2020-06-24

Mitt midsommar på landet

Fragment från en så himla fin midsommar. Vi tog dagen precis som den kom. Okej, inte bilturen på 1,5 h till min bror med familj eftersom vi som vanligt var ute i sista stund. Kanske för att vi, eller rättar sagt sambon, även slängde sig ur bilen med jämna mellanrum och plockade till kransarna på vägen. Om vi knöt kransarna när vi väl var framme? Nej blommorna stod vackert kvar i sin spann när vi åkte ett dygn senare.

 

 

Men när vi väl kom fram och en somrig drink landade i min hand på punch, ananas och apelsin landade även jag i sommarsinnet. Mina klassiska recept, som jag länkade till i det här inlägget , var precis lika goda som alltid. Och den nya lingon- och pepparrotsillen som landade på bordet gick åt i ett sjungande naffs.

 

 

Det var en så perfekt dag, med strålande sol, gassande värme och ett buller långt bort som vittnade om ösande regn från någon annanstans. Men vi satt ute hela dagen på en av gårdens mysiga kryp in. Jag, min bror med familj, barn och så min mamma och pappa som kunde umgås med oss på grund av väder och en husbil.

 

 

Jag är då ingen tårtperson. Jag har kämpat för att komma till att jag faktiskt kan smaka. Men nu, långt senare kan jag faktiskt njuta av tårta, till och med om den är gjord med grädde som jag inte tycker om. Tricket är sammansättningen av smaker till en symbios av mums. Gärna hallon, blåbär och vanilj. Och så den här, med maräng, hemgjord lemoncurd och fotogenic. Till den ett dessertvin, Moscato d’Asti som är mitt bästa tips när helst du vill bjuda på något extra till gästerna som de inte är förberedda på. Eftersom vi så sällan dricker dessertvin. Detta passar perfekt till frukt, som jordgubbar och fläder, med sin lätta spritsighet och doft av päron, fläder, blommor och persika.

 

Om vi slutade att äta och dricka där? Självklart inte. I min familj är alltid det goda i centrum och framåt kvällen kom grillen fram, potatisgratäng och det röda vinet. Ett Vino Nobile de Montepulciano. Kanske ett av de mest svåra sortens vin att uttala, men det är värt det. Från Toscana och just denna producent Poliziano, med den fula etiketten, gör ett himla fint vin, moget från 2011 och lent i munnen och toppen till just en köttbit. Tuppen åt vi inte, men äggen från hans hönor dök upp till frukostbordet.

Det finns mycket att leka med på en gård. Trots bilderna är fortfarande det mest populära även här att vara inomhus och spela Roblox enligt de små.  Men bara kolla den här gamla hästdroskan som står uppställd på gårdsplanen. Och Elias enorma rabarberstjälk som fungerar utmärkt som svärd.

 

Och så vaknade jag med den här i sängen. Och en död mus på mattan.

 

16

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.