2020-04-14

Syren och solsken

Igår var det tema Syren på JWHF Style challange. Jag har absolut ett alldeles speciellt förhållande till syren. För när jag var liten sa vi att när syrenen blommar då fyller pappa år. Det var också skolavslutningar och doftande buketter hemma. Och jag har två favoritplatser i Malmö helt kopplade till blomman.

 

 

Den ena är en cykelpassage i Slottstaden som i ungefär 80 meter kantas av stora svulstiga buskar av syren som hänger in över cykelvägen och skapar en dofthimmel. Ibland brukade jag cykla den vägen hem när syrenerna blommade, även om det blev en omväg, bara för att få njuta de få veckorna i tidig juni eller sen maj då de står i blom. Den andra är Atrium kafé uteservering. En underbar plats sommarmånader.

Min mest syreniga outfit är denna vårhistoria från Ganni.

 

x

Jag brukar plocka syrén och göra saft av den för att sedan förvandla saften till en isande, vacker och god sorbet.

 

18

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.