2020-08-21

I år blev det svemester

Det kändes lite märkligt. Att planera att resa bort i sommar. Men vi reste i Sverige, till Norrland och träffade vänner och familj, plockade blåbär, badade i älven och andades natur. Det var ingen strålande sol och jag var mer än nöjd.

 

Jag skulle känna mig lite obekväm att åka söderut när en pandemi råder. Inte bara över osäkerheten. Vad som kan blossa upp och hur länder kommer agera. Vilket vi fick erfara i Thailand då vi var där just som pandemin bröt ut. Men på något sätt känns det fel i magen. Det går att resa en annan gång tänker jag. Och vad skönt det var när all fomo över att vara i medelhavssol, äta tapas och bada i turkost vatten försvann. När fick vi ens för oss att ställa de kraven på oss själva? Att vi tvunget måste stressa in en utlandssemester på semestern. För vi kan också välj att bara vara. Här finns mycket fint hemma att se.

 

Samtidigt är det skönt att komma bort, att bryta vardagen och göra något annat. Slippa se diskhögen man ser varje morgon. En ny diskhög i ett annat kök kan kännas nog så avslappnande. Jag har inte haft hundraprocentig semester i år utan har jobbat lite varje vecka med projekt och kunder som var igång. Det är nog det enda som kanske varit ett minus under sommaren. Även om jag kunnat lägga jobbtid på kvällar, en timme här och där ligger det ständigt över en – känslan av att ha missat något. Och ”jag måste kolla mailen”. För att vara helt ledig behöver man nog lägga ner helt. I alla fall som egenföretagare.

Nu fick jag faktiskt blodad tand och vill se mer av Sverige. Heja svemester. Kanske en får skaffa husvagn.

 

14

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.