2020-10-29

Redo för Halloween

Det är Halloweenveckor. Jag drar ut på en högtid länge istället för att koncentrera det till en dag. Och jag älskar Halloween. För att det är den högtid på året som jag känner att man får tramsa. Okej, vi dansar runt en gran på julen och runt en stång på midsommar. Men här man kan gå all in på maten, kläderna, festen. Så jag tog fram alla färger från åren då jag storshoppade på Make up store och gick loss med skuggor till en Dia de los muertos-sminkning. Förra året när jag gick på halloweenfest tog denna sminkning cirka tre timmar inklusive genomgång av massa bilder och youtubeklipp. Denna gång sminkade jag mig själv, barn och lyckades gå ut med hunden (japp i full mundering) på 1,5 h. Starkt jobbat säger jag.  

  Kransen har jag köpt på alla barns paradis Vellingeblomman som har en enorm halloweenutställning varje år (i alla fall under normala tider) med fullt av saker att köpa och en läskig utställning. Jag tog även med mig ett litet skelett på festen. Sötare skelett får man leta efter tycker jag själv. Det fick så klart sminkas om flera gånger under storgråt. För att små händer har svårt för att hålla sig borta från ansiktet, en gång för någon studsmatteincident.  
    Något av det roligaste med halloween är ju maten. Inte för att den är så god utan mer för att den är rolig och skapar oändligt med möjligheter till att vara kreativ. Är man en person med obegränsat med tid kan man språra ut fullkomligt. Men några detaljer räcker för att skapa läskigt kul mat. Vi gjorde bland annat mumier med jalapeños för de stora, korv inlindade med smördeg till mumier för de små. Och en mumsig pumpasoppa uppkryddad med limeblad, citrongräs och chili. Vad dricker man till het mat då?  Jo Riesling Spätlese (Spätlese betyder sent skördade druvor) med hög syra och gott om fruktsötma som möter den starka maten. Även fast de rysligt goda cocktailsen stod i fokus för kvällen för oss vuxna lyckades jag inte få med en enda på bild. Det är väl bästa måttet för en härlig fest.  
15

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.