2020-07-19

Länge leve bloggen eller?

Jag läste inlägget om att blogga – ute eller inne – hos en av mina nära vänner Lina. Som svar på Sandra Beijers. Det är något jag tänkt på länge. Var står bloggandet idag? Jag började själv blogga jättetidigt och bloggade oftast tre gånger om dagen länge, under namnet Karin af Malmoe. Jag blandade personligt och roligt, politik och tankar, mina kärleksbekymmer som jobbidéer och hade många läsare. Jag bloggade på Sydsvenskan Dygnet Runt och på egen domän. Den gav mig jobb och ledde till kärlek. Men även till missförstånd och missunnsamhet. Hat och hot.

Mitt bloggande har alltid handlat om texten i första hand. Om att dela historier och beröra eller uppröra. Vi var ett gäng bloggare som länkade och pratade med varandra. Så kom twitter som jag älskade för det var snabbt, witty och gav utrymme för humor och kommunikation på ett helt nytt sätt. Sedan kom instagram som gjorde det möjligt att snabbt dela bilder. Och sen, sen kom allt högre och högre krav på att bilderna skulle vara mer och mer perfekta. Från det spontana, snabba, instamoment och texter (min favoritblogg var helt och hållet utan bilder och hette ”Några rader om….”) till det perfekta och bilder i hög upplösning.

Jag hade ett långt uppehåll från bloggandet när jag skaffade barn. Och kom inte riktigt tillbaka för att jag inte kände mig hemma och ville inte dela med mig på samma sätt. Och, jag slutade själv att läsa bloggar i stort sett helt. Inga av de jag tidigare följt, kanske i flera år läste jag längre (förutom vänner). Jag gjorde annat.

Men nu, nu sägs det att texten är bloggen framtid. Kanske jag borde börja skriva mer igen? Och våga mig in i humorn, i det sarkastiska, i det provocerande liksom personliga? Utan att för den skull sluta blogga om vin och matupplevelser – som är en del av mig.

 

 

24

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.