredag kör vi nästa provning med temat ”3 Pinot. 3 länder”. Efter att ha frågat följarna vad de ville ha röstade många för en provning med den eleganta druvan Pinot Noir och jämföra tre olika länder. Det kan bara bli en kul och bra provning. Vill du vara med loggar du på kl 20 på fredag och vinerna (som alla finns i Systembolaget ordinarie sortiment) hittar du i det här inlägget.

Alla våra filmer och tidigare liveprovningar går att se på Instagram. Om man inte kan vara med just utsatt tid.

8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.