2020-11-27

Prova vin med mig online

När världen är lite upp och ner har det uppstått nya vägar att göra det man älskar. Och det man brukade göra tillsammans. Som att dricka vin ihop. På lördag 27/11 kl 16 har jag och min sommeliervän Ida en online vinprovning på Grapewild på Instagram som är öppen och gratis för alla. Hur perfekt är inte det i dessa tider då vi ska hålla oss hemma så mycket vi kan. Man behöver liva upp det lite och sätta lite vinkant på tilvaron.

Det ska bli så kul och så spännande. Redan nu har folk börjat skicka bilder på när de inhandlar vinerna så jag är så taggad. Och lite nervös.

En del i att vara sommelier för mig är att sprida min kunskap och glädje för vin. På ett så enkelt och kul sätt som möjligt. Ett sätt är att möta människor och göra provningar. Jag hade massor av planer på detta och olika roliga sammarbeten med restauranger när pandemin slog till och vips så dog det. Men har återuppstått på nätet.

På vår första live-provning blir temat Trerätters. Vi har valt ut tre bra viner som finns i ordinarie sortiment på Systembolaget och som är en bra kombination för en middag hemma. Vi kommer prata om de olika vintyperna, hur du kan matcha dessa med mat och bygga upp din middag för en perfekt kväll med vänner. Vill du vara med så går du bara in på Grapewild på instagram kl 16 och hänger med.

Vinerna till vår provningen

Vinerna som vi kommer prova och som du gärna får köpa till provningen är:

#1 Langlois, Crémant de Loire Brut, nr 7404, 149kr


#2: Leth, Grüner Veltliner, Nr 4200, 89kr

#3: Borgogno, Barbera d’Alba Superiore Nr 74201, 179:-

13

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.