2020-07-22

Norrland datenight







Det är inte varje dag en blir utbjuden på middag, vid en älv i Västerbotten. Eller Västerbottn som det uttalas här. Men med bonusfarfar och bonusfarmor hemma, tacos och godis fick jag tid för en riktigt klassisk middag. Jag äter sällan köttbit men här fick oxfilé göra återentré i min mage med jordärtskockor och tryffel. En perfekt match till det är ett klassiskt Barolo från Piedmonte i Italien. När helst du har protein och tryffel i ett tänk på druvan Nebbiolo.

Jag älskar att äta det som naturen och kulturen levererar när jag reser. Och tänk i vårt avlånga land har vi så många olika godsaker beroende på var vi står.

Här i Norr kalixlöjrom förstås i mängder på dillväffla och abborre till förrätt. Och som avslut en drink i kåsa med granbarr på toppen. Så fint!



15

Kommentera

elsa

härligt! är nyfiken på hur du träffade din karl, om du känner för att berätta såklart 🙂

Hehe. Kort sagt så förenades vi i intresse av mat och vin. Han började följda mig på Instagram när han flyttade till Skåne för att få koll på maten i staden och så såg vi varandra på Tinder. Platsen man fattar vem som är singlar och inte 🙂

Skriv ett svar till elsa Avbryt

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.