2020-11-11

Låt tankarna flyga iväg

 

Ibland kommer jag på ett ämne att skriva om. Något som engagerar mig eller tankar som jag vill dela med mig av. Jag formulerar meningar i duschen, på cykeln, vid matbordet som den copywriter jag är. Sedan försvinner dem. Tankarna, åsikterna, ämnet och meningarna. Så här har det inte alltid varit och nu nu när jag funderar på det så ser jag det som en styrka. En styrka att lära sig släppa saker istället för att låta dem ta plats i min hjärna, tid och oro. Att kunna släppa saker är en superpower som kan vara hur enkel som helst för somliga men så har det inte alltid varit för mig. Och det kanske inte heller kommer vara så alltid. Att förlora något, bli sårad eller må dåligt kanske behöver sin bearbetning och att man vänder och vrider på tankarna. Och att man har vänner som orkar lyssna även när man är där nere i ett hål och behöver älta.

Men allt det andra. De små sakerna i livet som kan bli till stora. Men också roliga tankar, förslag och ideér – sånt som man pratar med en kompis om över cafébordet. De tankarna släpper jag ofta direkt, så fort jag behöver lämna plats åt något annat. Som mitt barn, ett jobb eller annat som behöver fixas i vardagen.

Jag tror faktiskt att det här att släppa tankar och låta dem flyga iväg istället för att ta plats i hjärnan började när jag fick barn. Då fanns inte tiden längre. Det fanns inte heller tid att bry sig så mycket om allt runt omkring. Vad andra gjorde eller inte gjorde. Mycket blev mindre viktigt. Och vad skönt det är . Vad skönt det är att ha något annat att fokusera på än sånt som går att släppa. Allt blir liksom så oväsentligt och litet i jämförelse. Förr kunde små saker bli riktigt stora i mitt arbetsliv. Nu kommer man hem till en person som gör alla de sakerna ofta ganska obetydliga.

Ibland hör jag människor i min närhet lägga så mycket tid och kraft på sånt som bara tar energi. Och som spelar noll roll för en själv Det kan vara små saker som retar upp på vägen till jobbet. Hur något betett sig i affären eller på gymmet eller på stranden.

Jag kan också fascineras och om något märkligt händer, visst är det roligt att dela med sig. Men det är något annat. Det är det här med att låta saker ta upp för mycket tid som inte spelar roll som är bra att kunna släppa. Låt tankarna flyga. Fritt. Så skönt det är att vara fri. För det förstår man ju, att det inte alltid kommer vara så. Det kommer hända nya saker i livet som behöver många tankar.

Vad som kanske också blir lidande är en blogg. Jag retade mig på så mycket förr och kände så mycket och min blogg blev ofta utlopp för alla tankar. Missnöjesblogg framställt på högst humoristiskt. Vilket väl är nyckeln till att ha rätt att vara missnöjd, om det levereras med humor. Allt från orättvisor och jämlikhet till varför toalettrullen sitter så långt bort på handikappstoaletter eller hur jag blivit bemött i en butik som Zara. Medan de tankarna och små irritationerna i vardagen nu ofta flyger iväg. Eller kanske jag pratar om det med en vän. Och tyvärr kommer jag inte alls ihåg det jag tänkte på, på cykelturen hit. Meningarna som redan var formulerade till denna plats för dig att läsa.

Men så kom ju dessa tankar upp exakt när jag satt vid datorn. Och innan de flyger iväg, har jag nu plitat ner dem till ett inlägg. Som förhoppningsvis får dig att släppa en eller två tankar idag. Ibland är det så skönt. Att inte bry sig.

17

Kommentera

håller med om att det är en lyx att kunna låta tankarna släppas. att allt i livet inte är till för att skildras utan också för att upplevas. samtidigt som jag njuter av att få fånga in vissa ögonblick, spara i text. jag tänker att det kanske kan få vara som med att fota grejer? jag gillar att spara vissa ögonblick, men jag tycker inte om att känna att varje måltid, umgänge, njutning måste dokumenteras. varken i bild eller ord. intressant text, fick mig att fundera!

Sanna

Väl talat! (eller ja, skrivet då).
Det är ett väldigt bra sätt att få ett härligare liv!
Garanterat väldigt svårt periodvis, men ändå en bra grundinställning. Det finns säkert något du kan prova att släppa taget om, om än aldrig så litet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.